Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 225

post #2241 of 6656
I just sent RMA UD5H off today to Gigabyte. t was fine for a while and then all hell broke lose.

The Wifi like the above post flickered in and out, even viewer records those. As for it being the access point on mine, not. I have a security system on a nother P)C on the same network that notifies me if there is any trouble there.

It will not cold boot every time hanging at the Megatrends screen or if it gets by there it hangs at the blank screen with a blinking cursor. It finally comes up after a 2nd or 3rd boot

It will not stay in sleep mode and has the random reboot, and every so often it pops up with an auto play as if I just insetd something.

Clearing CMOS, optimum defaults, minimum software and only a keyboard and mouse make no difference.

She is on her way back.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #2242 of 6656
Thread Starter 
yea it was a good idea to RMA it then, as you got a whole lot of issues.

Can i confirm that you are using two sets of the generic samsung memory?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #2243 of 6656
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post

yea it was a good idea to RMA it then, as you got a whole lot of issues.
Can i confirm that you are using two sets of the generic Samsung memory?

Yes, 16GB of it. I have tried the Gigabyte phone support on the Cold boot issue and they had me do the one stick at a time thing and they all passed.

I did find after disconnecting my eSATA external RAID1 box that has its own power supply it would cold boot just fine. So that fixed the cold boot issue but created a "I can't run an eSATA device". The same box ran fine on my Q6600 -EP35-DS3R and EP45-UD3P boards.

All this "Try a different USB port" stuff with other issues I read about has me depressed also.

So, Im back on my EP45-UD3P till it returns. Newegg made the sale last month on the 16th, I go it on the 22nd, that counted my return period from the sale date. Chit Mon!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #2244 of 6656
Quote:
Originally Posted by 2therock View Post

Yes, 16GB of it. I have tried the Gigabyte phone support on the Cold boot issue and they had me do the one stick at a time thing and they all passed.
I did find after disconnecting my eSATA external RAID1 box that has its own power supply it would cold boot just fine. So that fixed the cold boot issue but created a "I can't run an eSATA device". The same box ran fine on my Q6600 -EP35-DS3R and EP45-UD3P boards.
All this "Try a different USB port" stuff with other issues I read about has me depressed also.
So, Im back on my EP45-UD3P till it returns. Newegg made the sale last month on the 16th, I go it on the 22nd, that counted my return period from the sale date. Chit Mon!

looks like they need to get good/stable BIOS faster before people start RMA's.... rolleyes.gif
WC
(11 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAMSUNG 16GB 30NM OCZ Vertex 4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Black LITE-ON 24X DVD iHAS224 XSPC RayStorm RX360 RX240 Windows 8 
MonitorPowerCase
CROSSOVER 27QLED SeaSonic Platinum Platinum-860  NZXT Switch 810 White 
  hide details  
Reply
WC
(11 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAMSUNG 16GB 30NM OCZ Vertex 4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Black LITE-ON 24X DVD iHAS224 XSPC RayStorm RX360 RX240 Windows 8 
MonitorPowerCase
CROSSOVER 27QLED SeaSonic Platinum Platinum-860  NZXT Switch 810 White 
  hide details  
Reply
post #2245 of 6656
Thread Starter 
well in his case an RMA is what is needed, as it is most likely a faulty board or some hardware issue. Most likely now that he found that without his eSATA drive it works fine, that is most likely the issue, there is perhaps a hardware issue.

What is your eSATA drive? Can you give me all the specs on it? That way I can report it, and if they have it they can try it and see if they get the same issue. A simple HDD timeout can also cause issues. What was your cold boot issue? It just wouldn't boot? or it would hang at the BIOS screen? if it hangs at the BIOS screen, that is simple HDD timeout man.

hey Evgenix, you have the SAME exact system specs, mobo, CPU, memory, do you have any of his issues?
Edited by Sin0822 - 6/21/12 at 8:43pm
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #2246 of 6656
***!! I fixed my random db error at boot, by disabling my XMP profile from bios. Basically i had it on to run my memory's at 1600mhz (which is default for them 8gb Corsair Vengeance LP-1600mhz).

Any ideas why is this happening.
post #2247 of 6656
What is db?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #2248 of 6656
Got me a Z77X-UD5H today and having some issues with it over my P67 Sabertooth.

My 2500k does do 5Ghz with a load Vcore of around 1.4v however having a hard time on the UD5, it's running the F5 and I think that's the culprit!

Voltage on this board is VERY stable with little to no droop/drop with LLC on auto setting, however I can't get Linx to pass more then 2 runs despite there more then enough Vcore and with the proper timings and voltage set on the RAM.

Is there anything I could be missing?
post #2249 of 6656
450

I just flashed to F9d from F8 i noticed a few new options in bios. I did notice abnormal voltage reading pls see pic. F9d correctly sets voltage for samsung green 1.35v. All other bioses prior to F8 used to set 1.524v.

ive still hav start up issues same as before (DB error what some peeps are calling it) mine starts and shuts down 4 times before booting fine.
post #2250 of 6656
Seriously this board will not even do 2 runs of Linx at STOCK settings without failing due to error mad.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)