Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 236

post #2351 of 6656
Got a hard freeze while watching a youtube movie with F9c. Thought this issue would be fixed by now. It seems to happen at random once every 2-3 days.

Is this a BIOS bug, or does the thing set some voltage value abnormally high if I leave everything on auto except CPU Vcore, causing the PCH or something to overheat?
post #2352 of 6656
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post

Hey mate, good to hear! Yea that is why i said memtest86+ but in DOS, usually that is the best tester, i have had the windows one pass many times, but not the DOS one. Memory is usually the issue, people test in windows and they say it is fine, but usually in windows. Did you get the same kit?
must be 1.5v, i don't think mushkin has released anything new in a while. Right?

Yeah i did run memtest86+ in DOS off a USB i made but it ran for 5+ hours with no problem. Guess i needed to run it for longer. Funny that the errors happened much quicker in windows (BSOD within minutes of booting at 1.5v) but would apparently take hours (i assume in my case) to show in dos memtest.

Yes, same mushkin kit - 1.5v

Thanks!
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
post #2353 of 6656
Back with another question!

Error 97 on the motherboard - "Console Output Device Connect"

I'm trying to use an nvidia GT 120 with this board (got from ebay) alongside a GTX 580 and that's the error showing on the motherboard. Any ideas what it means? I get that it means there's an error with the console output device, does that mean this card is just not going to work? I have tried with just the one card and in both slots.

Thanks!
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
post #2354 of 6656
Quote:
Originally Posted by 2therock View Post

I wish I could find the post that described how a guy brought his UD5H or UD3H board back to life as he called it,. I visit too many boards I guess. I don't remember the exact sequence, but do remember he disconnected the psu, pulled the battery and shorted across its terminals for several seconds, and held down the power button for 10 seconds.
He then fired it back up and was all good again. Good luck.

yes it was me

sounds exactly the same problem

try searching for my post

as i remember

-unplug everything, power cables, gpu, etc, just leave cpu and ram
-remove battery
-with a screwdriver i touched both battery connectors, at the same time i pressed clear cmos button for some seconds, did this several times, also clear cmos by jumpers
-connected power, and came back to life XD
good luck

no problem after that
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
post #2355 of 6656
So I had some LEDs plugged into a fan header, and stupid cut the LED strip while the system was on doh.gif apparently causing a short.

Now this header doesn't work for powering the LED strip, although others do.

My question: is there a way to fix this fan header?
Soyokaze
(17 items)
 
Server
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k 4.8GHz Gigabyte GA-Z77X-UD5H Asus GTX 660 OC 16GB Samsung 30nm DDR3 1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 SSD WDC WD5000ABYS-01TNA0  Corsair Neutron GTX 240 Prolimatech Genesis w/2 TY-141 
OSOSMonitorMonitor
Mac OSX 10.8.3 Windows 7 Defective Korean POS 2560x1440 IPS Asus VE276Q 1920x1080 TN 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine II with MX Clear switches XFX PRO550W Lian Li PC-100 Razer Diamondback 
Other
CyberPower CP850PFCLCD UPS 
CPUMotherboardHard DriveHard Drive
Intel Atom D525 Gigabyte GA-525TUD WD Caviar Black 1TB WD Caviar Black 1TB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Western Digitial 320GB IDE Maxtor 200GB IDE Hitachi 120GB 2.5" Boot Drive Mac OSX 10.7.5 
PowerCaseOther
SeaSonic SS-300ES 300W 80+ Bronze Active PFC PowerMac G4 "Gigabit Ethernet" SYBA SY-PCI40010 
  hide details  
Reply
Soyokaze
(17 items)
 
Server
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k 4.8GHz Gigabyte GA-Z77X-UD5H Asus GTX 660 OC 16GB Samsung 30nm DDR3 1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 SSD WDC WD5000ABYS-01TNA0  Corsair Neutron GTX 240 Prolimatech Genesis w/2 TY-141 
OSOSMonitorMonitor
Mac OSX 10.8.3 Windows 7 Defective Korean POS 2560x1440 IPS Asus VE276Q 1920x1080 TN 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine II with MX Clear switches XFX PRO550W Lian Li PC-100 Razer Diamondback 
Other
CyberPower CP850PFCLCD UPS 
CPUMotherboardHard DriveHard Drive
Intel Atom D525 Gigabyte GA-525TUD WD Caviar Black 1TB WD Caviar Black 1TB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Western Digitial 320GB IDE Maxtor 200GB IDE Hitachi 120GB 2.5" Boot Drive Mac OSX 10.7.5 
PowerCaseOther
SeaSonic SS-300ES 300W 80+ Bronze Active PFC PowerMac G4 "Gigabit Ethernet" SYBA SY-PCI40010 
  hide details  
Reply
post #2356 of 6656
Quote:
Originally Posted by fasty View Post

Thanks ! I have a spare fan so I will see how the other 2 fan headers behave.
I could also measure the PWM waveform on Monday if necessary and see what is going on!
Edit: Further info on other fan headers :
FAN1: Runs "slower", varies
FAN2: Runs "faster", varies
FAN3: Same as Fan2, varies
FAN4: Always seems to run FULL SPEED, no variation!
- Steve

Are other UD5H owners experiencing the same thing? I've got my front intake fans plugged into FAN1/2, and FAN1 is definitely spinning at almost half the RPM of FAN2. I've swapped them just to make sure one of my new fans wasn't bad but got the same results.

Is this by design or an oversight in the BIOS?

I guess I could run a Y-splitter off of FAN2 or buy 3-pin extender to get all the way to FAN3, but that seems a little silly that the headers would all run fans at different speeds.
Main
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k GIGABYTE GA-Z77X-UD5H EVGA GTX 670 FTW CORSAIR Dominator 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 256GB 830 Crucial 256GB M4 Crucial 128GB C300 WD 1TB Black 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64 Pro Samsung S27A950D HP ZR30w Ducky DK9008 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750HX Corsair 550D Logitech G400 FUNC F-30R 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
Main
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k GIGABYTE GA-Z77X-UD5H EVGA GTX 670 FTW CORSAIR Dominator 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 256GB 830 Crucial 256GB M4 Crucial 128GB C300 WD 1TB Black 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64 Pro Samsung S27A950D HP ZR30w Ducky DK9008 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750HX Corsair 550D Logitech G400 FUNC F-30R 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #2357 of 6656
They are not going fullspeed unless it becomes too hot. You can either put them full speed in the BIOS, or regulate fan speeds with Easytune. Also switch to voltage mode in the bios if you use 3 pin fans.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #2358 of 6656
Quote:
Originally Posted by DeXel View Post

They are not going fullspeed unless it becomes too hot. You can either put them full speed in the BIOS, or regulate fan speeds with Easytune. Also switch to voltage mode in the bios if you use 3 pin fans.

Thanks for the tip! Will check that out in a few and see what's up.
Main
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k GIGABYTE GA-Z77X-UD5H EVGA GTX 670 FTW CORSAIR Dominator 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 256GB 830 Crucial 256GB M4 Crucial 128GB C300 WD 1TB Black 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64 Pro Samsung S27A950D HP ZR30w Ducky DK9008 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750HX Corsair 550D Logitech G400 FUNC F-30R 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
Main
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k GIGABYTE GA-Z77X-UD5H EVGA GTX 670 FTW CORSAIR Dominator 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 256GB 830 Crucial 256GB M4 Crucial 128GB C300 WD 1TB Black 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64 Pro Samsung S27A950D HP ZR30w Ducky DK9008 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750HX Corsair 550D Logitech G400 FUNC F-30R 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #2359 of 6656
Hi guys smile.gif ive just built my new system

Z77x-d3h
3750k
evga cooler
evga 670 gfx
Bit fenix colossus case
2x1tb raid setup
8gb corsair vengence low prof


Anyhow thought id had a go at overclocking i disabled the 4 bottom power saving features as mentioned in this thread and booted to 4.5ghz no problems...
So i tried 3dmark,etc working fine

So keeping the voltage on auto i have managed to boot at 4.7 and its passing all test just need a few hours on BF3 with it now...is this normal ????? i heard after 4.5 you need to up the voltage

I'm on the F8 bios
post #2360 of 6656
Quote:
Originally Posted by jamdox View Post

So I had some LEDs plugged into a fan header, and stupid cut the LED strip while the system was on doh.gif apparently causing a short.
Now this header doesn't work for powering the LED strip, although others do.
My question: is there a way to fix this fan header?
I shorted a fan header on a Z68 board somehow fooling around while it was powered up. I don't think it's fixable unless your tech levels are really high. An option would be get an RMA with Gigabyte directly and let them fix it, they are pretty good about this stuff. I sent a board in a while back for a different problem and the total turnaround time after they received the board and back to my door was 11 days, and they shipped it back 3 day UPS. (California to Florida).
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)