Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 498

post #4971 of 6915
Quote:
Originally Posted by 78@pwnt4lif3 View Post

I honestly don't think the coolers dislike sabretooth because you probably didn't install it properly. Also i had an H70 on my old sabretooth for three years so i had no complaints. I hope the h100i will fit fine on the ivy sabretooth. I'm sure it's a fine cooler.

its not that the bracket doesnt fit properly, its to do with the stand-off screws seem to be to "long for the screw nuts.
i havnt read any bad things about the H70/80/100, how ever i have read a few post where the H80i and the H100i do not site properly on the sabertooth. i read the posts and didint believe it either untill i took my block off and saw that only 60-70% was making contact.
it was sitting lose and i could not tighten my screws anymore without damaging them.
one can not make a statement like that if you have have not fitted a H80i or H100i yourself on a Sabertooth.

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=113707
Quote:
Originally Posted by Detoyminador View Post

I'm running the H100i and had no issues at all with seating on the sabertooth, It's running nicely, pump LED has never been red even with Prime95 and the temps drop straight down thumb.gif

have you taken it off and checked how much area has made contact ? mine worked fine but didnt like the idea that it was kind lose so i took mine off and noticed only a 60-70% area had made contact, dont get me wrong, im not a noob at IT, been working and building computers for 10 years now. just wiggle your block and see it there is a slight wiggle.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K @ 4.5Ghz Asus Sabertooth Z77 Gigabyte GTX1070 G1 Gaming Corsiar Vengence 2x4GB 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OS = 2x 128GB OCZ vertex 4 / 2x seagate 500GB LG DVD superwiter Corsiar H100i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung bx2350 Zboard USB Corsiar TX850M Corsiar D400 
MouseAudio
Oscar X7 Razer Kraken 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K @ 4.5Ghz Asus Sabertooth Z77 Gigabyte GTX1070 G1 Gaming Corsiar Vengence 2x4GB 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OS = 2x 128GB OCZ vertex 4 / 2x seagate 500GB LG DVD superwiter Corsiar H100i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung bx2350 Zboard USB Corsiar TX850M Corsiar D400 
MouseAudio
Oscar X7 Razer Kraken 7.1 
  hide details  
Reply
post #4972 of 6915
Hi all,

I recently bought a Sabertooth z77 (see signature), but for whatever reason, I can't get it to power any usb device while it is in sleep mode. I've looked through the BIOS but I haven't found anything about enabling or disabling that functionality.

Furthermore I have the regular wake from sleep issue where if you have a device (phone) plugged in, the computer will not wake up and there will be no video signal. Interestingly too, my keyboard/mouse don't power up either until I unplug/plug them back in, which at that point only powers them but they are into some "locked" state. For instance, the keyboard will have the 3 lights at the top right on (numlock, capslock, scroll lock).

Have any of you faced similars issues? Were you able to get them fixed or did you have no choice but accept that's how it's going to be (my current stage tongue.gif)?

Thanks for any help!
Edited by tomzx - 2/25/13 at 6:39pm
2013 build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
QuadCore Intel Core i7-3770K Asus Sabertooth z77 GeForce GTX 670 GeForce GTX 670 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance 32G M4-CT128M4SSD2 OCZ-VERTEX4 WDC WD2002FAEX-007BA0 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WDC WD2002FAEX-007BA0 H60 Windows 7 x64 Samsung SyncMaster 2494SW 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster 2494SW das keyboard Corsair HX 850 Antec Nine-Hundred v2 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
2013 build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
QuadCore Intel Core i7-3770K Asus Sabertooth z77 GeForce GTX 670 GeForce GTX 670 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance 32G M4-CT128M4SSD2 OCZ-VERTEX4 WDC WD2002FAEX-007BA0 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WDC WD2002FAEX-007BA0 H60 Windows 7 x64 Samsung SyncMaster 2494SW 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster 2494SW das keyboard Corsair HX 850 Antec Nine-Hundred v2 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
post #4973 of 6915
Quote:
Originally Posted by tomzx View Post

Hi all,

I recently bought a Sabertooth z77 (see signature), but for whatever reason, I can't get it to power any usb device while it is in sleep mode. I've looked through the BIOS but I haven't found anything about enabling or disabling that functionality.

Furthermore I have the regular wake from sleep issue where if you have a device (phone) plugged in, the computer will not wake up and there will be no video signal. Interestingly too, my keyboard/mouse don't power up either until I unplug/plug them back in, which at that point only powers them but they are into some "locked" state. For instance, the keyboard will have the 3 lights at the top right on (numlock, capslock, scroll lock).

Have any of you faced similars issues? Were you able to get them fixed or did you have no choice but accept that's how it's going to be (my currentl stage tongue.gif)?

Thanks for any help!

i have been having USB 3 Driver issues, i install chipsset 1st then usb drives. still having a problem.
i thinks its coz i installed windows 7 from usb that was in usb3. not to sure, but i really dont feel like doing it again.

as for power during sleep mine seems to be working.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K @ 4.5Ghz Asus Sabertooth Z77 Gigabyte GTX1070 G1 Gaming Corsiar Vengence 2x4GB 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OS = 2x 128GB OCZ vertex 4 / 2x seagate 500GB LG DVD superwiter Corsiar H100i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung bx2350 Zboard USB Corsiar TX850M Corsiar D400 
MouseAudio
Oscar X7 Razer Kraken 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K @ 4.5Ghz Asus Sabertooth Z77 Gigabyte GTX1070 G1 Gaming Corsiar Vengence 2x4GB 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OS = 2x 128GB OCZ vertex 4 / 2x seagate 500GB LG DVD superwiter Corsiar H100i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung bx2350 Zboard USB Corsiar TX850M Corsiar D400 
MouseAudio
Oscar X7 Razer Kraken 7.1 
  hide details  
Reply
post #4974 of 6915
hi guys,
i connected my inspire t7700 (7.1 speakers) to my sabertooth z77 and everything works fine. now i've connected my ps3 via optical audio cable to the mobo but it won't work.
is it beacause the S/PDIF (Optical Sound) port is only an output? it is possible to change it to an input port?

thanks
post #4975 of 6915
It's only an output not an input.
Why do you want to connect it via optical to your pc though?
Why not go straight to your sound system (what I presume you have)
post #4976 of 6915
cuz it doesn't have any optical input frown.gif
i tought that the mobo had both input and output.
is there any chance to convert it?
post #4977 of 6915
Quote:
Originally Posted by AzJazz View Post

The fans are all connected to the motherboard, and they are all PWM fans.

The fan speeds do change as a result of the motherboard-sensed CPU temperature. I'm trying to adjust the fan speed <=> CPU temperature curve to change how fast the fans run with respect to CPU temperature.

I am trying to modify the fan speed curve using the Asus Thermal Radar program. If you click on the second bottom tab with the fan icon, and then the "Setting" button with the wrench, you can select different fan speed profiles. So far, I have not seen any effect when selecting different profiles, even when creating my own with the "User" profile.
Yep, gotta love that. biggrin.gif

WOOT!

I'm not positive with PWM fans as I have 3pin fans, but it may be because you have fan profiles or setting setup in the bios that are conflicting with the ones you are trying to setup in thermal radar.

Double check that.

Next, the way thermal radar fan profiles work is they are tied to a single component or up to 3. Then you adjust from there. You want it set to USER. Try checking the allow fan stop box and see if they immediately turn off. If they do, then you need to adjust some settings on the graph or what the fan is linked to. (cpu, board, etc)


Quote:
Originally Posted by tomzx View Post

Hi all,

I recently bought a Sabertooth z77 (see signature), but for whatever reason, I can't get it to power any usb device while it is in sleep mode. I've looked through the BIOS but I haven't found anything about enabling or disabling that functionality.

Furthermore I have the regular wake from sleep issue where if you have a device (phone) plugged in, the computer will not wake up and there will be no video signal. Interestingly too, my keyboard/mouse don't power up either until I unplug/plug them back in, which at that point only powers them but they are into some "locked" state. For instance, the keyboard will have the 3 lights at the top right on (numlock, capslock, scroll lock).

Have any of you faced similars issues? Were you able to get them fixed or did you have no choice but accept that's how it's going to be (my currentl stage tongue.gif)?

Thanks for any help!

See my post here: http://www.overclock.net/t/1246595/official-asus-sabertooth-z77-owners-thread-club/4590_30#post_19160309
MotherFo-PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 460 1GB Corsair Vengence 16gb Gold/Olive colored 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 Asus 16x DVDRW Corsair H100 Windows 7x64 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
Sharp 32" LCD TV Seasonic x850 Corsair C70 Olive Drab Logitech mx518 
Mouse PadAudioAudio
Steelseries QCK Creative Fatal1ty Pro Sound card Altec Lansing 5.1 
  hide details  
Reply
MotherFo-PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 460 1GB Corsair Vengence 16gb Gold/Olive colored 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 Asus 16x DVDRW Corsair H100 Windows 7x64 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
Sharp 32" LCD TV Seasonic x850 Corsair C70 Olive Drab Logitech mx518 
Mouse PadAudioAudio
Steelseries QCK Creative Fatal1ty Pro Sound card Altec Lansing 5.1 
  hide details  
Reply
post #4978 of 6915
Quote:
Originally Posted by diobrando89 View Post

cuz it doesn't have any optical input frown.gif
i tought that the mobo had both input and output.
is there any chance to convert it?

I have no idea - but usually with audio, the way it is design, you can't invert the signal.
DO you need to go via optical?

Can't you do RCA red and white to 3.5mm?
That's what I used to do, until I got a my Z-5500
post #4979 of 6915
Quote:
Originally Posted by billythekid2012 View Post

Hi guy i been having problems with my boad for like 2 months
First for no reason it would overclock to 4.3 by it self out of the blue
and i had no profiles set.
so i redid the bios and all was good to 1805

so like 2 weeks ago i installed windows 8 in uefi mode i ran it for a week and did like it

so i in stalled windows 7 back in

i defulted the bios so it was not in uefi mode

i diskparted the ssd

but for some reason i will get a pop up on boot saying some thing system cant run in uefi

and when i go to the bios there no drives untell i set it to defult and reboot.

do i need to rma it

Looks like not going to get any help are you guys don't know what going on
with it.

Not liking this board to much right now
post #4980 of 6915
Tried reflashing the bios and making sure it isn't on ide?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club