Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 124

post #1231 of 6915
Quote:
Originally Posted by UncleBird View Post

Greeting to all saber lover. After a week reading this thread finally able to finish the 12x pages...
Cant figure out why i cant get the pic straighten out.. Worse cant post a pic at all..
At the very least i could say thank you to all of you. With patience i manage to fixed up my pc. Runs very smoothly with boot up time of 30secs.biggrin.gif

thumb.gif
Nav's Intel
(14 items)
 
Nav Platform
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T BE @ 4.0 GHz/1.39v} Asus Crosshair IV Formula MSI 7870 Twin Frozer III Crossfire 16gb Gskill Ripjaws X-1600{9-9-9-24} 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Black/750GB Black Windows 7 64bit Pro ASUS 23.6/1920X1080 Razer 
PowerCaseMouse
Seasonic x750gold Lian Li Lancool PC-K63 Razer Death Adder 
  hide details  
Reply
Nav's Intel
(14 items)
 
Nav Platform
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T BE @ 4.0 GHz/1.39v} Asus Crosshair IV Formula MSI 7870 Twin Frozer III Crossfire 16gb Gskill Ripjaws X-1600{9-9-9-24} 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Black/750GB Black Windows 7 64bit Pro ASUS 23.6/1920X1080 Razer 
PowerCaseMouse
Seasonic x750gold Lian Li Lancool PC-K63 Razer Death Adder 
  hide details  
Reply
post #1232 of 6915
I think I got my CPU over clock dialed in. With CPU clocks @ 45 and 1.26v, temps did much better. CPU voltage maxed up to 1.27v during a small stress test through OCCT.

Nothing over 81C during 100% usage.

323

As long as this maintains stable 24/7 I'm happy with a 30% CPU over clock. biggrin.gif
     
  hide details  
Reply
     
  hide details  
Reply
post #1233 of 6915
Guys, I just bought this mobo and it is REALLY AWESOME!!
But I have one question, everytime I start my pc, the page with the asus sabertooth logo (page when we can enter to BIOS) show two times. Is that normal???
post #1234 of 6915
WivZ

I flashed to the latest Bios 1206 and it took care of this.
post #1235 of 6915
Quote:
Originally Posted by WivZ View Post

Guys, I just bought this mobo and it is REALLY AWESOME!!
But I have one question, everytime I start my pc, the page with the asus sabertooth logo (page when we can enter to BIOS) show two times. Is that normal???

Mine did the same until I set it to Boot > Optioin ROM Messages > Keep Current in the Bios.
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
post #1236 of 6915
After a few adjustments I am at 4.6 with 1.28 v.
Temps in the IBT got pretty high but spent about an hour in bf3 on a heavy action dm and temps never went past 65.
Next to 4.7 thumb.gif
Nav's Intel
(14 items)
 
Nav Platform
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T BE @ 4.0 GHz/1.39v} Asus Crosshair IV Formula MSI 7870 Twin Frozer III Crossfire 16gb Gskill Ripjaws X-1600{9-9-9-24} 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Black/750GB Black Windows 7 64bit Pro ASUS 23.6/1920X1080 Razer 
PowerCaseMouse
Seasonic x750gold Lian Li Lancool PC-K63 Razer Death Adder 
  hide details  
Reply
Nav's Intel
(14 items)
 
Nav Platform
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T BE @ 4.0 GHz/1.39v} Asus Crosshair IV Formula MSI 7870 Twin Frozer III Crossfire 16gb Gskill Ripjaws X-1600{9-9-9-24} 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Black/750GB Black Windows 7 64bit Pro ASUS 23.6/1920X1080 Razer 
PowerCaseMouse
Seasonic x750gold Lian Li Lancool PC-K63 Razer Death Adder 
  hide details  
Reply
post #1237 of 6915
Quote:
Originally Posted by Tiktok79 View Post

WivZ
I flashed to the latest Bios 1206 and it took care of this.

Quote:
Originally Posted by SPMOkc73 View Post

Mine did the same until I set it to Boot > Optioin ROM Messages > Keep Current in the Bios.

oh so you guys experienced the same. Okay I will try both ways biggrin.gif
Thanks guys!!
post #1238 of 6915
Well I did change the setting in the BIOS and looks like it solved the problem.
I want to update the latest BIOS too but I dont know how. I'm still new in this thing and this is my first build.

One more thing, I installed my OS in my SSD Crucial M4 128gb and it takes around 30sec to boot.. Is that normal?? The page with Asus Sabertooth logo shows for too long.
post #1239 of 6915
Quote:
Originally Posted by WivZ View Post

Well I did change the setting in the BIOS and looks like it solved the problem.
I want to update the latest BIOS too but I dont know how. I'm still new in this thing and this is my first build.
One more thing, I installed my OS in my SSD Crucial M4 128gb and it takes around 30sec to boot.. Is that normal?? The page with Asus Sabertooth logo shows for too long.
yea that is close to about right, my m4 and from the start button to the win log screen it's 30 sec
Nav's Intel
(14 items)
 
Nav Platform
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T BE @ 4.0 GHz/1.39v} Asus Crosshair IV Formula MSI 7870 Twin Frozer III Crossfire 16gb Gskill Ripjaws X-1600{9-9-9-24} 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Black/750GB Black Windows 7 64bit Pro ASUS 23.6/1920X1080 Razer 
PowerCaseMouse
Seasonic x750gold Lian Li Lancool PC-K63 Razer Death Adder 
  hide details  
Reply
Nav's Intel
(14 items)
 
Nav Platform
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T BE @ 4.0 GHz/1.39v} Asus Crosshair IV Formula MSI 7870 Twin Frozer III Crossfire 16gb Gskill Ripjaws X-1600{9-9-9-24} 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 1TB Black/750GB Black Windows 7 64bit Pro ASUS 23.6/1920X1080 Razer 
PowerCaseMouse
Seasonic x750gold Lian Li Lancool PC-K63 Razer Death Adder 
  hide details  
Reply
post #1240 of 6915
Quote:
Originally Posted by navit View Post

yea that is close to about right, my m4 and from the start button to the win log screen it's 30 sec

A few pages back someone mentioned the 1206 bios speeding up boot time. I think some people saw the jump and others didn't. i definitely did but never timed the difference. OS is on a crucial 128 M4 and the boot time to win 7 log in is 21 seconds. Good luck..thumb.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club