Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 90

post #891 of 6298
Quote:
Originally Posted by Snakes View Post

I noticed that on Intel's site but their drivers list was more confusing and I decided to go with Gigabyte's. On Intel they have one newer version but they have two drivers, one says RAID and one says AHCI, and then you have to download a driver and a diskette (huh?) to install it. I should look into that again maybe and figure it out.

yeah the Intel download page was really confusing. You're probably fine sticking with the one off the gigabyte website.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.8ghz Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GTX 670 w/ Heatkiller 8GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.8ghz Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GTX 670 w/ Heatkiller 8GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #892 of 6298
Quote:
Originally Posted by DBEAU View Post

yeah the Intel download page was really confusing. You're probably fine sticking with the one off the gigabyte website.
I updated my last post, I ended up installing only the AHCI driver and skipped the RAID driver and the diskette file. I think they were the same file because installing it, it was only called Intel Rapid Storage Technology and never specified RAID or AHCI. Plus they have the same version number and same filename. Pretty confusing but I think it's fine now. The diskette file was probably for people who want to load the driver during boot up, they could have just said that in the description but noooope.
Edited by Snakes - 5/8/12 at 10:19am
Main rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB G.Skill Ares DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, ... Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS 1.5TB 72... Western Digital WD20EARS-00MVWB0 Caviar Green 2... Western Digital My Passport external drive USB 3.0 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SH-B123L BD combo drive Cooler Master Hyper 212 Evo Antec Tri Cool 120mm fan w Blue LED Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound 4g 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium Dell U2412M Logitech Wave Y-UV90 Antec Earthwatts EA-650 650W Continuous Power S... 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 650D Logitech Gaming Mouse (G500) Creative Labs GigaWorks T20 2.0 Multimedia Spea... 
  hide details  
Reply
Main rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB G.Skill Ares DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, ... Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS 1.5TB 72... Western Digital WD20EARS-00MVWB0 Caviar Green 2... Western Digital My Passport external drive USB 3.0 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SH-B123L BD combo drive Cooler Master Hyper 212 Evo Antec Tri Cool 120mm fan w Blue LED Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound 4g 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium Dell U2412M Logitech Wave Y-UV90 Antec Earthwatts EA-650 650W Continuous Power S... 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 650D Logitech Gaming Mouse (G500) Creative Labs GigaWorks T20 2.0 Multimedia Spea... 
  hide details  
Reply
post #893 of 6298
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by spena View Post

after 9hours one of the tester failed frown.gif bumped up the vcore and currently running prime blend again (4.5ghz 1.305v on Sin's profile). really hoping this would be stable enough for me to run 24/7
im jealous, my 3570k does not like anything over 4.6ghz on <1.35v
just try bumping the vcore, or lower the CPU PLL Voltage a bit more.
Quote:
Originally Posted by samwiches View Post

Tweak launcher was working fine yesterday, and now I get this before it starts:
144
(This Driver can't release to failure!)
It comes up fine after that, but I'm afraid to do anything with it right now. Already tried re-installing, and re-installed EZ Tune just in case they're dependent. But I don't like EZ Tune at all.

yea this error always comes up for me, just ignore it. You have to run this program as the administrator from windows7, if you don't' you get a whole other slew of errors. But that error is okay for the tim being it works even with it coming up.
Main Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X GIGABYTE G1 Assassin 2 SLI GTX 570 940/2200 Kingston 16GB HyperX 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 64GB 830  Antec H2O 920 Windows 7 GIGABYTE Aivia K8100 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 Lian-Li PC70 GIGABYTE Ghost M8000X Creative XF-I C20K2 built in.  
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X GIGABYTE G1 Assassin 2 SLI GTX 570 940/2200 Kingston 16GB HyperX 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 64GB 830  Antec H2O 920 Windows 7 GIGABYTE Aivia K8100 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 Lian-Li PC70 GIGABYTE Ghost M8000X Creative XF-I C20K2 built in.  
  hide details  
Reply
post #894 of 6298
Quote:
Originally Posted by spena View Post

so far so good after 4 hours on prime95 blend. Tweaked the profile to 1.3v instead of 1.32v.
this is my best result on 4.5ghz rolleyes.gif thanks sin!
338

yo Sin, when you gonna set us up with another profile for the UD5? Running Prime on the 4.5 GHz profile now and everything looks good. smile.gif
post #895 of 6298
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by barkeater View Post

yo Sin, when you gonna set us up with another profile for the UD5? Running Prime on the 4.5 GHz profile now and everything looks good. smile.gif

what kind of profile do you want?
Main Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X GIGABYTE G1 Assassin 2 SLI GTX 570 940/2200 Kingston 16GB HyperX 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 64GB 830  Antec H2O 920 Windows 7 GIGABYTE Aivia K8100 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 Lian-Li PC70 GIGABYTE Ghost M8000X Creative XF-I C20K2 built in.  
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X GIGABYTE G1 Assassin 2 SLI GTX 570 940/2200 Kingston 16GB HyperX 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 64GB 830  Antec H2O 920 Windows 7 GIGABYTE Aivia K8100 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 Lian-Li PC70 GIGABYTE Ghost M8000X Creative XF-I C20K2 built in.  
  hide details  
Reply
post #896 of 6298
double post
Edited by barkeater - 7/11/12 at 9:26am
post #897 of 6298
triple post
Edited by barkeater - 7/11/12 at 9:26am
post #898 of 6298
sorry for the triple post, as the first one didn't look like it took. I don't know, how about 4.8?

While I'm at it, is there any advantage to trying to keep the memory closer to the XMP profile and tightening up the timings and running 1T as opposed to trying to OC the ram as high as possible while maintaining stability?
Edited by barkeater - 7/11/12 at 9:27am
post #899 of 6298
Hey sin in f7 and f8a(the only two i tested) the ddr voltage is auto at 1.5v and if i set it at 1.35v itll work and show that voltage on next reboot in et6. but on the next reboot et6 shows it goes back to 1.5v, and if you reboot again n check bios it is still set at 1.35v where i put it but it boots with 1.5v. so in other words it will go to your specified lower voltage on your reboot after you set, but when you restart your computer again it will go back to 1.5 even though it still set at 1.35v in bios! so tell your bios engineers.

this is the ram: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231461
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K 4.5ghz 1.21v GA-Z77X-UD5H GeForce GTX 660 Ti WINDFORCE 2X OC 16GB Gskill Sniper 
Hard DriveCoolingPowerCase
M4 128gb SSD Hyper212+ Antec BP550 Plus CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K 4.5ghz 1.21v GA-Z77X-UD5H GeForce GTX 660 Ti WINDFORCE 2X OC 16GB Gskill Sniper 
Hard DriveCoolingPowerCase
M4 128gb SSD Hyper212+ Antec BP550 Plus CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #900 of 6298
Thread Starter 
if the BIOS still reports 1.35v i would go with that, ET6 might not be correctly updating itself. Try the GTL program and see what it says.
Main Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X GIGABYTE G1 Assassin 2 SLI GTX 570 940/2200 Kingston 16GB HyperX 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 64GB 830  Antec H2O 920 Windows 7 GIGABYTE Aivia K8100 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 Lian-Li PC70 GIGABYTE Ghost M8000X Creative XF-I C20K2 built in.  
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X GIGABYTE G1 Assassin 2 SLI GTX 570 940/2200 Kingston 16GB HyperX 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 64GB 830  Antec H2O 920 Windows 7 GIGABYTE Aivia K8100 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 Lian-Li PC70 GIGABYTE Ghost M8000X Creative XF-I C20K2 built in.  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)