Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 666

post #6651 of 6918
Did you try the sound card in another motherboard? Or any other devices in your PCI slots?
December
(26 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 3570K Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 780 SC EVGA GTX 780 SC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Dominator Platinum 1866 16GB Samsung 840 Pro Series 128GB Sandisk Extreme SSD 120GB XSPC RX360 V3 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Titan SE Acetal/Copper blocks EK Titan SE backplates Primochill Advanced LRT (clear) Aquacomputer Aqualis 880ml 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Comp. Fittings (Black) Lamptron CW611 36W - 6 Channel Fan Controller Swiftech MCP-655-PWM-DRIVE pump EK Terminal Block - Dual Parallel 3-Slot 
CoolingCoolingOSMonitor
XSPC RX480 V3 EK Supremacy Nickel Windows 8 Pro Dell U3014 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire Rapid (Cherry MX Browns) Corsair AX1200i Caselabs SM8 Razer Deathadder 2013 
AudioAudio
Audio GD NFB 12.1 DAC/Amp Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
December
(26 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 3570K Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 780 SC EVGA GTX 780 SC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Dominator Platinum 1866 16GB Samsung 840 Pro Series 128GB Sandisk Extreme SSD 120GB XSPC RX360 V3 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Titan SE Acetal/Copper blocks EK Titan SE backplates Primochill Advanced LRT (clear) Aquacomputer Aqualis 880ml 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Comp. Fittings (Black) Lamptron CW611 36W - 6 Channel Fan Controller Swiftech MCP-655-PWM-DRIVE pump EK Terminal Block - Dual Parallel 3-Slot 
CoolingCoolingOSMonitor
XSPC RX480 V3 EK Supremacy Nickel Windows 8 Pro Dell U3014 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire Rapid (Cherry MX Browns) Corsair AX1200i Caselabs SM8 Razer Deathadder 2013 
AudioAudio
Audio GD NFB 12.1 DAC/Amp Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
post #6652 of 6918
Guys i am looking to optimize my boot time (go direct to windows load)
My motherboard waste something like 8s to start windows load (i am using windows 7), what options should i change in bios to perform a faster post?
post #6653 of 6918
put the os on a ssd
2nd build
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Asus Sabertooth Z77 GTX 770 ACX Corsair Vengence 2xGB 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Black LG Cooler Master Hypo 212 win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VS248-H logitech k120 Antec 850 HCP CM HAFX 
MouseAudioOtherOther
Logitech G100 Creative Recon 3d saitek x52 joystick saitek rudder pedals 
Other
track ir5 
  hide details  
Reply
2nd build
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Asus Sabertooth Z77 GTX 770 ACX Corsair Vengence 2xGB 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Black LG Cooler Master Hypo 212 win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VS248-H logitech k120 Antec 850 HCP CM HAFX 
MouseAudioOtherOther
Logitech G100 Creative Recon 3d saitek x52 joystick saitek rudder pedals 
Other
track ir5 
  hide details  
Reply
post #6654 of 6918

My Sabertooth. And ..... my terrible cable management. mad.gif
post #6655 of 6918
looks good man.....
2nd build
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Asus Sabertooth Z77 GTX 770 ACX Corsair Vengence 2xGB 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Black LG Cooler Master Hypo 212 win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VS248-H logitech k120 Antec 850 HCP CM HAFX 
MouseAudioOtherOther
Logitech G100 Creative Recon 3d saitek x52 joystick saitek rudder pedals 
Other
track ir5 
  hide details  
Reply
2nd build
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Asus Sabertooth Z77 GTX 770 ACX Corsair Vengence 2xGB 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Black LG Cooler Master Hypo 212 win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VS248-H logitech k120 Antec 850 HCP CM HAFX 
MouseAudioOtherOther
Logitech G100 Creative Recon 3d saitek x52 joystick saitek rudder pedals 
Other
track ir5 
  hide details  
Reply
post #6656 of 6918
Hello I have a small problem with the Assist fans on my mobo. Basically, the assist fans only turn on when the computer is off (for that extra cool down feature thing) but when the computer is on they are off. I've tried using the thermal radar in ai suite but they still won't turn on.

After a bit of messing around I went into the bios to find the the bios fan profile is set to "fan off", even when I change this they don't start, then when I go back into the bio to /see why a few resets later, the fan profile has reset back to how it was. I'm not quite sure why this started happening.

Any ideas?
post #6657 of 6918
Quote:
Originally Posted by jdstock76 View Post


My Sabertooth. And ..... my terrible cable management. mad.gif
Quote:
Originally Posted by jdstock76 View Post


My Sabertooth. And ..... my terrible cable management. mad.gif

If that's the HAF-X case you'd be amazed how many cables to can fit behind the side panel. Check my pics out, I have a whole heap hidden in the side panel.
My Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K Delidded no IHS @ 4.6Ghz  Asus Sabertooth Z77 2x Gigabyte GeForce GTX 780 OC 3GB in SLI 1150 ... 16Gb G.Skill TridentX @ 2400 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x 256Gb OCZ Vector SSD's, 640Gb Western Digita... LG Bluray XSPC Raystorm D5 AX360 Water Cooling Kit Windows 7 HP 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
Dell UltraSharp U3014 30in IPS LED Monitor Corsair 1000W Cooler Master HAF-X Auzentech X-Fi Forte Sound Card & Logitech Z-55... 
  hide details  
Reply
My Rig
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K Delidded no IHS @ 4.6Ghz  Asus Sabertooth Z77 2x Gigabyte GeForce GTX 780 OC 3GB in SLI 1150 ... 16Gb G.Skill TridentX @ 2400 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x 256Gb OCZ Vector SSD's, 640Gb Western Digita... LG Bluray XSPC Raystorm D5 AX360 Water Cooling Kit Windows 7 HP 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
Dell UltraSharp U3014 30in IPS LED Monitor Corsair 1000W Cooler Master HAF-X Auzentech X-Fi Forte Sound Card & Logitech Z-55... 
  hide details  
Reply
post #6658 of 6918
cable management in my air 540

100_6345_zpsa599c184.jpg
post #6659 of 6918
So a while back I upgraded my RAM from 2x4gb sticks of 1333mhz 8-8-8-24-2 to 4x8gb sticks of 1600mhz 9-9-9-24-2. I was having stability problems after, Adjusting voltages were not helping. Decided to load optimized defaults and tested everything at stock settings. New RAM was detected at advertized specs. Prime ran for 16 hours no problem, stopped the test myself. Decided to see what settings the automatic overclock would come up with.. The second time I loaded optimized defaults, my RAM is detected as 1333mhz 10-10-10-30-2, and seems to be staying that way. I can manually adjust the settings, but I don't see why the RAM isn't auto detected properly anymore.
post #6660 of 6918
Quote:
Originally Posted by Detoyminador View Post


If that's the HAF-X case you'd be amazed how many cables to can fit behind the side panel. Check my pics out, I have a whole heap hidden in the side panel.
THOR V2. Case is huge. I just got lazy that's all. After I got everything running and installed I told myself I'd go back and clean it up and never did. LoL..

But .... I am planning a revamp using a different case. That one will be much better. thumb.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club