Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 176

post #1751 of 6656
Quote:
Originally Posted by jayhay View Post

Ya, bummer man. Honestly, I would figure a lot of UD5H users would be using sandy processors, like us. Especially 2500k and 2600k, since they sold so god d*** well. Hope it gets fixed soon for your pops smile.gif

Haha thanks. Im sure they will fix the issue eventually, as I agree, there has to be a decent amount of users at over 40 multiplier on a 2600k... I got him at 4.5 ghz and everything else is perfect, runs like a dream!
post #1752 of 6656
Quote:
Originally Posted by ElectricDelta View Post

New iRST, RAID, AHCI, VGA, and USB 3.0 drivers for the UD5H showed up today on the Gigabyte official download site. Installed and running perfect here on BIOS F8d, definitely recommend. Gigabyte is still showing F8c as the latest BIOS. Would be interested to hear what "F8 Final" brings to the table(?).

the same for ud3h, also f10 f11a bios,

maybe the mouse problems were intel drivers fault,
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
post #1753 of 6656
Quote:
Originally Posted by ElectricDelta View Post

New iRST, RAID, AHCI, VGA, and USB 3.0 drivers for the UD5H showed up today on the Gigabyte official download site. Installed and running perfect here on BIOS F8d, definitely recommend. Gigabyte is still showing F8c as the latest BIOS. Would be interested to hear what "F8 Final" brings to the table(?).

thinking.gif that's quite few drivers and then you have new bios ..how you reinstall AHCI ? (want to make sure i won't screw up this one biggrin.gif )
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #1754 of 6656
Odd issue:

I'm working on my ram OC (x4 Samsung MV-3V4G3/US) and after setting it to 1866 (no other changes, left auto at 1.5v) Tweaklauncher will no longer start.

Errors:

"The Driver can't release to failure!!"
"Open driver handle failure!!" x2
"Don't support the chipset of M.B. now!!"
"Open driver handle failure!!" x5

and then the Windows dialog comes up to kill it.

Immediately before setting ram to 1866 I did upgrade to F8 and the new USB3 and Intel RST drivers from Gigabyte. Any ideas? I don't mind changing things in the bios but it is a bit curious.
post #1755 of 6656
Did an overclock and posted some bios screenshots here

http://www.overclock.net/t/1254272/i7-3770k-with-gigabyte-ud5h-overclocking-with-pictures



These screenshots are not the latest though, but i don't feel like uploading all the changes right now.

Here were the changes i made.

Base clock set to 100.01
Increased CPU VTT to 1.055
Disabled c3/c6
Increased dynamic vcore to +0.055

0 lockups ever @ 4.5ghz.

One thing i did notice is that bios settings stick sometimes. You need to do a F7(Optimized defaults) and reboot to erase those stuck settings.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA GTX 680 Gskill G.SKILL Ripjaws Z Series 8GB (2 x 4GB) 2... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel SSD 330 120GB COOLER MASTER Hyper 212 EVO  Windows Ultimate 64bit Dell Ultrasharp u2410 
MonitorMonitorPowerCase
Dell Ultrasharp u2412 Dell Ultrasharp u2412 BFG Tech EX-1200 BFGR1200WEXPSU 1200W Continuou... HAF 922 
MouseMouse Pad
Microsoft Intellimouse Max Payne Mouse Pad (Included in box with origi... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA GTX 680 Gskill G.SKILL Ripjaws Z Series 8GB (2 x 4GB) 2... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel SSD 330 120GB COOLER MASTER Hyper 212 EVO  Windows Ultimate 64bit Dell Ultrasharp u2410 
MonitorMonitorPowerCase
Dell Ultrasharp u2412 Dell Ultrasharp u2412 BFG Tech EX-1200 BFGR1200WEXPSU 1200W Continuou... HAF 922 
MouseMouse Pad
Microsoft Intellimouse Max Payne Mouse Pad (Included in box with origi... 
  hide details  
Reply
post #1756 of 6656
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by {EAC} Shoot em UP View Post

Haha thanks. Im sure they will fix the issue eventually, as I agree, there has to be a decent amount of users at over 40 multiplier on a 2600k... I got him at 4.5 ghz and everything else is perfect, runs like a dream!
Yea I keep pushing them, IDk why they don't put it in. I will ask again about it. I do have a BIOS that can do it, just I don't know if i can share it. Someone try the F8 see if it is there, it will be in the advanced CPu settings, above the turbo settings.
Quote:
Originally Posted by coolhandluke41 View Post

thinking.gif that's quite few drivers and then you have new bios ..how you reinstall AHCI ? (want to make sure i won't screw up this one biggrin.gif )
I think GB actually has a program to do this for you.
Quote:
Originally Posted by jcooper138 View Post

Odd issue:
I'm working on my ram OC (x4 Samsung MV-3V4G3/US) and after setting it to 1866 (no other changes, left auto at 1.5v) Tweaklauncher will no longer start.
Errors:
"The Driver can't release to failure!!"
"Open driver handle failure!!" x2
"Don't support the chipset of M.B. now!!"
"Open driver handle failure!!" x5
and then the Windows dialog comes up to kill it.
Immediately before setting ram to 1866 I did upgrade to F8 and the new USB3 and Intel RST drivers from Gigabyte. Any ideas? I don't mind changing things in the bios but it is a bit curious.
Try running as administrator.
Quote:
Originally Posted by bottjeremy View Post

Did an overclock and posted some bios screenshots here
http://www.overclock.net/t/1254272/i7-3770k-with-gigabyte-ud5h-overclocking-with-pictures

These screenshots are not the latest though, but i don't feel like uploading all the changes right now.
Here were the changes i made.
Base clock set to 100.01
Increased CPU VTT to 1.055
Disabled c3/c6
Increased dynamic vcore to +0.055
0 lockups ever @ 4.5ghz.
One thing i did notice is that bios settings stick sometimes. You need to do a F7(Optimized defaults) and reboot to erase those stuck settings.
Nice job!
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #1757 of 6656
Ah, thanks! That did it. I thought I had set that already but must have missed it.

Now to see if I can figure out how to get past the roadblock at 2000Mhz with the Samsung ram. I took the DRAM voltage to 1.62, 2000Mhz at 9/13/13/35 (auto) and prime still bails in < 30 seconds. Even tried those settings with VTT at 1.075 but no joy. Seems happy at 1866 9/13/13/33 (auto) at stock voltage though so maybe I'll just try to tighten timings and call it a success. i5-3570K @ 4.5 with 1.2v on air so far (I need to verify and stress it) so I can't really complain.
post #1758 of 6656
@ Sin ..what program .sorry for mu noobnes biggrin.gif....little tired today (every time i don't know something i tell ppl that i'm tired ) ,also had to get Intel(R) 82579V based Network Controller(OEM)
pretty nifty tool here
http://www.intel.com/p/en_US/support/detect
Quote:
Originally Posted by barkeater View Post

I also tried to install the LAN optimizer just for the heck of it and got the same error message. Oh well.

It works ! ..LAN Optimizer is for Atheros (bottom port )
384
Edited by coolhandluke41 - 5/30/12 at 6:52pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #1759 of 6656
hey guys what about the memory performance preset?

normal
turbo
extreme
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
post #1760 of 6656
Still trying to get my Samsung modules stable. I would be curious to see if anyone using 2133 or 2400 XMP kits could post screenshots of the ram timings from their BIOS on any of the Gigabyte Z77 boards. I figure it might help getting the secondary and third timings set.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)