Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 158

post #1571 of 6919
Crap, spoke too soon.

Google Chrome kept crashing then all of a sudden I got a BSOD. I'm wondering if maybe this is caused by corruption since I got about 6 bluescreens within the last 24 hours...


"071812-6614-01.dmp 7/18/2012 10:28:02 PM INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x0000003d fffff800`047a4d90 00000000`00000000 00000000`00000000 fffff880`0f4d2d85 nvlddmkm.sys nvlddmkm.sys+7fd85 x64 ntoskrnl.exe+7f1c0 C:\Windows\Minidump\071812-6614-01.dmp 4 15 7601 262,144"

This is what I got...I ran IBT for 10 passes an hour earlier without problems, then all of a sudden this happened. I backed down to 4.4GHz and things are fine right now with Chrome. Any ideas?

I'm running a i5 3570K with offset @ 0.035 giving me 1.21v under 100% load.
post #1572 of 6919
Quote:
Originally Posted by lawlbringer View Post

Crap, spoke too soon.
Google Chrome kept crashing then all of a sudden I got a BSOD. I'm wondering if maybe this is caused by corruption since I got about 6 bluescreens within the last 24 hours...
"071812-6614-01.dmp 7/18/2012 10:28:02 PM INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x0000003d fffff800`047a4d90 00000000`00000000 00000000`00000000 fffff880`0f4d2d85 nvlddmkm.sys nvlddmkm.sys+7fd85 x64 ntoskrnl.exe+7f1c0 C:\Windows\Minidump\071812-6614-01.dmp 4 15 7601 262,144"
This is what I got...I ran IBT for 10 passes an hour earlier without problems, then all of a sudden this happened. I backed down to 4.4GHz and things are fine right now with Chrome. Any ideas?
I'm running a i5 3570K with offset @ 0.035 giving me 1.21v under 100% load.
can you bump that voltage up a little and get stable. hard to tell from here. Anything over 70c full load would personally worry my a little. reading about other guys with i3570k's starting to max at 4.5 with 1.225v and anything over 4.5 is a dramatic volt increase. good luck with it
Edited by Hanoverfist - 7/18/12 at 8:07pm
post #1573 of 6919
4.4 @ 1.280 was the sweet spot for me, using the offset method,

I see guys increasing the offset getting 4.5 stability.

Im guessing there would be very little preformance increase from 4.4 to 4.5 anyways.
My Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3750K Asus SaberTooth Z77 Gigabyte GTX 670 OC G.Skill Trident X F3-2400C10D-8GTX 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 120 SSD LG Sata RASA 360 CPU GPU Loop Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VE278Q LED Corsair Vengeance K60 FPS Gaming Keyboard OCZ 1000w NZXT Switch 810 Case White 
MouseMouse PadAudio
Corsair Vengeance M60 FPS Laser Gaming  Razer Exact Mat Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme PCIe 
  hide details  
Reply
My Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3750K Asus SaberTooth Z77 Gigabyte GTX 670 OC G.Skill Trident X F3-2400C10D-8GTX 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 120 SSD LG Sata RASA 360 CPU GPU Loop Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VE278Q LED Corsair Vengeance K60 FPS Gaming Keyboard OCZ 1000w NZXT Switch 810 Case White 
MouseMouse PadAudio
Corsair Vengeance M60 FPS Laser Gaming  Razer Exact Mat Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme PCIe 
  hide details  
Reply
post #1574 of 6919
Guys i need some help.... I'm having Bios issues. my overclocks will not keep. Anytime I try to overclock it sets in the Bios but reads diffrent in the OS. I have the UEFI set to 4.5 with a voltage offset(+) 0.050, and BCLK set at 102.0..wehn I go into the OS it reads 4.433 voltage at 1.28 ( which is offset(+) 0.060) and my BCLK is at 99.8..I'm getting very frustrated. I've done everything I could possibly do without taking off the ARMOUR. I've reset the CMOS, reconfiged all tje cables, flashed the BIOS back 3 versions, then back up to 1304. I'm wondering if I need to replace the CMOS battery, which, seem svery strange. those things last for a long time and I've only had it for 3 months. Any suggestions. I'd hate to have to RMA as this is the only system I'vve got.

I guess if worse comes to worse and I have to I can buy an old 775socket for my Q6600 but will that cpu even handle BF3?
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #1575 of 6919
Quote:
Originally Posted by Blatsz32 View Post

Guys i need some help.... I'm having Bios issues. my overclocks will not keep. Anytime I try to overclock it sets in the Bios but reads diffrent in the OS. I have the UEFI set to 4.5 with a voltage offset(+) 0.050, and BCLK set at 102.0..wehn I go into the OS it reads 4.433 voltage at 1.28 ( which is offset(+) 0.060) and my BCLK is at 99.8..I'm getting very frustrated. I've done everything I could possibly do without taking off the ARMOUR. I've reset the CMOS, reconfiged all tje cables, flashed the BIOS back 3 versions, then back up to 1304. I'm wondering if I need to replace the CMOS battery, which, seem svery strange. those things last for a long time and I've only had it for 3 months. Any suggestions. I'd hate to have to RMA as this is the only system I'vve got.
I guess if worse comes to worse and I have to I can buy an old 775socket for my Q6600 but will that cpu even handle BF3?
did this just start happening out of the blue? What OS are you using ? What utility in the OS are using ? Have you tried other monitoring utility to see same results? Have you tried setting your current BIOS back to default/auto settings then see what happens. I'm just brain storming and Apollogize if you have tried all this already.smile.gif
Edited by Hanoverfist - 7/18/12 at 9:17pm
post #1576 of 6919
yes reset BIOS to default, tried diffrent monitoring utility...still the same thing. I'm so bummed
Whats even more strange is that when I reset the CMOS sometimes not all the setting revert to the default settings. Everything should go to default and I should get the CPU FAN halt..but it goes righ tto the OS. When I reset and go to the BIOS, the clocks and memory timings/frequency are reset but some of the other settings are still the same

seems that I'm losing .2Mhz on all the settings..BCLK and Frequency. At Load I'm at 4.498 and BCLK is at 98.0
Edited by Blatsz32 - 7/18/12 at 9:36pm
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #1577 of 6919
Quote:
Originally Posted by Blatsz32 View Post

yes reset BIOS to default, tried diffrent monitoring utility...still the same thing. I'm so bummed
. Ok .. I'm trying to research this a little. It's definitely a challenging problem. Just need to know your OS....
post #1578 of 6919
guys i have no idea how i can upgrade my bios to the new one, any help ?\

So far i just have te bios intro a USB stick and i have no idea what to do next, and should i back up my old bios ?
Edited by lilj - 7/19/12 at 6:21am
post #1579 of 6919
Quote:
Originally Posted by lilj View Post

guys i have no idea how i can upgrade my bios to the new one, any help ?\
So far i just have te bios intro a USB stick and i have no idea what to do next, and should i back up my old bios ?

 

Install the new bios to a USB stick

Go to the UEFI

Go to tools

You should see Asus EZ Flash utility there

go to it

Find your USB stick drive and the bios file

and just run it

 

It would be good if you LOAD OPTIMIZED SETTINGS before which will take your bios to factory default settings.

post #1580 of 6919
Quote:
Originally Posted by lilj View Post

guys i have no idea how i can upgrade my bios to the new one, any help ?\
So far i just have te bios intro a USB stick and i have no idea what to do next, and should i back up my old bios ?

You have a couple of options.

1. You can fiash through the utility in your bios. Simply put the flash drive in your USB. Reboot...hit DEL and enter bios. Under utilities...use EZ Flash
2. Get out your manual and use the Intel USB 3.0 port specified. Shut down and turn the machine off. Leave power to the machine active. Put the flash drive in the USB port...and hit the flash button. When stops blinking, you are done. That simple

Also...make sure to set bios settings to DEFAULT before flashing. Flashing the bios while overclocked may cause issues. Once flashed...reboot...and set up your bios...should be good to go
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club