Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 190

post #1891 of 6915
Quote:
Originally Posted by Blatsz32 View Post

Bios 1403 is now back on the Asus website. It address the 670 freezing issue, which wasn't a "fix" the last time it was there.
Hey Hurtin, how are you able to get a 1.28voltage with a 0.005 offset? I find that strange. I have to use a 0.060 offset to get 1.28 and 0.050 to get a 1.25v.. wonderif I have some wrong settings somewhere.
CPU-Z
core speed- 4532.8
multiplier- x44
bus speed- 103.0
max voltage at 1.280 ( fluctuating 1.232 as my lowest)

Memory
DRAM Frequency- 961.6
Lowest
Max
Memory
Yes i'm 24/7 stable

Can you post your bios settings for us please. ( Plug in flash drive and hit F12 while in bios it screenshots and saves the picture to the drive )

At a guess I would say you have not disabled CPU Spread Spectrum.

Your CPUZ should show a constant clock speed of 4500.

What methods have you used to check your stability also.
My Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3750K Asus SaberTooth Z77 Gigabyte GTX 670 OC G.Skill Trident X F3-2400C10D-8GTX 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 120 SSD LG Sata RASA 360 CPU GPU Loop Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VE278Q LED Corsair Vengeance K60 FPS Gaming Keyboard OCZ 1000w NZXT Switch 810 Case White 
MouseMouse PadAudio
Corsair Vengeance M60 FPS Laser Gaming  Razer Exact Mat Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme PCIe 
  hide details  
Reply
My Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3750K Asus SaberTooth Z77 Gigabyte GTX 670 OC G.Skill Trident X F3-2400C10D-8GTX 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 120 SSD LG Sata RASA 360 CPU GPU Loop Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VE278Q LED Corsair Vengeance K60 FPS Gaming Keyboard OCZ 1000w NZXT Switch 810 Case White 
MouseMouse PadAudio
Corsair Vengeance M60 FPS Laser Gaming  Razer Exact Mat Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme PCIe 
  hide details  
Reply
post #1892 of 6915
SABERTOOTH Z77 BIOS 1403
1.Improve Improve system stability.
2.Enhance compatibility with some USB devices.
3. Fixed Nvidia GTX 680 hang when runing with UEFI driver.
4.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us

It's out again: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/SABERTOOTH_Z77/SABERTOOTH-Z77-ASUS-1403.zip
post #1893 of 6915
Quote:
Originally Posted by Hanoverfist View Post

That is your best option.. do not use overclocking software.. Overclock by setting bios options and use other monitoring to see results.. thumb.gif

Alright. I did a fresh install, avoided using ASUS Ai Suite, and was actually able to get a successful 4.2 Ghz OC. I didn't run Prime 95 for more than an hour, however, I did stream. I noticed that my fans were way too loud for my stream's sound output so I swapped the stock Corsair fans for some Yate Loons. Immediately after that I noticed that the system went back to its old ways by sticking at a 35x multiplier and not even budging under load. I also noticed that when applying a multiplier in the BIOS to fix the issue no immediate changes in other relevant settings are made as I noticed earlier with the successful OC. Any thoughts on what I could do at this point?
post #1894 of 6915
Quote:
Originally Posted by elSuperhans View Post

Alright. I did a fresh install, avoided using ASUS Ai Suite, and was actually able to get a successful 4.2 Ghz OC. I didn't run Prime 95 for more than an hour, however, I did stream. I noticed that my fans were way too loud for my stream's sound output so I swapped the stock Corsair fans for some Yate Loons. Immediately after that I noticed that the system went back to its old ways by sticking at a 35x multiplier and not even budging under load. I also noticed that when applying a multiplier in the BIOS to fix the issue no immediate changes in other relevant settings are made as I noticed earlier with the successful OC. Any thoughts on what I could do at this point?

Make sure under the advanced tab in the BIOS, in the cpu configuration selection, and finally in CPU power management the CPU ratio set to auto.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k EVGA X79 Dark EVGA GTX 980 Hydrocopper GSKILL 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
6 x 300 GB Western Digital Velociraptors Raid 0 Western Digital Velociratpr 10k LG Custom Water Cooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64 AOC - 27" Widescreen Flat-Panel IPS Razer  EVGA 1300w G2 
CaseMouseAudio
Danger Den Torture Rack Razer Creative Sound Blaster X-FI Titanium HD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k EVGA X79 Dark EVGA GTX 980 Hydrocopper GSKILL 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
6 x 300 GB Western Digital Velociraptors Raid 0 Western Digital Velociratpr 10k LG Custom Water Cooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64 AOC - 27" Widescreen Flat-Panel IPS Razer  EVGA 1300w G2 
CaseMouseAudio
Danger Den Torture Rack Razer Creative Sound Blaster X-FI Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #1895 of 6915
Hey guys! smile.gif I got a Sabertooth z77 in my HAF X, please add me to the club!

post #1896 of 6915
Hi Folks!

Just finished my build with ASUS Sabertooth Z77 , Intel core i7 3770k, corsair vengeance 32G RAM, NVIDIA GEOFORCE 640, CORSAIR H60, Corsait T600 Graphite case.
ALL RUNNING OpenSUSE LINUX BEAUTIFULLY. No hassle..put the machine together and pressed power and everything worked...now working on my overclocking profile.

Will be posting video of my initial milestone...will be expanding this system in the future.

smile.gif
post #1897 of 6915
Quote:
Originally Posted by qualitypro View Post

Hi Folks!
Just finished my build with ASUS Sabertooth Z77 , Intel core i7 3770k, corsair vengeance 32G RAM, NVIDIA GEOFORCE 640, CORSAIR H60, Corsait T600 Graphite case.
ALL RUNNING OpenSUSE LINUX BEAUTIFULLY. No hassle..put the machine together and pressed power and everything worked...now working on my overclocking profile.
Will be posting video of my initial milestone...will be expanding this system in the future.
smile.gif
Quote:
Originally Posted by Leander999 View Post

Hey guys! smile.gif I got a Sabertooth z77 in my HAF X, please add me to the club!
Nice work and welcome. The more the merrier.cheers.gif
post #1898 of 6915
Quote:
Originally Posted by elSuperhans View Post

Alright. I did a fresh install, avoided using ASUS Ai Suite, and was actually able to get a successful 4.2 Ghz OC. I didn't run Prime 95 for more than an hour, however, I did stream. I noticed that my fans were way too loud for my stream's sound output so I swapped the stock Corsair fans for some Yate Loons. Immediately after that I noticed that the system went back to its old ways by sticking at a 35x multiplier and not even budging under load. I also noticed that when applying a multiplier in the BIOS to fix the issue no immediate changes in other relevant settings are made as I noticed earlier with the successful OC. Any thoughts on what I could do at this point?
Warning: Spoiler! (Click to show)

Elsuperhans, I'm not thinking its a software issue. have you tried reseating your cpu? Also, make sure that all your screws aren't super tight holding down your mobo.

If you do plan on reseating, try and check the pins on your socket....please lay the board down on its back. I had the same issue as yourself and it turned out I had a bad contact with the socket to cpu...I reseated my waterblock while the case was still standing and it bent some of my pins. This is the worst case scenario btw. I ended up having to buy a new mobo as bending pins due to stupidity isn't covered under warranty
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #1899 of 6915
I uploaded this video of my completed Z77 milestone to you tube...please check it out!
thumb.gif

THIS MOBO IS AWESOME EVEN with Linux drivers!!!

FYI...this machine in no way qualifies as an "extreme hardware overclocker rig" although, I compiled all the drivers myself, from source (not an easy undertaking).
Edited by qualitypro - 8/1/12 at 9:49am
post #1900 of 6915
Quote:
Originally Posted by elSuperhans View Post

Alright. I did a fresh install, avoided using ASUS Ai Suite, and was actually able to get a successful 4.2 Ghz OC. I didn't run Prime 95 for more than an hour, however, I did stream. I noticed that my fans were way too loud for my stream's sound output so I swapped the stock Corsair fans for some Yate Loons. Immediately after that I noticed that the system went back to its old ways by sticking at a 35x multiplier and not even budging under load. I also noticed that when applying a multiplier in the BIOS to fix the issue no immediate changes in other relevant settings are made as I noticed earlier with the successful OC. Any thoughts on what I could do at this point?
. At this point the fact that your BIOS is not holding manually imputed settings has been confirmed by Blatz and he was able to fix ..although his situation that caused this may or may not be your problem as well. I personally have never had a board with this problem. And if you can't fix by following what Blatz did then RMA might be what is needed.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club