Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL) - Page 92

post #911 of 6355
**** UD5H Bios... Can't enter Post with "Del", "End", etc. Bios ver = F4 ***

On start-up, the post screen pops up, but will not acknowledge "Del", "End", etc. The boot immediately continues into the O/S with no problem.

Some history... I did have to clear CMOS recently, to let me remove the Bios password that I shouldn't have created. The process went well, so no worries until I decided to update the bios today.

I have a good system backup.

Is there a process I can go through to re-enable my access to the post screen?
post #912 of 6355
Quote:
Originally Posted by barkeater View Post

well I spoke too soon. 8 hrs into Prime and the worker 4 errored out. Guess I'll need to do some tweaking of the profile to get it stable. any suggestions?



I don't understand why everyone here has this obsession with prime95. Are you running prime to help with PrimeNet? If not, why does it need to run for days on end?

I am still waiting for my Ivy to come in the mail... If you guys dislike yours processors enough to flog them instead of using them, I will happily take one.
Victoria
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte Z77x-UD5H XFX HD6950 Samsung Green DDR3 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 830 XSPC Rasa RX240 Windows 7 x64 Enterprise Saitek Eclipse 
CaseMouse
Antec Lanboy Air Logitech g500 
  hide details  
Reply
Victoria
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte Z77x-UD5H XFX HD6950 Samsung Green DDR3 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Samsung 830 XSPC Rasa RX240 Windows 7 x64 Enterprise Saitek Eclipse 
CaseMouse
Antec Lanboy Air Logitech g500 
  hide details  
Reply
post #913 of 6355
The random crash issues disappeared after setting the BCLK to 99.5MHz. Hope that helps someone.
post #914 of 6355
Quote:
Originally Posted by WileyM View Post

**** UD5H Bios... Can't enter Post with "Del", "End", etc. Bios ver = F4 ***
On start-up, the post screen pops up, but will not acknowledge "Del", "End", etc. The boot immediately continues into the O/S with no problem.
Some history... I did have to clear CMOS recently, to let me remove the Bios password that I shouldn't have created. The process went well, so no worries until I decided to update the bios today.
I have a good system backup.
Is there a process I can go through to re-enable my access to the post screen?
Try plugging the keyboard into one of the USB 2.0 slots? Maybe it's not recognizing your keyboard.
Main rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB G.Skill Ares DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, ... Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS 1.5TB 72... Western Digital WD20EARS-00MVWB0 Caviar Green 2... Western Digital My Passport external drive USB 3.0 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SH-B123L BD combo drive Cooler Master Hyper 212 Evo Antec Tri Cool 120mm fan w Blue LED Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound 4g 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium Dell U2412M Logitech Wave Y-UV90 Antec Earthwatts EA-650 650W Continuous Power S... 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 650D Logitech Gaming Mouse (G500) Creative Labs GigaWorks T20 2.0 Multimedia Spea... 
  hide details  
Reply
Main rig
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB G.Skill Ares DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, ... Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS 1.5TB 72... Western Digital WD20EARS-00MVWB0 Caviar Green 2... Western Digital My Passport external drive USB 3.0 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SH-B123L BD combo drive Cooler Master Hyper 212 Evo Antec Tri Cool 120mm fan w Blue LED Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound 4g 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium Dell U2412M Logitech Wave Y-UV90 Antec Earthwatts EA-650 650W Continuous Power S... 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 650D Logitech Gaming Mouse (G500) Creative Labs GigaWorks T20 2.0 Multimedia Spea... 
  hide details  
Reply
post #915 of 6355
did u try plugging into one of the blue ones not the red.
MAIN RIG
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k GIGABYTE UD5h GTX 670 FTW with Backplate 4gb Samsung 30nm 16gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
2X Samsung 1Tb Short Stroke 600GB Samsung 830 128gb SSD 1 x samsung 1tb storage Corsair h100 with 2 ultra kaze 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 7 ULTI X64 Samsung 2333 Logitech Keyboard Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 800d Razer DeathAdder Razer Goliathus Klipsch Quints 7.1  
  hide details  
Reply
MAIN RIG
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k GIGABYTE UD5h GTX 670 FTW with Backplate 4gb Samsung 30nm 16gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
2X Samsung 1Tb Short Stroke 600GB Samsung 830 128gb SSD 1 x samsung 1tb storage Corsair h100 with 2 ultra kaze 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 7 ULTI X64 Samsung 2333 Logitech Keyboard Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 800d Razer DeathAdder Razer Goliathus Klipsch Quints 7.1  
  hide details  
Reply
post #916 of 6355
Quote:
Originally Posted by Polyspecific View Post

I don't understand why everyone here has this obsession with prime95. Are you running prime to help with PrimeNet? If not, why does it need to run for days on end?
I am still waiting for my Ivy to come in the mail... If you guys dislike yours processors enough to flog them instead of using them, I will happily take one.

From what I've read it's a great way to see if your cpu is stable under extreme loads. It'll max out all your cores and test it's calculations against known answers. If you're just gaming a little instability probably isn't a big deal.
Mr08
(12 items)
 
Mr 07
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K GIGABYTE Z77X-UD5H  MSI GTX 465 Twin Frozr II GE #1954 (unlocked 470) 4x4gb Samsung 30nm MV-3V4G3D 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 830 256gb Thermalright Ultra-120 Extreme Win7 64bit Ultimate Eizo CG19 and Dell 2407  
KeyboardPowerCaseMouse
Fatal1ty Creative  SeaSonic X650 Gold  Silverstone Fortress FT02 Razer Lachesis 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 3.2g Asus P5k Deluxe MSI GTX 465 Twin Frozr II GE #1954 (unlocked 470) 8gb Corsair Dominator 1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
60g OCz Vertex II, Raptor and 2x 1.5tb Win7 64bit Ultimate Eizo CG19 and Dell 2407 Fatal1ty Creative 
PowerMouse
Corsair 520W Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
Mr08
(12 items)
 
Mr 07
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K GIGABYTE Z77X-UD5H  MSI GTX 465 Twin Frozr II GE #1954 (unlocked 470) 4x4gb Samsung 30nm MV-3V4G3D 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 830 256gb Thermalright Ultra-120 Extreme Win7 64bit Ultimate Eizo CG19 and Dell 2407  
KeyboardPowerCaseMouse
Fatal1ty Creative  SeaSonic X650 Gold  Silverstone Fortress FT02 Razer Lachesis 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 3.2g Asus P5k Deluxe MSI GTX 465 Twin Frozr II GE #1954 (unlocked 470) 8gb Corsair Dominator 1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
60g OCz Vertex II, Raptor and 2x 1.5tb Win7 64bit Ultimate Eizo CG19 and Dell 2407 Fatal1ty Creative 
PowerMouse
Corsair 520W Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
post #917 of 6355
i have really been out of the loop for a while, this is the first time in 4 years im OC my system. I OC my last system and just left it. I am just starting out simple, I go into the bios and under advanced Frequency settings I set the CPU clock ratio to 42 and my multiplier is set to 100.00. I disabled turbo boost and all power saving settings and saved the bios. I also set my memory to 1800MHZ. When i boot into windows and look at CPU-Z the core speed is always 3732.XX with a multiplier of X 37. I have no clue why it doesn't show 4200 and X 42. If I go back in bios the settings are all there and all correct. What Could I be doing wrong??
Ivy 3770K
(14 items)
 
 
ASUS G51J
(4 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 550 Ti FPB 1024 MB GDDR5 16G Samsung Electronics Extreme Low Voltage 30nm 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1 SAMSUNG 830 Series 256GB Samsung 20X DVD Burner Zalman 9700 CPU Cooler Windows 7 Professional X64 
MonitorPowerCase
2 - SAMSUNG BX2331 Glossy Black 23" Full HD LED... OCZ GameXStream 700W Antec P182 
CPURAMHard DriveHard Drive
Pentium E5200 Mushkin Raptor 150 Segate 1.5TB 
Hard DriveHard DriveOS
WD Black 500GB WD Black 500GB WHS 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-720QM (1.6GHz, 1333MHz FSB, 6MB C... NVIDIA GeForce GTX 260M 1GB GDDR3 memory 8GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 2 320GB 
  hide details  
Reply
Ivy 3770K
(14 items)
 
 
ASUS G51J
(4 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA GeForce GTX 550 Ti FPB 1024 MB GDDR5 16G Samsung Electronics Extreme Low Voltage 30nm 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1 SAMSUNG 830 Series 256GB Samsung 20X DVD Burner Zalman 9700 CPU Cooler Windows 7 Professional X64 
MonitorPowerCase
2 - SAMSUNG BX2331 Glossy Black 23" Full HD LED... OCZ GameXStream 700W Antec P182 
CPURAMHard DriveHard Drive
Pentium E5200 Mushkin Raptor 150 Segate 1.5TB 
Hard DriveHard DriveOS
WD Black 500GB WD Black 500GB WHS 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-720QM (1.6GHz, 1333MHz FSB, 6MB C... NVIDIA GeForce GTX 260M 1GB GDDR3 memory 8GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 2 320GB 
  hide details  
Reply
post #918 of 6355
Quote:
Originally Posted by Snakes View Post

Try plugging the keyboard into one of the USB 2.0 slots? Maybe it's not recognizing your keyboard.

Hey Snakes, you are psychic...and you didn't even know it! Ha, Ha!

Just before your reply showed up, I had deduced that the Microsoft 4000 keyboard did not get any spark until it had entered the operating system (Win 7 x64). I plugged a Logitech keyboard in to the USB3 port on the front panel, and what do ya know? That did it, I'm in!

However, I'm very puzzled now as to why the behavior of the Microsoft keyboard changed...coincidental to, or as a result of, the CMOS/bios reset. I'll try not to lose any sleep about the mystery, though. thumb.gif

Thanks very much for the reply. I'm off to give ver "F6" a try. I'm consistently getting 3 boot-tries at start-up, and random/unexplainable re-boots with "F4". No OC as yet.

Cheers.
Wiley
Oregon, USA
post #919 of 6355
Well any news on when GB will release new BIOS the random freezing is getting old happened 3 times yesterday, today it is yet to happen. As far as my rig goes i have i5 3570k @ 3.8Ghz running corsair H60, 16G of G. Skill Rip Jaw series @ 1600 Mhz, obviously gigabyte Z77X UD5H, Intel 330 120G SSD, corsair 750W True power PSU, MSI 560ti twin fronzer and windows 7 64bit, i also have 3 HDD from seagate for another 3.3 TB. As i said before i am using F6i bios and i get random system freezes that end up shutting down the comp at random times, as far as the keyboard goes i have Logitech 510 and no matter what i do the keyboard is not recognized by the BIOS, only in Win 7 does it kick in. As some people have mentioned i have killed the integrated GPU but that did not help i have not messed with the voltage but may do so if GB does not fix this soon.
post #920 of 6355
Quote:
Originally Posted by jonnyd91 View Post

i have really been out of the loop for a while, this is the first time in 4 years im OC my system. I OC my last system and just left it. I am just starting out simple, I go into the bios and under advanced Frequency settings I set the CPU clock ratio to 42 and my multiplier is set to 100.00. I disabled turbo boost and all power saving settings and saved the bios. I also set my memory to 1800MHZ. When i boot into windows and look at CPU-Z the core speed is always 3732.XX with a multiplier of X 37. I have no clue why it doesn't show 4200 and X 42. If I go back in bios the settings are all there and all correct. What Could I be doing wrong??

Make sure you have the latest version of CPU-Z. I had an older version that was giving me the same problem.
Bubbles
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k @4.7 GA-z77x-ud5h Crossfire 7950's / Heatkiller GPU-X³ 79X0 16gb Samsung 30nm  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung F3 OCZ Vertex 3 XSPC Raystorm EK Coolstream 360 + XSPC RX240 
OSMonitorKeyboardCase
Windows 8 Pro Crossover Q27 CM Quick Fire Rapid (Reds) NZXT Switch 810 
Mouse
Roccat Savu  
  hide details  
Reply
Bubbles
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k @4.7 GA-z77x-ud5h Crossfire 7950's / Heatkiller GPU-X³ 79X0 16gb Samsung 30nm  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung F3 OCZ Vertex 3 XSPC Raystorm EK Coolstream 360 + XSPC RX240 
OSMonitorKeyboardCase
Windows 8 Pro Crossover Q27 CM Quick Fire Rapid (Reds) NZXT Switch 810 
Mouse
Roccat Savu  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GIGABYTE Z77X Owners/Discussion/Information/Support Thread and Club (UD5H, UD3H, D3H, and ALL)