Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Speakers not being reconized?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Speakers not being reconized? - Page 2

post #11 of 19
Is it enabled in BIOS?
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
post #12 of 19
Try these drivers, they're directly from realtek. I looked on Hp.com and you have Realtek ALC 880 chipset which is a high definition , so i'm guessing these are your drivers. Drivers
PS:When your in device mangager does it show an unknown device?
If not, like stevemc asked, it might not be enabled in the bios.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6400 Gigabyte 965P S3 XFX Geforce6600GT G.Skill 2 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Segate Perp Rec. 2x250 Gbs & WD Caviar 500 GB SATA Windows Xp Sp2 19' CRT Logitech G15 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 510W X-Navigator Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6400 Gigabyte 965P S3 XFX Geforce6600GT G.Skill 2 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Segate Perp Rec. 2x250 Gbs & WD Caviar 500 GB SATA Windows Xp Sp2 19' CRT Logitech G15 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 510W X-Navigator Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #13 of 19
If there is an unknown device in the device manager.... delete the device and then scan for new hardware with appropriate drivers.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
post #14 of 19
Quote:
Originally Posted by stevemc
If there is an unknown device in the device manager.... delete the device and then scan for new hardware with appropriate drivers.
Or you can right click it and scan for drivers. Both ways will work.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6400 Gigabyte 965P S3 XFX Geforce6600GT G.Skill 2 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Segate Perp Rec. 2x250 Gbs & WD Caviar 500 GB SATA Windows Xp Sp2 19' CRT Logitech G15 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 510W X-Navigator Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6400 Gigabyte 965P S3 XFX Geforce6600GT G.Skill 2 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Segate Perp Rec. 2x250 Gbs & WD Caviar 500 GB SATA Windows Xp Sp2 19' CRT Logitech G15 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 510W X-Navigator Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #15 of 19
Thread Starter 
ok they r enabled in teh BIOS and it doesnt say anythgin abotu an unknown device. also i haev a headset/microphone in teh front plugged in and that doesnt wokr either.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.6GHz 24/7 Asus Crosshair IV Formula x2 5850 Crossfire Patriot Viper II Series 4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Windows 7 Samsung SyncMaster 2494SW 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair TX 850W Cooler Master HAF 922 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.6GHz 24/7 Asus Crosshair IV Formula x2 5850 Crossfire Patriot Viper II Series 4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Windows 7 Samsung SyncMaster 2494SW 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair TX 850W Cooler Master HAF 922 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #16 of 19
I had an HP that I got for free from my Uncle. It had a bad PSU, HD, and Optical Drives. The sound also did not work. I wound up having to put in a cheapo sound card. The drivers blew up everytime, and it never showed up in the device manager.

I could never figure this one out... and to this day it still bothers me to the point where I cannot sleep... okay, not really, but you get the point.

EDIT: Make sure all of the jumpers are in place on the board. That was reccomended to me with my situation... it didn't help, though........

EDIT #2: The front ports are tied into the integrated sound card... if the back doesn't work, the front won't either.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
post #17 of 19
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by stevemc
I had an HP that I got for free from my Uncle. It had a bad PSU, HD, and Optical Drives. The sound also did not work. I wound up having to put in a cheapo sound card. The drivers blew up everytime, and it never showed up in the device manager.

I could never figure this one out... and to this day it still bothers me to the point where I cannot sleep... okay, not really, but you get the point.

EDIT: Make sure all of the jumpers are in place on the board. That was reccomended to me with my situation... it didn't help, though........

EDIT #2: The front ports are tied into the integrated sound card... if the back doesn't work, the front won't either.
k but my problem is i had it working before i reinstalled XP. i had it setup the exact same and i reinstalled and it doesn ework now. im pretty sure its not teh PSU or any hardware issue.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.6GHz 24/7 Asus Crosshair IV Formula x2 5850 Crossfire Patriot Viper II Series 4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Windows 7 Samsung SyncMaster 2494SW 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair TX 850W Cooler Master HAF 922 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.6GHz 24/7 Asus Crosshair IV Formula x2 5850 Crossfire Patriot Viper II Series 4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Windows 7 Samsung SyncMaster 2494SW 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair TX 850W Cooler Master HAF 922 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #18 of 19
(Grasping at Straws now) Try to manually add hardware in the Add Hardware Wizard.... Only done it once, and it was on Win98, so I won't be much help here.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte P35-DS3R 8800GTS 320MB 4GB G.Skill HK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS and others Optiarc DVD-RAM Vista Ultimate x64 20" & 22" Samsung LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 700W ThermalTake ToughPower Antec P182 MX518 
  hide details  
Reply
post #19 of 19
Thread Starter 
ok thansk a bunch guys. i ended up installing those realtek drivers form teh website provided adn every thiugn works now. once again thanks a bunch.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.6GHz 24/7 Asus Crosshair IV Formula x2 5850 Crossfire Patriot Viper II Series 4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Windows 7 Samsung SyncMaster 2494SW 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair TX 850W Cooler Master HAF 922 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.6GHz 24/7 Asus Crosshair IV Formula x2 5850 Crossfire Patriot Viper II Series 4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Windows 7 Samsung SyncMaster 2494SW 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair TX 850W Cooler Master HAF 922 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Speakers not being reconized?