Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 299

post #2981 of 6656
So the only issue with the "Sleep" problem is when you turn the PC to sleep, it messes up on wake-up?

That's fine with me, Because I literally Never set my PC to sleep, I just turn it off.
Defiance
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6600K Asus ROG Maximum VIII Ranger Powercolor R9 280x Turbo Duo Corsair Vengeance LPX 3200mhz 16GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 EVO 250GB Western Digital 3TB Black 1TB External HDD External Optical Drive 
CoolingOSKeyboardPower
Noctua NH-D15 Windows 10 Microsoft Sidewinder X4 Corsair HX750i 
CaseMouseMouse Pad
NZXT H440 Black/Red Deathadder Chrome Turtlebeach Drift  
  hide details  
Reply
Defiance
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6600K Asus ROG Maximum VIII Ranger Powercolor R9 280x Turbo Duo Corsair Vengeance LPX 3200mhz 16GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 EVO 250GB Western Digital 3TB Black 1TB External HDD External Optical Drive 
CoolingOSKeyboardPower
Noctua NH-D15 Windows 10 Microsoft Sidewinder X4 Corsair HX750i 
CaseMouseMouse Pad
NZXT H440 Black/Red Deathadder Chrome Turtlebeach Drift  
  hide details  
Reply
post #2982 of 6656
Thread Starter 
well with ivy bridge you really shouldn't have an issue. If you are at stock you also wont have an issue.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #2983 of 6656
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post

well with ivy bridge you really shouldn't have an issue. If you are at stock you also wont have an issue.

I hear you. No probs here anymore with a stable 4.5 clock.

Quote:
Originally Posted by snipekill2445 View Post

So the only issue with the "Sleep" problem is when you turn the PC to sleep, it messes up on wake-up?
That's fine with me, Because I literally Never set my PC to sleep, I just turn it off.


To each his own eh? I love the sleep for what I do with my box. I use it often during the day so waiting for a boot every time is painful.
My APC UPS reports a 200w load while I browse. I also have my cable modem, cordless phone, a display and more in the mix, when she sleeps she goes to 12w, no lights or fans the box is like its off. Love it. I know................ yours goes to Zero.smile.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770K GIGABYTE GA-Z77X-UD5H SAPPHIRE Radeon HD 6850 Kingston HyperX 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133 XMP Mo... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Dual WD Caviar Black WD1002FAEX 1TB in RAID1 LITEON SATA W\L-SCRIBE DRW-24B1ST/BLK/B/AS XSPC RASA-750-RS240 Water Cooling Kit Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Samsung 215TW S-PVA LCD's Logitech K350 Wireless CORSAIR Professional Series HX750 Rosewill BlackHawk Mid Tower 
MouseAudioOtherOther
Logitech MX Revolution On Board Realtek ALC898 Rosewill USB 3.0 all in one card reader RDCR-11... Scythe Kaze Master Pro 5.25 Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #2984 of 6656
Quote:
Originally Posted by Blast View Post

Yeah, unfortunately (haha) I know how memory slots are ordered. 2 bad boards in a row is definetly disheartening. While Im sure this board is great, I think I'm going to try my luck with the ASRock Extreme6 (my first choice; I went with the UD5H bc I wanted to try the gigabyte brand)

That sucks. I know someone way back had an issue similar to yours in that a memory slot (or two) was not working. Please don't take offense at the other posters who were trying to help you out but how the slots are numbered on the board and how others refer to them is almost always a point of confusion. Good luck with your next board and if you get a chance post back and let us know how you made out.
post #2985 of 6656
I have held off on posting this until I simply could not take it any more. I have a z77x-D3H with a 3770 everything at stock default setting for now. Since I have owned this setup for months I have had this problem. This computer keeps dropping my usb connections. My mouse, my keyboard and anything else plugged into the back usb ports drops out at random. Sometimes it comes back after a few seconds by itself. Sometimes my keyboard or mouse just freezes. If I unplug it and re-plug it nothing happens. If I unplug and plug into one of the front usb ports low and behold it comes back immediately. I have updated to the latest bios, I have updated every driver to the latest. I am on Windows 7 64x. I am out of ideas and I am usually pretty good at solving problems. This is so frustrating I am ready to replace this motherboard with one that can find it's own ports. Any help/advice on trouble shooting this problem would be GREATLY appreciated. And yes, I have tried every port, switching ports, limiting to only mouse and keyboard by disconnecting everything else. Sometimes I can get through an entire day without a freeze. Many times on boot it cannot find all the connected devices without unplugging and re-plugging them.

I should also mention that about one out of four time when I boot my computer it hangs at the Gigabyte post screen like it is thinking about something (Maybe 10-15 sec) then it finally goes to the Windows screen and proceeds with boot. I think it probably trying to find the usb ports. Any ideas?
post #2986 of 6656
Have you considered that your board is defective?
What mouse and keyboard?
What G Skill RAM exactly?
Did you run memtest?
Are you running fresh installed OS?

Please fill your rig and provide more info...
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #2987 of 6656
Thread Starter 
hey those of you with PCI sound cards or other PCI or 1934A devices like Yor which causes your freezing please PM me.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #2988 of 6656
Quote:
Originally Posted by DeXel View Post

Have you considered that your board is defective?
What mouse and keyboard?
What G Skill RAM exactly?
Did you run memtest?
Are you running fresh installed OS?
Please fill your rig and provide more info...

I have considered that the board is defective. That is why this last chance for ideas before getting another board. I cannot be without a computer while this is out for rma. It is now several months old so no instant replacement by the vendor is possible. My mouse is Logitech 518 usb, Dell usb keyboard. I am using 8gig Gskill sniper at stock and ran memtest no errors. OS is Windows 7 x64 fresh install was long ago but I do updates and everything is fine. Problem occurs even before the operating system boots sometimes so I do not think it is the os. This happens when I unplug everything except the mouse and the keyboard so I can eliminate the other components. I have not got a clue where to go from here. Other than the usb problem computer works fine with everything I throw at it including gaming. Nothing is overclocked except a slight over clock on my Gigabyte GTX 670. I am out of ideas.
post #2989 of 6656
Quote:
Originally Posted by Chodi View Post

I have considered that the board is defective. That is why this last chance for ideas before getting another board. I cannot be without a computer while this is out for rma. It is now several months old so no instant replacement by the vendor is possible. My mouse is Logitech 518 usb, Dell usb keyboard. I am using 8gig Gskill sniper at stock and ran memtest no errors. OS is Windows 7 x64 fresh install was long ago but I do updates and everything is fine. Problem occurs even before the operating system boots sometimes so I do not think it is the os. This happens when I unplug everything except the mouse and the keyboard so I can eliminate the other components. I have not got a clue where to go from here. Other than the usb problem computer works fine with everything I throw at it including gaming. Nothing is overclocked except a slight over clock on my Gigabyte GTX 670. I am out of ideas.
You can also try another PSU and taking out your sound card. I bet that will make no difference though.
Other than that there is nothing else that you can try what you already haven't except RMA frown.gif
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #2990 of 6656
Just happened again. Good timing. This time I noticed that the optical light on the mouse went dead (as in no power). Of course courser froze. Unplugged it and inserted it into one of the front headers and it works. Not very practical trying to limit myself to the front usb headers. So now we know on occasion it completely kills the power to the port at random. My power setting in Windows is set to "always on" no power saving option selected.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)