Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 620

post #6191 of 6656
Maybe see what happens if you play around with these three settings:

(1) XHCI mode
(2) Legacy USB
(3) XHCI hand-off

In the BIOS, things named "XHCI" mean it's about USB 3.0, "EHCI" means USB 2.0. There's a "legacy USB" option somewhere that's making it so the USB 3.0 ports are appearing under the USB 2.0 controller. They will run as USB 2.0. Related to this is an option "XHCI hand-off". From what I understood, those two together will mean the system will boot with all ports as USB 2.0 and then switch over to USB 3.0 after the OS loads the drivers. I have no idea how settings behave if you put them to "Auto".
post #6192 of 6656
For GA-Z77-D3H there are new bios updates, should I update to the new bios? (Theres also a beta version as well)
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
Gaming Computer
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 Asustek P5Q-PRO Nvidia 9800 GTX+ Kingston DDR2 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1 TB Pioneer Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Monitor Logitech G110 Antec 750W Thermaltake Aluminium Old Case 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Gaming Mouse Generic Mousepad Soundblaster 5.1 VX 
  hide details  
Reply
post #6193 of 6656
Quote:
Originally Posted by benjamen50 View Post

For GA-Z77-D3H there are new bios updates, should I update to the new bios? (Theres also a beta version as well)

In my opinion, the only reason to flash the BIOS is to fix problems. If you are experiencing none, I wouldn't bother.
Max & Sandy
(17 items)
 
Secondary
(15 items)
 
XP Machine
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2700K @ 4.6GHz 1.4V Gigabyte GA-Z77X-UD3H MSI 980Ti Gaming Edition Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M550 1TB XSPC Raystorm EK FC 980Ti TF5 XSPC D5 Bay Res 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech MCP655-B XSPC EX360 XSPC EX240 5x Sythe Gentle Typhoon AP-15 
CoolingOSMonitorPower
Primochill Primoflex Advanced LRT Windows 7 Ultimate Yamakasi Catleap Q270 Cooler Master V1000 
Case
NZXT Switch 810 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X6 1090T ASUS Sabertooth 990FX HIS 6850 HIS 6850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G Skill Ares 32GB OCZ Vertex 4 256GB WD Black 1TB WD Green 1TB 
Hard DriveOptical DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 1TB ASUS Sony Optiarc Corsair H80 
OSPowerCase
Windows 7 Ultimate Corsair TX750 Cooler Master Storm Scout 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo @ 2.8GHz Some Intel PoS XFX GeForce 9600GSO 2x 2GB Kingston 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Seagate 750GB Plextor Windows XP SP3 Cooler Master SIlent Pro 600 
Case
Dell Inspiron 
  hide details  
Reply
Max & Sandy
(17 items)
 
Secondary
(15 items)
 
XP Machine
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2700K @ 4.6GHz 1.4V Gigabyte GA-Z77X-UD3H MSI 980Ti Gaming Edition Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M550 1TB XSPC Raystorm EK FC 980Ti TF5 XSPC D5 Bay Res 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech MCP655-B XSPC EX360 XSPC EX240 5x Sythe Gentle Typhoon AP-15 
CoolingOSMonitorPower
Primochill Primoflex Advanced LRT Windows 7 Ultimate Yamakasi Catleap Q270 Cooler Master V1000 
Case
NZXT Switch 810 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X6 1090T ASUS Sabertooth 990FX HIS 6850 HIS 6850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G Skill Ares 32GB OCZ Vertex 4 256GB WD Black 1TB WD Green 1TB 
Hard DriveOptical DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 1TB ASUS Sony Optiarc Corsair H80 
OSPowerCase
Windows 7 Ultimate Corsair TX750 Cooler Master Storm Scout 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo @ 2.8GHz Some Intel PoS XFX GeForce 9600GSO 2x 2GB Kingston 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Seagate 750GB Plextor Windows XP SP3 Cooler Master SIlent Pro 600 
Case
Dell Inspiron 
  hide details  
Reply
post #6194 of 6656
Hi all.

Just ordered a Z77X-UD3H to replace my Asus P8Z68V Gen3 mb that was having issues
I have an I7-2600K Processor. Without going through the 100 pages in this topic, any quick tips/suggestions for bios settings to get my processor up to 4.0GHZ? I have a heatsink (no water cooling in my pc).
I don't feel pushing it more than 4.0 as I don't do AS MUCH gaming as I use to on my pc.

Thanks for the input
post #6195 of 6656
1. all the Turbo multis to 40x
2. LLC to High or Turbo
3. ???
4. Profit


In the case your CPU can't do 4ghz on stock voltage, bump it up or do Normal with an offset.
 
x58
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3570k 4.6@1.35v Gigabyte Z77x-UD3H CF 7970 (reference) 7970 
RAMHard DriveCoolingMonitor
G.Skill F3-1866C10-8GAB Intel 520 Noctua NH-U12P 3x BenQ GW2450 
KeyboardPowerCaseAudio
WASD V2 Corsair 850 Antec 300 ATH-AD700 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 920 DO 3903A468 4.4@1.28v Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX275 MIS GTX275 
RAMHard DrivePower
3x2GB OCZG1600LV2G WD Raptors/WD Black 1TBs OCZ ModXStreme 700 
  hide details  
Reply
 
x58
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3570k 4.6@1.35v Gigabyte Z77x-UD3H CF 7970 (reference) 7970 
RAMHard DriveCoolingMonitor
G.Skill F3-1866C10-8GAB Intel 520 Noctua NH-U12P 3x BenQ GW2450 
KeyboardPowerCaseAudio
WASD V2 Corsair 850 Antec 300 ATH-AD700 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 920 DO 3903A468 4.4@1.28v Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX275 MIS GTX275 
RAMHard DrivePower
3x2GB OCZG1600LV2G WD Raptors/WD Black 1TBs OCZ ModXStreme 700 
  hide details  
Reply
post #6196 of 6656
Quote:
Originally Posted by deepor View Post

Maybe see what happens if you play around with these three settings:

(1) XHCI mode
(2) Legacy USB
(3) XHCI hand-off

In the BIOS, things named "XHCI" mean it's about USB 3.0, "EHCI" means USB 2.0. There's a "legacy USB" option somewhere that's making it so the USB 3.0 ports are appearing under the USB 2.0 controller. They will run as USB 2.0. Related to this is an option "XHCI hand-off". From what I understood, those two together will mean the system will boot with all ports as USB 2.0 and then switch over to USB 3.0 after the OS loads the drivers. I have no idea how settings behave if you put them to "Auto".

While attempting to troubleshoot this issue, I lost my rear, bottom two usb 3 ports altogether. Nothing happens when I plug in any device, and the activity lights on my flash drives don't even flicker. However, I know it's not a hardware issue, as they are there in BIOS, and in Linux. I have essentially given up on the speed issue for now, I figure I'll get a USB 3 PCI card for speed, but I would like the ports functioning again. Anyone have ideas? sozo.gif
post #6197 of 6656
I had a headset that refused to work on the Intel USB ports on my UD3H regardless of bios setting. I wouldn't be surprised if it was a firmware or driver bug that just never got fixed.
 
x58
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3570k 4.6@1.35v Gigabyte Z77x-UD3H CF 7970 (reference) 7970 
RAMHard DriveCoolingMonitor
G.Skill F3-1866C10-8GAB Intel 520 Noctua NH-U12P 3x BenQ GW2450 
KeyboardPowerCaseAudio
WASD V2 Corsair 850 Antec 300 ATH-AD700 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 920 DO 3903A468 4.4@1.28v Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX275 MIS GTX275 
RAMHard DrivePower
3x2GB OCZG1600LV2G WD Raptors/WD Black 1TBs OCZ ModXStreme 700 
  hide details  
Reply
 
x58
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3570k 4.6@1.35v Gigabyte Z77x-UD3H CF 7970 (reference) 7970 
RAMHard DriveCoolingMonitor
G.Skill F3-1866C10-8GAB Intel 520 Noctua NH-U12P 3x BenQ GW2450 
KeyboardPowerCaseAudio
WASD V2 Corsair 850 Antec 300 ATH-AD700 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 920 DO 3903A468 4.4@1.28v Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX275 MIS GTX275 
RAMHard DrivePower
3x2GB OCZG1600LV2G WD Raptors/WD Black 1TBs OCZ ModXStreme 700 
  hide details  
Reply
post #6198 of 6656
SO I just replaced by old ASUS MB with a new Z77X-UD3H

I am able to boot back up into windows 8.1 without any issues, as long as I have my monitor plugged into the onboard video, and my ATI 7950 out of the system.

When I put my ATI video card into the system, I get no display on my Monitor, and see a A6 light on the motherboard. I have removed all ATI drivers from my windows. Any ideas how I can fix this and use my video card? thanks
post #6199 of 6656
Does it boot to the BIOS with your GPU installed?
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #6200 of 6656
Not sure, screen is blank, I can get into bios when not using GPU and onboard video
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)