Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 198

post #1971 of 6915
Quote:
Originally Posted by Friction View Post

New to the club as I just finished building my new system with my glorious Sabertooth as the main piece.
Here's what I have installed right now.
MB: ASUS Sabertooth Z77
CPU: Intel Core i7 3770K @ stock 3.5GHz
RAM: 8GB Patriot Xtreme Division 2 PC3-15000
CASE: CoolerMaster HAF X
HDD1: OCZ Vertex 4 128GB
HDD2: Seagate Barracuda 2TB
Cooler: CoolerMaster Hyper TX3 EVO (Will be upgrading to water in a few months)
PSU: CoolerMaster Silent Pro 500W
GPU: HIS ATI RADEON 5450 1GB (Will be upgrading this in a few months)
Here's a few pics:
e9xjdi.jpg
4id0z6.jpg
2887qo.jpg
29mmuyt.jpg
2ltsqb6.jpg
2uzxbps.jpg
346oksj.jpg
2ryo6lt.jpg



I would upgrade that power supply 500 watts is to low especially if you are going to be upgrading in the future get at least 750 watts or higher just my opinion.
post #1972 of 6915
Quote:
Originally Posted by Chillie View Post

Hey guys. I know this answer is on the forums somewhere but, anyways. When setting a 2nd hdd where should I plug it into on the mobo? My current primary hdd is plugged into on the sata slots at the top (i believe its kinda of desert tan or dark earth color). I have my optical drive hooked up into the white slot (i heard/read that it did not matter where the readers are hooked up to).
Second question: for the second time in two weeks in the lower right hand corner a notification will pop-up and say "warning motherboard centigrade" (im not sure if thats the exact word/spelling..it pops up quick and goes away quick) does anyone else get this also what does this mean exactly???? It appears to have the same ui look as asus suite software. thinking.gif
BIOS: 1403




for the 2nd question check out the temps in AISUITE you might have a overheating problem or alert temps might be set to low.
post #1973 of 6915
Quote:
Originally Posted by rmorse27 View Post

for the 2nd question check out the temps in AISUITE you might have a overheating problem or alert temps might be set to low.

Yeah I will be upgrading the PSU in the future also.
post #1974 of 6915
Quote:
Originally Posted by Friction View Post

New to the club as I just finished building my new system with my glorious Sabertooth as the main piece.
Here's what I have installed right now.
MB: ASUS Sabertooth Z77
CPU: Intel Core i7 3770K @ stock 3.5GHz
RAM: 8GB Patriot Xtreme Division 2 PC3-15000
CASE: CoolerMaster HAF X
HDD1: OCZ Vertex 4 128GB
HDD2: Seagate Barracuda 2TB
Cooler: CoolerMaster Hyper TX3 EVO (Will be upgrading to water in a few months)
PSU: CoolerMaster Silent Pro 500W
GPU: HIS ATI RADEON 5450 1GB (Will be upgrading this in a few months)
Here's a few pics:
e9xjdi.jpg
4id0z6.jpg
2887qo.jpg
29mmuyt.jpg
2ltsqb6.jpg
2uzxbps.jpg
346oksj.jpg
2ryo6lt.jpg

Looks like an awesome little build ya got there! hope everything works on the first couple boots for ya bro! thumb.gif
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
post #1975 of 6915
Quote:
Originally Posted by Hanoverfist View Post

.
The brown ports are Intel 6gb SATA The black ports are Intel 3 gb SATA and Grey are asmedia 6 gb SATA. Use the Brown..thumb.gif[/quote]

Ahhhh thats what I was gonna try! thanks for the conformation!....+rep for ya helpinghand.gif
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
post #1976 of 6915
Quote:
Originally Posted by Friction View Post

Yeah I will be upgrading the PSU in the future also.
If you plug that current system of yours into a Power Configurator your well under 300w at stock speeds..smile.gif
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
post #1977 of 6915
Quote:
Originally Posted by rmorse27 View Post

for the 2nd question check out the temps in AISUITE you might have a overheating problem or alert temps might be set to low.

This sounds like a potentially promising solution, however I am going to be honest and say I HATE the sluggish interface of the suite apps. Anyways how exactly do you set you sensor settings??? Hate to sound like I dont know anything, but this software has a couple of hidden features.
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
post #1978 of 6915
Quote:
Originally Posted by Chillie View Post

Looks like an awesome little build ya got there! hope everything works on the first couple boots for ya bro! thumb.gif

I have already booted it up twice. The first without a hitch.
Quote:
Originally Posted by Hanoverfist View Post

If you plug that current system of yours into a Power Configurator your well under 300w at stock speeds..smile.gif
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

I will be going for a high overclock in the near future also.
post #1979 of 6915
Quote:
Originally Posted by Friction View Post

I have already booted it up twice. The first without a hitch.
I will be going for a high overclock in the near future also.

I overclocked with a coolermaster 212 evo, the temps around 4.3ghz with the evo were a little to high for my taste. I switched to a corsair h100 and I have been getting great temps up to 4.8ghz. at 4.8 I was just starting to touch the 80's. Just a little info also i am running a 3570k. congrats on the boot up!!!!! thumb.gif
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
My Rig
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k Sabertooth Z77 MSI GTX 680 Lighting Corssair Vengence  
Optical DriveCoolingOSCase
Writemaster Corsair H100 Windows 7 Home Premium Antec eleve hundred  
  hide details  
Reply
post #1980 of 6915
Here is my rig biggrin.gif I'm new to this hole forum thing.
I've always looked at this site to see what other build now its my turn to post mine.
I plan on getting another 670 FTW in a couple months biggrin.gif
I have a very stable overclock of 4.5GHz too it was super easy with this board.










and oh my Specs
MOBO: of course Sabertooth Z77
CPU: 3770K
GPU: GX 670 FTW
PSU: Corsair AX 850
SSD: x2 Samsiung 830 128GB
RAM: Corsair Vengeance 2x 8GB
Case: Phantom 410 Gun Metal
Cooler: H100
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club