Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 348

post #3471 of 6656
Quote:
Originally Posted by DeXel View Post

Gigabyte Z77 boards have no boot cycle issues smile.gif.
This.

My Z77X-UD5H almost boots too quickly.

Also, my P67A-UD7 doesn't have a boot loop problem either.
Neurosis
(7 items)
 
Monochrome
(28 items)
 
Patchouli
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 5820K Gigabyte GA-X99 Gaming G1 EVGA GTX-980ti EVGA GTX-980ti 
RAMHard DriveOS
Corsair DDR4 32GB Samsung 950 Pro NVME Windows 10 Pro x64 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K @4.5GHz Gigabyte P67A-UD7 B3 EVGA GTX 780 Ti SC 3GB EVGA GTX 780 Ti SC 3GB 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
2x4GB Super Talent DDR3-1600 CL9 Western Digital Caviar Black WD1001FALS LiteON iHBS212 EK Supreme HF Copper/Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
4x Noiseblocker NB-BlackSilentPro PLPS 120mm PW... Bitspower Water Tank Z-Multi 150 Aquacomputer Flow Rate Sensor "High Flow USB" G1/4 Bitspower black compression fittings 
CoolingCoolingCoolingCooling
Tygon silver tubing 0.5" ID 0.75" OD 2x Watercool HEATKILLER® GPU-X³ GTX TITAN/780/7... Alphacool HF D5 acetal pump top Aquacomputer D5 pump (USB/Aquabus) 
CoolingCoolingOSOS
EK CoolStream XTC 420 6x Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-PS 140mm P... Windows 7 x64 Pro Arch Linux x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hewlett Packard LP2475W Ducky Shine II Seasonic X750 Lian Li PC-A77A Silver 
MouseAudioAudio
Logitech MX Revolution RME Fireface 800 Dynaudio BM6A 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K Gigabyte GA-Z77X-UD5H Intel HD3000 EVGA GTX980 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Vengeance Western Digital Caviar Black WD1600JD Western Digital WD20EARS (2), WD20EARX (1), WD2... Thermalright HR-02 
OSPowerCase
Ubuntu Server 12.04 LTS x64 Seasonic X760 Lian Li PC-A77F 
  hide details  
Reply
Neurosis
(7 items)
 
Monochrome
(28 items)
 
Patchouli
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 5820K Gigabyte GA-X99 Gaming G1 EVGA GTX-980ti EVGA GTX-980ti 
RAMHard DriveOS
Corsair DDR4 32GB Samsung 950 Pro NVME Windows 10 Pro x64 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K @4.5GHz Gigabyte P67A-UD7 B3 EVGA GTX 780 Ti SC 3GB EVGA GTX 780 Ti SC 3GB 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
2x4GB Super Talent DDR3-1600 CL9 Western Digital Caviar Black WD1001FALS LiteON iHBS212 EK Supreme HF Copper/Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
4x Noiseblocker NB-BlackSilentPro PLPS 120mm PW... Bitspower Water Tank Z-Multi 150 Aquacomputer Flow Rate Sensor "High Flow USB" G1/4 Bitspower black compression fittings 
CoolingCoolingCoolingCooling
Tygon silver tubing 0.5" ID 0.75" OD 2x Watercool HEATKILLER® GPU-X³ GTX TITAN/780/7... Alphacool HF D5 acetal pump top Aquacomputer D5 pump (USB/Aquabus) 
CoolingCoolingOSOS
EK CoolStream XTC 420 6x Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-PS 140mm P... Windows 7 x64 Pro Arch Linux x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hewlett Packard LP2475W Ducky Shine II Seasonic X750 Lian Li PC-A77A Silver 
MouseAudioAudio
Logitech MX Revolution RME Fireface 800 Dynaudio BM6A 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K Gigabyte GA-Z77X-UD5H Intel HD3000 EVGA GTX980 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Vengeance Western Digital Caviar Black WD1600JD Western Digital WD20EARS (2), WD20EARX (1), WD2... Thermalright HR-02 
OSPowerCase
Ubuntu Server 12.04 LTS x64 Seasonic X760 Lian Li PC-A77F 
  hide details  
Reply
post #3472 of 6656
Quote:
Originally Posted by valvehead View Post

My Z77X-UD5H almost boots too quickly.

Even on mechanical drive, mine has me into Windows within 15 seconds of pressing power the button.
post #3473 of 6656
OK got a few TEMP Questions......

i5 3750K
GA-Z77X-D3H
MSI-Twin Frozr 4GB O/C

EZ tune 6 says my CPU cores are at 23c and Real Temp GT show it at 30c. Which is the better program . Also is there a better temp Program out there for my Board ? Just want to have good readings before I Start O/C. Im a bit New at O/C..do not want to Fry my New Rig...tongue.gif

Also My PCH Shows 50c at IDLE and about 61c during GAME'n. Should I be worried ?



Thanks in advance

AP514
post #3474 of 6656
Quote:
Originally Posted by AP514 View Post

OK got a few TEMP Questions......
i5 3750K
GA-Z77X-D3H
MSI-Twin Frozr 4GB O/C
EZ tune 6 says my CPU cores are at 23c and Real Temp GT show it at 30c. Which is the better program . Also is there a better temp Program out there for my Board ? Just want to have good readings before I Start O/C. Im a bit New at O/C..do not want to Fry my New Rig...tongue.gif
Also My PCH Shows 50c at IDLE and about 61c during GAME'n. Should I be worried ?
Thanks in advance
AP514

don´t trust easytune

don´t use it either

i use coretemp, realtemp is nice too, also cpuid hardware monitor, and many others, easytune is the only one with wrong temps
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
pote reload
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 3570k@4.4@1.25 gigabyte z77z-ud3h gigabyte gtx460 768mb oc 850/2100 8gb ddr3 1600 corair vengeance blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung 500gb hd502hj, 2x crucial m4 64gb raid 0 sony optiarc 24x hyper 212+ win8 x64 
MonitorPowerCaseMouse
envision lcd wide 19 + lg tv lcds 32" 32ld330 1... corsair vx 550w cheapo steelseries ikari laser 
  hide details  
Reply
post #3475 of 6656
thank I figured EZ tune was a bit screwy........


Well that means my CPU is IDLE'n at 30c......90 F my room temp is 76 F.

Well If i do not use EZ tune what do I use to O/C ...I know Bois but I kind of was like'n the idea of Upclock'n for games and fast Dclock'n for just Browse'n... IM new to the O/C seen....so Im lookng for some good Advice........


Point me to some good Threads...smile.gif


AP514
post #3476 of 6656
Quote:
Originally Posted by AP514 View Post

thank I figured EZ tune was a bit screwy........
Well that means my CPU is IDLE'n at 30c......90 F my room temp is 76 F.
Well If i do not use EZ tune what do I use to O/C ...I know Bois but I kind of was like'n the idea of Upclock'n for games and fast Dclock'n for just Browse'n... IM new to the O/C seen....so Im lookng for some good Advice........
Point me to some good Threads...smile.gif
AP514

What you want is offset oc, with turbo boost enabled.
It clocks higher automaticaly when enough load is detected on the cpu cores, and downclocks to save power when idle.
You have to enable C-states in the bios and turbo boost and change the turbo boost multiplier.

You can find a very good guide by Sin, for Gigabyte boards and Ivy cpu's, give that a look. (use the search engine and look for 'sandy bridge overclocking guide gigabyte ln2' and you'll bump into it.

EDIT: This will come in handy too: http://www.overclock.net/t/1219588/updated-part-ii-offset-mode-overclocking-starter-guide-and-thread
Edited by ivanlabrie - 8/27/12 at 1:35pm
post #3477 of 6656
Okay.... I'm an owner of a Gigabyte GA-Z77X-UD3H motherboard, it's pretty awesome in general, other than a lot of very annoying problems to ever get the OS running.

That's not why I'm posting.... What I'm wondering is I've read in other parts of this thread that this "Lucid Virtu" thing this motherboard says it supports here on the motherboard box... is supposed to drastically increase frame rates in games?

Well the problem is I don't think I have it installed. I popped in the driver DVD that came with it in the box and clicked "install all" and it ran everything, but I don't see this Lucid Virtu anywhere under program folders in start menu, and I don't know what it is and how to know if I've enabled it or it's running or not or what?

Could someone please give me some information on this? Some information about my build is below:

Gigabyte GA-Z77X-UD3H Motherboard
Intel Core i5-3450S Ivy Bridge 2.8GHz processor
2 x Intel Hyper-X DDR3-1600 8 GB (2 x 4GB)
4 x Western Digital WD1600AAJS 160 GB, 7200 RPM, 8mb buffer, SATA-II, RAID-0 using onboard Intel raid.
Cooler Master 700 watt single-rail power supply.
XFX Radeon HD 7770 FX-777A-ZDSC - Black Edition: Super Overclocked version
Running Windows 7 Ultimate 64-bit

I'm not a noob, I've been building PC's for myself since my 486 in 1994, just this is my first Ivy Bridge system, and I jumped over sandy bridge and upgraded directly from i7-920 x59 system to a Z77 Ivy Bridge system, and I've never heard of this "Lucid Virtu" thing on motherboards before.

I chose this motherboard because it had everything I wanted and it was less than $200. Things I was looking for in my new system: Run two pci-express 3.0 video cards in Cross-fire (later I'll add a second 7770, not currently with this build) at at-least 8x8x on both. (lots of z77 motherboards I looked at ran one at 8x and the other at 4x). It has a 3rd pci-e slot @ PCI-e 2.1 for a nvidia video card for phys-X later (even if it is 4x speed), and it has a PCI slot, an optical audio port on board, and has onboard intel ICH10R raid.

So... it looked like everything I wanted and it wasn't expensive (I paid $149.99 for it on newegg), so, win. I just need to figure out all the quirks on it. I've only owned it about a month now.
Edited by kithylin - 8/27/12 at 2:11pm
post #3478 of 6656
Hi, i have a question for GIGABYTE Z77X-UD5H owners.

I have this motherboard and I have been using the intel HD graphics on the I7-3770k Quad-Core 3.5GHz LGA 1155 chip just fine. I just bought the Gigabyte GeForce GTX 660 TI Windforce 2x OC GV-N66TOC-2 graphics card and when I put it into the PCIex16 slot and powered up the computer, no picture appeared on my monitor - I have it connected via HDMI. When I disconnect the cable from the graphics card and connect it to the motherboard's HDMI port, I get a picture and I see that the computer successfully booted up into my 64bit Win7. The 'Init Display First' is set to Auto and Internal Graphics set to Auto. I know the card works because I put it in my older Gigabyte GA-EX58-DS4 board and it works just fine. I put my older BFG Geforce GTX 260 in the Z77X PCIex16 slot and it works just fine. I have the F12 bios installed. I've spend 20 hours researching this problem and I'm turning to all of you for help - Gigabyte was no help. Thanks ahead of time.
post #3479 of 6656
I would clear CMOS /load optimized/disable internal graphics-Init Display First (PEG or something like that )

EDIT; make sure to switch cables on the back and monitor from DVI to HDMI
Edited by coolhandluke41 - 8/27/12 at 3:38pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #3480 of 6656
hi guys smile.gif can you tell me the temperature of your UD5H motherboard measured with aida64? thank you!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)