Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 443

post #4421 of 6656
Quote:
Originally Posted by eBombzor View Post

I have a Z77-D3H. Do I need to install "
Intel SATA Preinstall driver

(For AHCI / RAID Mode)

Note: Press F6 during Windows setup to read from floppy
."  from http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4327#dl ?

What is this? Should I use Intel Driver Update Utility for Intel drivers and download the others off of Gigabyte? Or should I install all of them from Gigabyte?

 

NO, unless you have raid setup
post #4422 of 6656
Quote:
Originally Posted by chris-br View Post

Quote:
Originally Posted by eBombzor View Post

I have a Z77-D3H. Do I need to install "
Intel SATA Preinstall driver

(For AHCI / RAID Mode)

Note: Press F6 during Windows setup to read from floppy
."  from http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4327#dl ?

What is this? Should I use Intel Driver Update Utility for Intel drivers and download the others off of Gigabyte? Or should I install all of them from Gigabyte?

 

NO, unless you have raid setup

Should I install Intel Management Engine Interface & Intel INF installation?

    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-3470 GIGABYTE Z77-D3H EVGA 780 Ti w/ H80i (richie's bracket) Samsung 30nm 2x4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Intel 520 240GB Seagate Barracuda 1TB CM Hyper 212 Evo 2x Fractal R2 140mm 
CoolingCoolingOSMonitor
2x Phanteks PH-F140HP_WT 1x Phanteks PH-F140SP Windows 10 Home 64-bit AOC G2460PG (GSYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire TK (Browns) Antec TPC-650 Fractal R4 Razer Deathadder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Intel Promo *free* Logitech Z-5 Klipsch R6i ASUS Xonar DGX 
AudioAudio
Philips SHP9500 Creative Aurvana Live! 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-3470 GIGABYTE Z77-D3H EVGA 780 Ti w/ H80i (richie's bracket) Samsung 30nm 2x4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Intel 520 240GB Seagate Barracuda 1TB CM Hyper 212 Evo 2x Fractal R2 140mm 
CoolingCoolingOSMonitor
2x Phanteks PH-F140HP_WT 1x Phanteks PH-F140SP Windows 10 Home 64-bit AOC G2460PG (GSYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire TK (Browns) Antec TPC-650 Fractal R4 Razer Deathadder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Intel Promo *free* Logitech Z-5 Klipsch R6i ASUS Xonar DGX 
AudioAudio
Philips SHP9500 Creative Aurvana Live! 
  hide details  
Reply
post #4423 of 6656
I have been following this thread...so guess I will jump in here since my D3H will be here in a few days. Yes install those files. Let me know where you picked up your virtu drivers OK ?
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3770K GA-Z77X-D3H GTX 770 SC A-DATA 16GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SSD Samsung 1Tb , Samsung 500 Gig, Samsung 830 ... LG GH24LS50 Win 10 Pro 64 bit Asus VG 248 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
ONN Wireless K/B Mini L56600R OCZ-ZX1000W CM HAF X RC-942 MX 518 
Other
Nostromo N52 Gaming Pad, one more left in my va... 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3770K GA-Z77X-D3H GTX 770 SC A-DATA 16GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SSD Samsung 1Tb , Samsung 500 Gig, Samsung 830 ... LG GH24LS50 Win 10 Pro 64 bit Asus VG 248 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
ONN Wireless K/B Mini L56600R OCZ-ZX1000W CM HAF X RC-942 MX 518 
Other
Nostromo N52 Gaming Pad, one more left in my va... 
  hide details  
Reply
post #4424 of 6656
Anyone know how to fix the USB power surge hub port error? I purchased a new USB Samson Go-Mic and I get that stupid error whenever I plug it into my PC. I have no other problem with any other USB device (flash drives, cameras). The odd thing is that the provided USB cord that came with the mic gives me that error. I don't even have to plug the usb cord into the microphone (just the pc itself) and I get this error. mad.gif
post #4425 of 6656
That error disappointed on Windows 7 with USB driver updates/new BIOS release. Never had it on Windows 8.

It is a software error. Your boards doesn't even have a hub.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #4426 of 6656
Quote:
Originally Posted by eBombzor View Post

Should I install Intel Management Engine Interface & Intel INF installation?

yes
post #4427 of 6656
Hello guys,I am trying to know how RELIABLE is the Gigabytes Z77 motherboards in general and the Sniper G1 , and how good is their customer RMA service. is one on my checklist for a new incoming gaming rig im building. Any techincal issue that forced you to RMA it? Thank you very much.

things i already have>

Case: Storm Enforcer Cooler master
SSD: 512 GB Crucial M4
1 tb Caviar Black
Antec High Current Pro HCP-850W
Edited by Sujeto 1 - 1/1/13 at 2:43pm
post #4428 of 6656
Quote:
Originally Posted by Sujeto 1 View Post

Hello guys,I am trying to know how RELIABLE is the Gigabytes Z77 motherboards in general and the Sniper G1 , and how good is their customer RMA service. is one on my checklist for a new incoming gaming rig im building. Any techincal issue that forced you to RMA it? Thank you very much.
things i already have>
Case: Storm Enforcer Cooler master
SSD: 512 GB Crucial M4
1 tb Caviar Black
Antec High Current Pro HCP-850W
I have two UD5H, 1 UD4 TH, 1 P67, and formerly owned a Z68, all good boards.
I have personal experience with repairs through Gigabyte US. It was a pretty straightforward part replacement, not an "unknown" problem. Turnaround time to my door once they received the board was 11 days. No complaints, and it was shipped UPS 3 day.
post #4429 of 6656
Quote:
Originally Posted by SirWooties View Post

Anyone know how to fix the USB power surge hub port error? I purchased a new USB Samson Go-Mic and I get that stupid error whenever I plug it into my PC. I have no other problem with any other USB device (flash drives, cameras). The odd thing is that the provided USB cord that came with the mic gives me that error. I don't even have to plug the usb cord into the microphone (just the pc itself) and I get this error. mad.gif

Hmm so it may have turned out that I had received a faulty usb cable with my mic. I used a spare mini usb cable and it works just fine. I get no errors with this spare cable and the mic powers on just fine. However, if I use the faulty usb cable, it makes my PC get the USB power surge hub error wth.gif
That's really weird? headscratch.gif
post #4430 of 6656
I'm in a real pickle with booting and was hoping someone could set me straight.

I had 4 devices on the 4 SATA2 ports, the black ones controlled by Intel. I boot Windows 7 from an SSD on port 4.

I hooked up a new unformatted HDD on Port 1 which is one of the Intel SATA3 ports, all was fine. I formatted it as a primary partition, normally I would make it dynamic or extended but a friend suggested primary. I'm just using it for storage.

I turned off the PC, unplugged an old HDD from one of the SATA2 ports cause I had just replaced it with the new drive on port 1. I rebooted and now I can't boot into Windows. It gives an error message to locate the boot media or something, I forget the exact error message.

So I started troubleshooting by unplugging the new HDD from port 1, no difference. I believe I have everything set up right in the boot order in BIOS, am I missing something? All SATA devices are detected in BIOS and I have my SSD set as the first drvive in boot order. The only way I was able to boot into windows was to choose override boot order on the last page of the BIOS and then choose MBR. After realizing this I tried to set MBR as the first option in the boot order but it didn't help.

Any ideas? If my description didn't make sense I can try to clarify. I was wondering if it's because a primary partition drive (the new one) is in port 1, that it's somehow just ignoring the boot order I've set up and trying to boot off that drive, but then I tried unplugging it and it didn't fix the problem.
Edited by Snakes - 1/2/13 at 9:00am
Main rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB G.Skill Ares DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, ... Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS 1.5TB 72... Western Digital WD20EARS-00MVWB0 Caviar Green 2... Western Digital My Passport external drive USB 3.0 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SH-B123L BD combo drive Cooler Master Hyper 212 Evo Antec Tri Cool 120mm fan w Blue LED Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound 4g 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium Dell U2412M Logitech Wave Y-UV90 Antec Earthwatts EA-650 650W Continuous Power S... 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 650D Logitech Gaming Mouse (G500) Creative Labs GigaWorks T20 2.0 Multimedia Spea... 
  hide details  
Reply
Main rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB G.Skill Ares DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, ... Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS 1.5TB 72... Western Digital WD20EARS-00MVWB0 Caviar Green 2... Western Digital My Passport external drive USB 3.0 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SH-B123L BD combo drive Cooler Master Hyper 212 Evo Antec Tri Cool 120mm fan w Blue LED Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound 4g 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium Dell U2412M Logitech Wave Y-UV90 Antec Earthwatts EA-650 650W Continuous Power S... 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 650D Logitech Gaming Mouse (G500) Creative Labs GigaWorks T20 2.0 Multimedia Spea... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)