Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 133

post #1321 of 6915
Hey Guys , and Girls , I updated my Sabertooth's AI with the Maximus Extreme's AI ..So far so good , , Fan Expert, and a bunch of others are updated ...


http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_V_Extreme/#overview
post #1322 of 6915
Quote:
Originally Posted by Jim Pomerville View Post

Hey Guys , and Girls , I updated my Sabertooth's AI with the Maximus Extreme's AI ..So far so good , , Fan Expert, and a bunch of others are updated ...

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_V_Extreme/#overview

Just curious, what does fan expert do that I cant do in thermal radar?
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
post #1323 of 6915
Hi guys,

I just bought an Asus Sabertooth Z77, Intel i7 3770, MSI Nvidia GTX670 OC (980mhz), Kingston HyperX DDR3 2*4gb 1600mhz RAM, Kingston HyperX 240GB 3K SSD and WD Caviar Black 2TB hard drive.

Everything is OK except a little problem. When I boot up the PC after POST signal, the boot splash screen appears. But it blinks twice. After that everything goes normally. I didn't understand what can be the problem.

I didn't overclock anything.

The things I changed: At first, my RAMs are running at 1333Mhz and I set it as 1600Mhz (since they are 1600Mhz at stock). I changed CPU fan minimum limit (I bought a CoolerMaster Hyper 212 Evo and its fan runs at 400RPM when CPU is cold).

I'm using a DVI->VGA converter since my monitor (sony 32" lcd tv) has only VGA and HDMI inputs. Should I use HDMI?

I don't understand what can be the problem or this behavior is normal.

I will upload a video about that blink next hours.

Also, are there any recommendations on UEFI settings?

I didn't updated BIOS (or should I say UEFI) version too. Should I get latest version from Asus Web site?(I think so)

I also installed Windows 8 at first but there is no Sabertooth Z77 Windows 8 drivers. I also get a blue screen and now installing Windows 7 smile.gif.

Thanks.
post #1324 of 6915
Quote:
Originally Posted by Gauntlet3h View Post

You should tweak the voltage offset. What is your voltage set in bios? Manual or auto and what is the offset?

I've been having it as an auto offset for now. I tried a 0.1V offset even and that was blue screening on jumps down when I turned off prime, since that matches the voltages that I know are stable for me.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K Asus Sabertooth Z77 Gigabyte 6850 G-Skill Ripjaws 4 x 4GB @ 1866Mhz 
Hard DriveCoolingKeyboardPower
Intel 520 240GB SSD Hyper 212+ Das Keyboard Antec TruePower 650W 
Case
Corsair 300R 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K Asus Sabertooth Z77 Gigabyte 6850 G-Skill Ripjaws 4 x 4GB @ 1866Mhz 
Hard DriveCoolingKeyboardPower
Intel 520 240GB SSD Hyper 212+ Das Keyboard Antec TruePower 650W 
Case
Corsair 300R 
  hide details  
Reply
post #1325 of 6915
Quote:
Originally Posted by archimonde View Post

Hi guys,
I just bought an Asus Sabertooth Z77, Intel i7 3770, MSI Nvidia GTX670 OC (980mhz), Kingston HyperX DDR3 2*4gb 1600mhz RAM, Kingston HyperX 240GB 3K SSD and WD Caviar Black 2TB hard drive.
Everything is OK except a little problem. When I boot up the PC after POST signal, the boot splash screen appears. But it blinks twice. After that everything goes normally. I didn't understand what can be the problem.
I didn't overclock anything.
The things I changed: At first, my RAMs are running at 1333Mhz and I set it as 1600Mhz (since they are 1600Mhz at stock). I changed CPU fan minimum limit (I bought a CoolerMaster Hyper 212 Evo and its fan runs at 400RPM when CPU is cold).
I'm using a DVI->VGA converter since my monitor (sony 32" lcd tv) has only VGA and HDMI inputs. Should I use HDMI?
I don't understand what can be the problem or this behavior is normal.
I will upload a video about that blink next hours.
Also, are there any recommendations on UEFI settings?
I didn't updated BIOS (or should I say UEFI) version too. Should I get latest version from Asus Web site?(I think so)
I also installed Windows 8 at first but there is no Sabertooth Z77 Windows 8 drivers. I also get a blue screen and now installing Windows 7 smile.gif.
Thanks.

Boot > Optioin ROM Messages > Keep Current in the Bios.
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
post #1326 of 6915
Quote:
Originally Posted by Jim Pomerville View Post

Hey Guys , and Girls , I updated my Sabertooth's AI with the Maximus Extreme's AI ..So far so good , , Fan Expert, and a bunch of others are updated ...

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_V_Extreme/#overview

Thanks for that, everything seems to work.
post #1327 of 6915
Quote:
Originally Posted by N3mc0n View Post

I've been having it as an auto offset for now. I tried a 0.1V offset even and that was blue screening on jumps down when I turned off prime, since that matches the voltages that I know are stable for me.
Don't leave auto when on offset.
Auto can provide needlessly up to 1.4 volts.

Try out an offset of + 0.005 to 0.035.
Also set LLC to high.
250D Z87 build
(24 photos)
Prodigy H77 build
(19 photos)
650D Z77 build
(22 photos)
Reply
250D Z87 build
(24 photos)
Prodigy H77 build
(19 photos)
650D Z77 build
(22 photos)
Reply
post #1328 of 6915
I've put it back on Offset, right now I'm doing an offset of 0.035, with voltage normally at 1.1, shows as 1.11 in AI Suite, and yet under load it's 1.224V in Cpu-Z? LLC is on High, I'm just really confused how it's generating 1.224 from those settings.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K Asus Sabertooth Z77 Gigabyte 6850 G-Skill Ripjaws 4 x 4GB @ 1866Mhz 
Hard DriveCoolingKeyboardPower
Intel 520 240GB SSD Hyper 212+ Das Keyboard Antec TruePower 650W 
Case
Corsair 300R 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K Asus Sabertooth Z77 Gigabyte 6850 G-Skill Ripjaws 4 x 4GB @ 1866Mhz 
Hard DriveCoolingKeyboardPower
Intel 520 240GB SSD Hyper 212+ Das Keyboard Antec TruePower 650W 
Case
Corsair 300R 
  hide details  
Reply
post #1329 of 6915
Quote:
Originally Posted by SPMOkc73 View Post

Boot > Optioin ROM Messages > Keep Current in the Bios.

It worked!. Thanks
post #1330 of 6915
Quote:
Originally Posted by archimonde View Post

It worked!. Thanks

Awesome, that one bugged me for a day or two until I found it . Not that I was rebooting often but just knowing it was doing that bugged me until I found it, lol. It seems the current bios, 1206, defaults with it off because people were noting that issue went away when they updated. thumb.gif
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
Kaby Mullet
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 7700K ASUS Maximux IX Hero NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti G.Skill TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO M.2 500GB NVMe Crucial M500 240Gb SSD Crucial M500 960Gb SSD Seagate 3TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD MyCloud 4TB NAS Corsair Hydro Series H100i V2 Windows 10 Home x64 Acer Predator Z35P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA SuperNOVA 850 G2 Corsair 600C Razer Naga Epic Chroma 
Mouse PadAudioAudioOther
N/A Logitech Z506 Razer Man 'o War Chroma ButtKicker Gamer II 
OtherOtherOtherOther
Fanatec v2.5 Clubsport Pedals V3 Saitek X-52 Pro Saitek Pro Flight Rudder Pedals 
OtherOtherOther
Obutto R3volution Gaming Cockpit Oculus Rift  Blue Yeti Blackout 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club