Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Is my SSD bad?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Is my SSD bad? - Page 2

post #11 of 21
this is just weird...
post #12 of 21
Thread Starter 
I'm working on trying to find an AS SSD benchmark of this same drive so I can compare... but does that mean at the top by my question mark?

asssdbenchoczvertexatad.png
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
post #13 of 21
That is showing your SSD is in IDE mode, to change to AHCI look here: http://www.overclock.net/t/1227636/how-to-change-sata-modes-after-windows-7-installation
post #14 of 21
Thread Starter 
OH I know why it's in IDE mode tongue.gif

It's usually AHCI but I have the SSD in port 4/5 for testing...which was in IDE

edit:
in AHCI mode
asssdbenchoczvertexatadx.png
Edited by G3RG - 3/30/12 at 2:15pm
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
post #15 of 21
Thread Starter 
Whatever this problem is... its corrupting the boot data every few reboots/cold starts.

I just updated the firmware to 1.7 from 1.6 and can no longer boot. "Startup Repair cannot repair this computer automatically" Problem Signature: CorruptBootConfigData
I've had similar boot issues multiple times this week but all were easy to resolve....



I updated the firmware after seeing it suggested on the OCZ forums, but it seems it may have killed my drive D:
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
post #16 of 21
frown.gif

My friend said it could be the mobo, are any of your other drives having Ultra DMA CRC Errors?
post #17 of 21
Thread Starter 
Nope. Also the SSD is no longer visible in the bios.
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
post #18 of 21
I'd go on the OCZ forums and ask, maybe they can do something, possibly not tho. :/
post #19 of 21
Thread Starter 
lol this makes no sense. I left my pc off with the PSU switched off for the past hour, turned it on and the ssd works again. Just booted into windows with no repairs required wth.gif


Still getting the Ultra DMA CRC Errors though mad.gif
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
 
x6 Folder
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8 w/ 1.31v watercooled Gigabyte z77x-UD3H Powercolor 290x w/ EK full cover G.Skill Ripjaws 2133mhz cl9 4x4gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb Samsung 830 + Seagate 4tb, Seagate 1tb, W... DVD RW Rasa loop w/ RX120 and RS240 Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x 27" PCBANK 1440p, 1x 21" 1600x1200 Syncmaster Leopold 10keyless w/ red switches XFX 750w Black Edition CM Stacker 830 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 SteelSeries QCK Fiio E10 USB DAC+AMP | ATH-M50 | JVC HARX700 
  hide details  
Reply
post #20 of 21
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?76525-HD-Tune-Ultra-DMA-CRC-Error-Count-warning-on-96GB-Vertex-is-this-a-problem

Found this while browsing, some say to use CrystalDiskInfo or Toolbox as HDTune is made for HDDs and wont accurately detect SSD stuff.

On the side note the latest firmware is v1.7 so just in case you want to update to the latest tongue.gif
Eternity-VIII
(15 items)
 
Eternity-IX
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770K (delid) ASUS Maximus VI Gene MSI GTX 970 Gaming 8GB Samsung MV-3V4G3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 Pro 256GB (OS) Samsung 840 EVO 250GB (Steam) Corsair H80i, 4x NF-A14 PWM Windows 8.1 Pro  
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XL2720T CM Quickfire TK Red Corsair AX850 Corsair 350D 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400/G502/G602 Steel Series 4HD SupremeFX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6820HK Intel CM236 MSI GTX 1070 16GB Kingston 2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Toshiba XG3 128GB NVME (OS) Samsung 850 EVO 250GB (Steam) Toshiba TR150 960GB (Steam) Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
17.3" 120Hz CM Quickfire TK Red 230W GT73VR TITAN 
MouseMouse Pad
Logitech G502 SteelSeries 4HD 
  hide details  
Reply
Eternity-VIII
(15 items)
 
Eternity-IX
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770K (delid) ASUS Maximus VI Gene MSI GTX 970 Gaming 8GB Samsung MV-3V4G3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 Pro 256GB (OS) Samsung 840 EVO 250GB (Steam) Corsair H80i, 4x NF-A14 PWM Windows 8.1 Pro  
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XL2720T CM Quickfire TK Red Corsair AX850 Corsair 350D 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400/G502/G602 Steel Series 4HD SupremeFX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6820HK Intel CM236 MSI GTX 1070 16GB Kingston 2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Toshiba XG3 128GB NVME (OS) Samsung 850 EVO 250GB (Steam) Toshiba TR150 960GB (Steam) Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
17.3" 120Hz CM Quickfire TK Red 230W GT73VR TITAN 
MouseMouse Pad
Logitech G502 SteelSeries 4HD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Is my SSD bad?