Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 252

post #2511 of 6915
4.5 on air cooling? Dayum, I better put my big boy panties on and turn it up a notch. I was happy with 4.1 (for a new jack overclock) using an h100. Hanover, what do you think might be a safe number? What's the worst that can happen, she shuts down? :pY
post #2512 of 6915
Quote:
Originally Posted by Edb007th View Post

4.5 on air cooling? Dayum, I better put my big boy panties on and turn it up a notch. I was happy with 4.1 (for a new jack overclock) using an h100. Hanover, what do you think might be a safe number? What's the worst that can happen, she shuts down? :pY
It would just start to Thermal Throttle at a 105C.. H100 and a ,,I assume you have a 3570k? Golden temps with that setup.. Just get your voltage offset right. You have the cooling to easy hit 4.5 tongue.gif
post #2513 of 6915
i want some help, i bought the sabertooth but wont boot. i put everything right ( psu , memory , vga ) and nothing appears at the video.

On the motherboard everytime you start the VGA RED LED appears, just them.

the cpu and memory led never appears just for a moment and then VGA RED LED comes.

does anybody know whats is this problem???

ps : i already tested a other memory kit and the same happening .

sorry my english iam from brazil ehehehe thanks

my pc : 2 x 4gb gskill sniper 1600mhz / i5 3570k / corsair ax 850w / msi gtx 680 lightning / 1tb sata 3 seagate / ssd 120 and 60 agility 3 ocz / ssd vertex 3 ocz /
post #2514 of 6915
Did you try boot without VGA card (msi gtx 680)?
Superhero Effect
(26 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3820 @4.7GHz Asus P9X79 PRO 2 x Sapphire R9 290 4GB GDDR5 Corsair Vengeance CMZ16GX3M4X1600C9 (16GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD WD6400AAVS 640GB 8MB SATA-II Caviar Green 2 x Plextor PX-M5S 128GB (RAID0) Liteon 12x Blu-ray Drive COMBO 2 x (EK-FC R9-290X - Acetal, EK-FC R9-290X Back... 
CoolingCoolingCoolingCooling
Koolance Ball Valve VLV-BL1X2 XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo Hardware Labs Black Ice GT Stealth 360mm Hardware Labs Black Ice SR-1 120 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC EX240 2x120mm radiator 5 x Corsair SP120 High Performance 2 x Corsair SP120 PWM High Performance XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSMonitor
NZXT Sentry 2 fan controller PrimoFlex Advanced LRT 10ft Tubing - 7/16in. ID... Windows 10 Home 64-bit Samsung SyncMaster B2330H 23" 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips 236G3DHSB 3D LCD LED 23" Razer BlackWidow Ultimate Seasonic X-1050 1050W Corsair Vengeance C70 Mid-Tower Gaming Case Gun... 
MouseAudio
Razer Imperator 2012 Realtek ALC898 8-Channel High Definition Audio ... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 720QM Dell Studio 1557 Intel PM55 ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series Samsung 2GB DDR3-1333 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 2GB DDR3-1333 Seagate ST9320325AS HL-DT-ST_DVD+-RW_GA11N Fan + Copper + Aluminum + Shin-Etsu G751 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium 64-bit 15.6" LCD (WXGA) InnoLux BT156GW01 Dell Studio 1557 Keyboard Dell 90W AC Adapter 
Audio
IDT High Definition Audio CODEC 
  hide details  
Reply
Superhero Effect
(26 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3820 @4.7GHz Asus P9X79 PRO 2 x Sapphire R9 290 4GB GDDR5 Corsair Vengeance CMZ16GX3M4X1600C9 (16GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD WD6400AAVS 640GB 8MB SATA-II Caviar Green 2 x Plextor PX-M5S 128GB (RAID0) Liteon 12x Blu-ray Drive COMBO 2 x (EK-FC R9-290X - Acetal, EK-FC R9-290X Back... 
CoolingCoolingCoolingCooling
Koolance Ball Valve VLV-BL1X2 XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo Hardware Labs Black Ice GT Stealth 360mm Hardware Labs Black Ice SR-1 120 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC EX240 2x120mm radiator 5 x Corsair SP120 High Performance 2 x Corsair SP120 PWM High Performance XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSMonitor
NZXT Sentry 2 fan controller PrimoFlex Advanced LRT 10ft Tubing - 7/16in. ID... Windows 10 Home 64-bit Samsung SyncMaster B2330H 23" 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips 236G3DHSB 3D LCD LED 23" Razer BlackWidow Ultimate Seasonic X-1050 1050W Corsair Vengeance C70 Mid-Tower Gaming Case Gun... 
MouseAudio
Razer Imperator 2012 Realtek ALC898 8-Channel High Definition Audio ... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 720QM Dell Studio 1557 Intel PM55 ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series Samsung 2GB DDR3-1333 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 2GB DDR3-1333 Seagate ST9320325AS HL-DT-ST_DVD+-RW_GA11N Fan + Copper + Aluminum + Shin-Etsu G751 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium 64-bit 15.6" LCD (WXGA) InnoLux BT156GW01 Dell Studio 1557 Keyboard Dell 90W AC Adapter 
Audio
IDT High Definition Audio CODEC 
  hide details  
Reply
post #2515 of 6915
Quote:
Originally Posted by pbebeto View Post

i want some help, i bought the sabertooth but wont boot. i put everything right ( psu , memory , vga ) and nothing appears at the video.

On the motherboard everytime you start the VGA RED LED appears, just them.

the cpu and memory led never appears just for a moment and then VGA RED LED comes.

does anybody know whats is this problem???

ps : i already tested a other memory kit and the same happening .

sorry my english iam from brazil ehehehe thanks

my pc : 2 x 4gb gskill sniper 1600mhz / i5 3570k / corsair ax 850w / msi gtx 680 lightning / 1tb sata 3 seagate / ssd 120 and 60 agility 3 ocz / ssd vertex 3 ocz /
Quote:
Originally Posted by kizwan View Post

Did you try boot without VGA card (msi gtx 680)?


Unless he is running a HDMI from MB with the IB 4000 enabled, it won't help.

@ pbebeto, try the above if you have HDMI capability, If not, try to reseat your GPU. Make sure first to try the top PCIe slot if you have not done so already. Reset MB if and reset memory on the MB if you haven't already. If this has not worked, you may need to try the GPU on another PC. If you can't, I'm leaning towards a bad GPU. If you test it on another PC and it works, then I would lean towards the MB having problems. Hope this helps. tongue.gif


EDIT: I would have mentioned turning the PSU all the way off,, the power switch until the green light on the MB goes off and then restart. But, I say this because sometimes my PC won't start with the red light on with the Sabertooth by the GPU. However, I don't see this being your problem. Because when my system hangs it's not because my screen stays blank. I actually see a motherboard logo and bios process. If you see nothing you don't have this problem.
Edited by Zantrill - 9/6/12 at 12:00am
 
Grateful
(19 items)
 
Black Ivy
(22 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-6400 2.7 Ghz Inspiron 3650 EVGA GTX 1050ti 8 Gigs DDR3L (1x8GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB 7200 DVD Burner Windows 10 Pro / Windows 7 Ultimate 23" Asus VH238H 
MonitorMonitorKeyboardPower
23" Dell S2318HN/NX Vizio D24-D1 Smart 1080P HDTV Logitech K520 Wireless 240 Watts 
CaseMouseMouse PadAudio
Inspiron 3650 Logitech M510 Wireless Black Mouse Mat Logitech z506 5.1 75W RMS 
OtherOther
Logitech Gamepad F310 Dual LCD Flat Screen Monitor V Stand 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4770k (4.5ghz @ 1.351v) stable Asus Z87 Deluxe MSI GTX 770 TF OC (2gb) Corsair Vengeance 1600 16GB (4x4GB 1.5v cl9) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M6V (256gb) Barracuda 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s  LG Bluray UH12NS30 Hydro Series H105 (push/pull) 
CoolingOSMonitorKeyboard
NZXT AC-SEN-3-B1 Sentry 3 5.4'' Touch Screen Fa... Windows 10 Pro 64bit AOC G2460PQU (24" 144hz 1m GtG 1080p) ROCCAT Rios MK Pro (MX Browns) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic SS-1050XP3 (1050w Platinum) Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Core Logitech G240 
AudioAudioOther
Realtek® ALC1150 8-Channel High Definition Audi... Logitech Z506 75W RMS 5.1 Surround  (2) LOGISYS Computer ML12RD 12" 18 LED Super Br... 
  hide details  
Reply
 
Grateful
(19 items)
 
Black Ivy
(22 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-6400 2.7 Ghz Inspiron 3650 EVGA GTX 1050ti 8 Gigs DDR3L (1x8GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB 7200 DVD Burner Windows 10 Pro / Windows 7 Ultimate 23" Asus VH238H 
MonitorMonitorKeyboardPower
23" Dell S2318HN/NX Vizio D24-D1 Smart 1080P HDTV Logitech K520 Wireless 240 Watts 
CaseMouseMouse PadAudio
Inspiron 3650 Logitech M510 Wireless Black Mouse Mat Logitech z506 5.1 75W RMS 
OtherOther
Logitech Gamepad F310 Dual LCD Flat Screen Monitor V Stand 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4770k (4.5ghz @ 1.351v) stable Asus Z87 Deluxe MSI GTX 770 TF OC (2gb) Corsair Vengeance 1600 16GB (4x4GB 1.5v cl9) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M6V (256gb) Barracuda 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s  LG Bluray UH12NS30 Hydro Series H105 (push/pull) 
CoolingOSMonitorKeyboard
NZXT AC-SEN-3-B1 Sentry 3 5.4'' Touch Screen Fa... Windows 10 Pro 64bit AOC G2460PQU (24" 144hz 1m GtG 1080p) ROCCAT Rios MK Pro (MX Browns) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic SS-1050XP3 (1050w Platinum) Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Core Logitech G240 
AudioAudioOther
Realtek® ALC1150 8-Channel High Definition Audi... Logitech Z506 75W RMS 5.1 Surround  (2) LOGISYS Computer ML12RD 12" 18 LED Super Br... 
  hide details  
Reply
post #2516 of 6915
yeh it was pretty easy to achieve.... just notched up the voltage a little bit.... after a 12hr priming session, the temps were around 74

so i'm happy with 4.5 for now... might push it a little later on.

but i'm running a 7950 and got that to 1050/1350 as well, working alright for now biggrin.gif
post #2517 of 6915
Quote:
Originally Posted by pbebeto View Post

i want some help, i bought the sabertooth but wont boot. i put everything right ( psu , memory , vga ) and nothing appears at the video.
On the motherboard everytime you start the VGA RED LED appears, just them.
the cpu and memory led never appears just for a moment and then VGA RED LED comes.
does anybody know whats is this problem???
ps : i already tested a other memory kit and the same happening .
sorry my english iam from brazil ehehehe thanks
my pc : 2 x 4gb gskill sniper 1600mhz / i5 3570k / corsair ax 850w / msi gtx 680 lightning / 1tb sata 3 seagate / ssd 120 and 60 agility 3 ocz / ssd vertex 3 ocz /
You should probably update your BIOS to 1504. There is a fix in new BIOS for 680 hanging on boot. It is quite easy to do if you have a USB stick. Download the 1504 BIOS from asus site. Extract the file to the root of your usb drive. Rename the file Z77ST.CAP WITH ONLY POWER TO THE BOARD SUPPLIED WITHOUT BOOTING THE SYSTEM.. follow usb flashback method in the manual page 2-43.
Edited by Hanoverfist - 9/6/12 at 6:19am
post #2518 of 6915
yes i did this when anything appears on the monitor , i took the hdmi cable and connected on the onboard hdmi and stays equal . =/

thanks very much the attention
post #2519 of 6915
Quote:
Originally Posted by kizwan View Post

Did you try boot without VGA card (msi gtx 680)?

yes i did this when anything appears on the monitor , i took the hdmi cable and connected on the onboard hdmi and stays equal . =/

thanks very much the attention
post #2520 of 6915
Quote:
Originally Posted by Zantrill View Post

Unless he is running a HDMI from MB with the IB 4000 enabled, it won't help.
@ pbebeto, try the above if you have HDMI capability, If not, try to reseat your GPU. Make sure first to try the top PCIe slot if you have not done so already. Reset MB if and reset memory on the MB if you haven't already. If this has not worked, you may need to try the GPU on another PC. If you can't, I'm leaning towards a bad GPU. If you test it on another PC and it works, then I would lean towards the MB having problems. Hope this helps. tongue.gif
EDIT: I would have mentioned turning the PSU all the way off,, the power switch until the green light on the MB goes off and then restart. But, I say this because sometimes my PC won't start with the red light on with the Sabertooth by the GPU. However, I don't see this being your problem. Because when my system hangs it's not because my screen stays blank. I actually see a motherboard logo and bios process. If you see nothing you don't have this problem.

i tried everything include putting de vga on others pci-e and anything happening . i use the onboard to use de hd 4000 video but anything happening. i can do everything and the VGA RED LED stays on =/

thanks the atention biggrin.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club