Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 238

post #2371 of 6656
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by zoson View Post

Prime sucks because it doesn't stress your IMC/UCLK.
It's the cop-out of stress testing programs.
The truth of the matter is the memory controller was not on chip when Prime was developed. It is outdated code that can not correctly stress test today's modern CPU's.
Period.
Use LinX or IBT updated to the latest linpack binaries, test with all memory in diagnostic mode, and all your stress testing troubles will be resolved.
FACT: Intel uses linpack to stress test their processors - and suggests that enthusiasts use LinX as an interface.

intel recommended to us(media) to start using AID64 instead of LinX and to start telling users not to use LinX.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #2372 of 6656
Quote:
try F9D, but are you using any other hardware? any add-in cards?

Your OC, what about your memory? Did you run memtest86+ after you boot into windows? or before?

What happens if you just load optimized defaults, and disable Virtu.

You aren't using a beta version of ADIA are you?

Hi, no add-in cards other than the graphics card.. tongue.gif I have USB 3 going to the front provided by Gigabyte that comes with the board and disc drive of course..

Memory is using an XMP profile clocked in at 1600MHz, 8GB Dual Channel (2X4GB) Patriot Memory G2

When I load optimized defaults it doesn't boot because of AHCI configuration... changing that to RAID, it boots fine (this is because I set up intel smart response, SSD caching) and crashes persists even without Virtu (tested for two weeks like two weeks ago.. tongue.gif)

Haha, no its not beta.. its Aida64 2.50 release version tongue.gif

I'm always weary about testing unreleased BIOS tongue.gif, but I've seen people here happy with F9d.. if I flash F9d, how easy is it to go back to F8 if problems arise :O ? oh and where do I get F9d, I haven't figured that out yet tongue.gif
post #2373 of 6656
Quote:
Originally Posted by barkeater View Post

Voltage mode is only available on the cpu fan header. If you want to control the fans on other headers you have to have pwm fans (i.e., 4-pin). Otherwise they will just run at full speed, or more precisely, they get the full voltage for that fan header.

Correct about BIOS voltage part, but Sys_Fan 1 can be controlled by voltage too, and I tested it.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #2374 of 6656
Quote:
Originally Posted by chocoman View Post

Quote:
try F9D, but are you using any other hardware? any add-in cards?
Your OC, what about your memory? Did you run memtest86+ after you boot into windows? or before?
What happens if you just load optimized defaults, and disable Virtu.
You aren't using a beta version of ADIA are you?
Hi, no add-in cards other than the graphics card.. tongue.gif I have USB 3 going to the front provided by Gigabyte that comes with the board and disc drive of course..
Memory is using an XMP profile clocked in at 1600MHz, 8GB Dual Channel (2X4GB) Patriot Memory G2
When I load optimized defaults it doesn't boot because of AHCI configuration... changing that to RAID, it boots fine (this is because I set up intel smart response, SSD caching) and crashes persists even without Virtu (tested for two weeks like two weeks ago.. tongue.gif)
Haha, no its not beta.. its Aida64 2.50 release version tongue.gif
I'm always weary about testing unreleased BIOS tongue.gif, but I've seen people here happy with F9d.. if I flash F9d, how easy is it to go back to F8 if problems arise :O ? oh and where do I get F9d, I haven't figured that out yet tongue.gif

Get beta bios here:

http://forums.tweaktown.com/gigabyte/48085-gigabyte-modified-bios.html

Very easy. You can load F8 on to your backup bios and put F9d on the primary. Then it is just a matter of flipping a switch to go back to F8.
post #2375 of 6656
Quote:
Originally Posted by chocoman View Post

Quote:
When I load optimized defaults it doesn't boot because of AHCI configuration... changing that to RAID, it boots fine

You are lucky you did not make it into windows with your RAID setup being set at AHCI. If you forget to reset it after a flash or reset of BIOS and boot into windows your are screwed.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #2376 of 6656
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by chocoman View Post

Quote:
try F9D, but are you using any other hardware? any add-in cards?
Your OC, what about your memory? Did you run memtest86+ after you boot into windows? or before?
What happens if you just load optimized defaults, and disable Virtu.
You aren't using a beta version of ADIA are you?
Hi, no add-in cards other than the graphics card.. tongue.gif I have USB 3 going to the front provided by Gigabyte that comes with the board and disc drive of course..
Memory is using an XMP profile clocked in at 1600MHz, 8GB Dual Channel (2X4GB) Patriot Memory G2
When I load optimized defaults it doesn't boot because of AHCI configuration... changing that to RAID, it boots fine (this is because I set up intel smart response, SSD caching) and crashes persists even without Virtu (tested for two weeks like two weeks ago.. tongue.gif)
Haha, no its not beta.. its Aida64 2.50 release version tongue.gif
I'm always weary about testing unreleased BIOS tongue.gif, but I've seen people here happy with F9d.. if I flash F9d, how easy is it to go back to F8 if problems arise :O ? oh and where do I get F9d, I haven't figured that out yet tongue.gif

Run memtest 86+ through DOS, if AIDA64 EE is giving you errors in its stress test on the cache then there is something wrong with your CPU OC or memory perhaps.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #2377 of 6656
Anyone got thoughts on this below?
Quote:
Originally Posted by CaptainHook View Post

Back with another question!
Error 97 on the motherboard - "Console Output Device Connect"
I'm trying to use an nvidia GT 120 with this board (got from ebay) alongside a GTX 580 and that's the error showing on the motherboard. Any ideas what it means? I get that it means there's an error with the console output device, does that mean this card is just not going to work? I have tried with just the one card and in both slots.
Thanks!
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
post #2378 of 6656
Pull the 120 and see if you still get errors. If you don't then its the card.
post #2379 of 6656
Yeah, i know the error is related to that card, but was wanting more info on what exactly the error code means and if there's someway to get it working i don't know of.
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
Hookintosh
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Z77X-UD5h MSI N580GTX Twin Frozr II/OC Mushkin Blackline Frostbyte 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Mushkin Blackline Frostbyte 8gb Crucial M4 Crucial M4 Seagate Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda Seagate Barracuda Seagate Barracuda Noctua NH-D14 
OSOSPowerCase
Windows 7 SP1 64 OSX 10.7.3 Corsair AX750 Corsair Carbide 500R 
  hide details  
Reply
post #2380 of 6656
Thread Starter 
you tried with one card at a time and the 120 by itself didn't work?

What do you use that 120 for?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)