Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 216

post #2151 of 6915
Hanover, I did the Reset bios trick, It got 1504 to work properly, But How do I actually Reset? I put the pins in the 2-3 slot, unplugged and then placed them back to 1-2 slot. Am I doing it wrong? Also, you think that BIOS flash could of messed up my PCI slot? I checked under BIOS and it doesnt read anything. Both cards are working, The top slot works perfectly, its just the 2nd.
post #2152 of 6915
Quote:
Originally Posted by Drecapz View Post

Hanover, I did the Reset bios trick, It got 1504 to work properly, But How do I actually Reset? I put the pins in the 2-3 slot, unplugged and then placed them back to 1-2 slot. Am I doing it wrong? Also, you think that BIOS flash could of messed up my PCI slot? I checked under BIOS and it doesnt read anything. Both cards are working, The top slot works perfectly, its just the 2nd.
Clearing the CMOS only resets your current bios..Do you want to flash back to an earlier Revision bios?? so using that jumper sets all settings in current bios back to defaults....doesnt change bios revision.. Do you need instructions on flashing back? have you tried the 2nd slot with the working card from the 1st slot...I mean only have one card plugged into the board...and in the 2nd slot...
post #2153 of 6915
I have indivdually tested both cards in the 2nd slot. Both cards work on the 1st pcie, but not the 2nd one. I would like to go back to original 0803 before i had all these problems. I am hoping that my PCIE isnt dead but it isnt showing up whatsoever. Any advice you can give, I will be much appreciated.
post #2154 of 6915
Quote:
Originally Posted by Drecapz View Post

I have indivdually tested both cards in the 2nd slot. Both cards work on the 1st pcie, but not the 2nd one. I would like to go back to original 0803 before i had all these problems. I am hoping that my PCIE isnt dead but it isnt showing up whatsoever. Any advice you can give, I will be much appreciated.
ok...do you have a usb stick? If you do follow the steps for bios flash back on page 2-43..extract the downloaded bios of your choice to the usb stick..rename the file to Z77ST.CAP..now power down and put the usb stick into the port shown on page 2-43..press and hold the bios flash button for three seconds ..you will see the light on the button start to flash..when its done the light goes out..simple and your done,, remove stick and reboot ..go into bios and see your new revision..
If at this point your 2nd slot is still not functioning ,,time to start thinking RMA
Edited by Hanoverfist - 8/13/12 at 6:36pm
post #2155 of 6915
noooooo, but i will get one asap.
post #2156 of 6915
Quote:
Originally Posted by Drecapz View Post

noooooo, but i will get one asap.
what method did you flash to 1504 with?
post #2157 of 6915
i Used the Asus II suite.
post #2158 of 6915
Quote:
Originally Posted by Drecapz View Post

i Used the Asus II suite.
Its up to you what method you use to flash .. I prefer the usb stick and using bios flashback method..
post #2159 of 6915
Hanoverfist,

Which test are you running for Prime95 and for how long? Do you use any other stress test software like Intel Burn Test etc.?
post #2160 of 6915
Quote:
Originally Posted by Elenion View Post

Hanoverfist,
Which test are you running for Prime95 and for how long? Do you use any other stress test software like Intel Burn Test etc.?
I use small and blend in prime ..and running for twelve hours..another way I view stable is daily use..does it crash when I game for hours..stable is all just relative to me and what I use my computer for on daily basis..I also like occt linpack. Hour of that. The newest version of OCCT has IBT included in cpu LINPACK as well as normal OCCT
Edited by Hanoverfist - 8/14/12 at 2:03pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club