Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 202

post #2011 of 6656
Quote:
Originally Posted by Yor_ View Post

I'm seeing many new options in this BIOS, a 'legacy benchmark enhancement' thing...a menu for 'CSM parameters', XHCI defaulting to 'Auto' instead of 'Smart Auto'...are the ones I remember.
Which BIOS version is that?
post #2012 of 6656
F9c
DarKbox One
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K MSI Z170A Gaming M7 MSI GTX 980 Ti Gaming 6G G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 CL15 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 M.2 PCIe 3.0 x4 AHCI 256 GB Samsung 850 Pro Noctua NH-U12S Windows 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG248QE CM Storm QuickFire Rapid (Red) Corsair AX750 Fractal Design Define R4 Blackout Silent 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G402 Steelseries QcK+ RME Babyface JBL LSR305 
AudioOther
Audio-Technica ATH-M50s ASUS RT-N66U Wireless-N900 
  hide details  
Reply
DarKbox One
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K MSI Z170A Gaming M7 MSI GTX 980 Ti Gaming 6G G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 CL15 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 M.2 PCIe 3.0 x4 AHCI 256 GB Samsung 850 Pro Noctua NH-U12S Windows 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG248QE CM Storm QuickFire Rapid (Red) Corsair AX750 Fractal Design Define R4 Blackout Silent 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G402 Steelseries QcK+ RME Babyface JBL LSR305 
AudioOther
Audio-Technica ATH-M50s ASUS RT-N66U Wireless-N900 
  hide details  
Reply
post #2013 of 6656
on tweaktown
f12d for ud3h
and also the bios from the world record XD

not going to test them
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
post #2014 of 6656
I ran Memtest86 and it locked up after 50 mins with no errors and 2 successful passes.
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #2015 of 6656
Quote:
Originally Posted by jpastuch View Post

Hey everyone, just joined this forum to address a problem in my new build.
I'm using the Z77X-D3H board with Win 7. Everything was going pretty good on it, good temps, stable, etc.
A few hours in, the mobo starts sounding this high pitched tone. I see no warning on screen so I look in my case and the CPU fan is not spinning (I have the Hyper 212 EVO) so I shut the PC off immediately.
At first I thought it was the fan...I have not tested it yet but spins fine when I push it. This problem did not happen until I installed the drivers disc that came with the board, and I read a review on Newegg that brought up the same exact problem.
Was just wondering if this is a known issue, I'd love it to be software related rather than replacing the fan. But really I'm mostly scared I have a faulty CPU header.

CPU fan not spinning is not good. Hopefully you shutdown before damaged anything (i.e., cpu, etc.). Try installing the stock cpu heatsink and be ready to do a fast shutdown if that cpu fan doesn't spin right away. If possible, plug the Hyper 212 EVO into one of the other fan headers and see if its fan comes on when you do a start up.

Quote:
Originally Posted by grizindabox View Post

Just notified by Gigabyte that my board is on its way home...hoping for the best

Glad to hear. Once you get it back and put together, post back and let us know how things worked out.

Quote:
Originally Posted by gooface View Post

Just got this:
Quote:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.
The problem seems to be caused by the following file: ntoskrnl.exe
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:
Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.
Technical Information:
*** STOP: 0x0000000a (0x0000000000000000, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000,
0xfffff80002ce1766)
*** ntoskrnl.exe - Address 0xfffff80002cdd1c0 base at 0xfffff80002c5e000 DateStamp
0x4f76721c
Got this while gaming on BF3, never got this before.
Running at 4.2ghz, 2400mhz RAM (XMP profile 1)
Do I need to increase VTT volts? (set as Auto right now)

Likely instability with OC. Try setting all back to optimized default and then run game to see if you still get error message. If you do, then you should pull all your memory and test each stick individually with memtest.

Quote:
Originally Posted by EvgeniX View Post

3D power menu does not work or something changed.....
does not matter what I set LLC low, high or else it drop VCORE on 1+ volt
from 1.37 to 1.274 on full load..... bug or how its work now?????

I think it would be more helpful if you provided more information as to what problem you are experiencing as just reposting the same exact thing is not useful.
post #2016 of 6656
Quote:
Originally Posted by Yor_ View Post

F9c
Thanks.
post #2017 of 6656
just for testing i put my ram corsair vengeance 1600 @1800 and windows could not boot, just to let you know, i guess it need moar ram vcroe
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
post #2018 of 6656
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post

Quote:
Originally Posted by xPhoto View Post

I have a problem with extreme core temperature differences with i5-3570K on Z77X-UD5H.
I'm pretty sure it has no connection with the motherboard but I put a post here so Sin or someone else can help I would be grateful.
Here is the link to thread under the Intel CPU forum part so I don't repeat the post here: Ivy Bridge - Extreme Core Temperature Differences
I think the issue is just the placement of the temperature sensor as well as how the load is handled, also different ores are closer to different things. Like the CPU cores are right in the middle, with cache in parallel wit it and then system agent on one end and iGPU on the other. I wouldn't worry about it, just reseat/remount and try again, there is nothing you can do.

Sin but how to explain idle temp on that core 10C below room temp with air cooler?
 
HTPC i3 530@4GHz
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 960T X4  Gigabyte GA-990XA-UD3 HD4350 x3 Corsair DDR3 1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung HD103SJ Scythe Mugen 2 Windows 7 64-bit SP1 AOC 2236 x6 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Corsair TX650W CoolerMaster CM690 Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i3 530 Gigabyte GA-H55M-D2H Intel® HD Graphics Corsair DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Green Caviar 1T DVD-RW Scythe SAMURAI-ZZ Windows 7 64-Bit SP1 
MonitorPowerCaseAudio
Philips Cineos Widescreen Flat TV 32PF9541 Corsair CX430 Antec fusion remote silver Harman Kardon AVR 235 7.1 
Other
Speakers Jamo S606-hcs-3 5.0 + Jamo SUB250 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3500+ DFI LANParty NF4 SLI-DR ATI x700 x2 Kingmax DDR 500MHZ 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung HD103SJ Thermaltake Sonic Tower Windows XP SP3 Mitshubishi Diamond Pro 2070SB 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
LG LCD 17" Samsung LCD 17" Hansol 920D Logitech Multimedia 
PowerCaseMouse
Tagan 480W CoolerMaster CM690 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
 
HTPC i3 530@4GHz
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 960T X4  Gigabyte GA-990XA-UD3 HD4350 x3 Corsair DDR3 1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung HD103SJ Scythe Mugen 2 Windows 7 64-bit SP1 AOC 2236 x6 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Corsair TX650W CoolerMaster CM690 Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i3 530 Gigabyte GA-H55M-D2H Intel® HD Graphics Corsair DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Green Caviar 1T DVD-RW Scythe SAMURAI-ZZ Windows 7 64-Bit SP1 
MonitorPowerCaseAudio
Philips Cineos Widescreen Flat TV 32PF9541 Corsair CX430 Antec fusion remote silver Harman Kardon AVR 235 7.1 
Other
Speakers Jamo S606-hcs-3 5.0 + Jamo SUB250 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3500+ DFI LANParty NF4 SLI-DR ATI x700 x2 Kingmax DDR 500MHZ 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung HD103SJ Thermaltake Sonic Tower Windows XP SP3 Mitshubishi Diamond Pro 2070SB 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
LG LCD 17" Samsung LCD 17" Hansol 920D Logitech Multimedia 
PowerCaseMouse
Tagan 480W CoolerMaster CM690 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #2019 of 6656
Quote:
Originally Posted by stasio View Post

Extreme, Turbo ?

All the same.... back to F9a cos even with all default can not boot - 101 BSOD
WC
(11 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAMSUNG 16GB 30NM OCZ Vertex 4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Black LITE-ON 24X DVD iHAS224 XSPC RayStorm RX360 RX240 Windows 8 
MonitorPowerCase
CROSSOVER 27QLED SeaSonic Platinum Platinum-860  NZXT Switch 810 White 
  hide details  
Reply
WC
(11 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAMSUNG 16GB 30NM OCZ Vertex 4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Black LITE-ON 24X DVD iHAS224 XSPC RayStorm RX360 RX240 Windows 8 
MonitorPowerCase
CROSSOVER 27QLED SeaSonic Platinum Platinum-860  NZXT Switch 810 White 
  hide details  
Reply
post #2020 of 6656
guys please urgent help, something died on my pc,

it was fine, i turned off, 2 hours later it does not turn on

the mobo does not start, if i press clear cmos, then the power led turns of for a moment, but nothing else works,

maybe it was the PSU? or the mobo
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)