Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club - Page 96

post #951 of 6918

When i install my rig first thing i will do is

 

* update the bios to the  latest 

 

* Disable onboard audio

 

* Set the Hard disk method to AHCI.

 

i will than install a brand new copy of Windows 7.

 

Is there anything else I need to do on the UEFI?

 

I will start OCing the CPU only after i get my computer up and running with the latest drivers and etc...

post #952 of 6918
nope, sounds like you are on the right road.

i noticed some wierd stuff with my network as well. I disabled intels internet link thing in the bios, made sure that network stack was off and then disabled Asus network thing as well. But unlike the other poster, I'm having download issues, my upload speeds ar higher than they've ever been. Last night I went t o the INTEL site and downloaded their ethernet driver. Seeems to be ok now.
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #953 of 6918
Quote:
Originally Posted by Blatsz32 View Post

nope, sounds like you are on the right road.
i noticed some wierd stuff with my network as well. I disabled intels internet link thing in the bios, made sure that network stack was off and then disabled Asus network thing as well. But unlike the other poster, I'm having download issues, my upload speeds ar higher than they've ever been. Last night I went t o the INTEL site and downloaded their ethernet driver. Seeems to be ok now.

What driver did you download from Intel? When I insert the 82579V adapter, I only get Win server 2003 drivers...

Found them under Ethernet Controllers....good to know they were there. I install just the drivers...no Intel software, etc. They usually take care of themselves. First set of drivers from Asus hindered my upload speed...these opened them up. Intel says software version 17.1, but the drivers are 11.16.96.0
Edited by Bobmitch - 6/10/12 at 8:53am
post #954 of 6918
Quote:
Originally Posted by bandook View Post

Sorry if this is too obvious, but did you try rebooting your router/modem? If your on a network, try static ip? Sounds like somthing is wonky on your network.

My internet was working fine earlier yesterday when I used my P67 board, as well as my two roommates using the wireless now, and my tablet typing this all to you guys : \

In safe mode with networking enabled, It seems to go on and off for how fast the pages want to load...I can't get speedtest.net to work... but after taking a little bit to load OCN, I loaded my subscriptions page pretty fast, but then navigating to another page in the thread is taking about 3-5 minutes mad.gif

All my drives were deleted and formatted clean before my W7 install, and i reinstalled twice. In the networking section it was suggested that I possibly buy a PCIE networking card... What do you all think?
The other thread I'm posting in is here in the networking & security section of the forums.
Edited by Samurai707 - 6/10/12 at 12:14pm
post #955 of 6918
Quote:
Originally Posted by JollyMan View Post

Having an issue with shutting down my comp. When i go to shutdown the fans stay on. I have to hold down the power button to get the cop to go ff. Then when i reboot it says "overclocking failed go to bios and adjust settings", or something to that effect. This is after i just passed 8 hours of prime95 blend testing with no errors. I went into bios, didnt change anything with overclock, I disabled the option to make the fans run after shutting down. and rebooted. Tried shutting down from windows again and still the fans run.
I have seen some of you guys with a similar issue, any solution for the problem yet? I am running 0906 bios. Will updating bios fix the issue?
Thanks

Turns out this was an issue with the OS. I updated bios to 1015 and still no successful shutdown. I then decided I would try the windows 8 preview install and see if i am able to shutdown that way, success! Turns out there is some sort of compatability issue with vista and the sabertooth z77. Upgraded to Windows 7, which i probably should have done a long time ago, and it shuts down properly. I am having an issue with it waking from sleep though. I thought I saw something about this issue earlier in the thread. Anyone remember? Not that big of a deal, seeing as how I don't usually use sleep mode since it shuts down properly now. smile.gif
Tha JollyMan
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k asus sabertooth z77 msi gtx580 twin frozr II 8 gb g.skill ddr3 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
sandisk extreme SSD koolance liquid cooling vista premium asus ve276 
PowerCase
CM real power pro 1000w CM stacker 830 SE 
  hide details  
Reply
Tha JollyMan
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k asus sabertooth z77 msi gtx580 twin frozr II 8 gb g.skill ddr3 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
sandisk extreme SSD koolance liquid cooling vista premium asus ve276 
PowerCase
CM real power pro 1000w CM stacker 830 SE 
  hide details  
Reply
post #956 of 6918
@Iardas - was the CNPS11X able to fit on this board?
post #957 of 6918
Quote:
Originally Posted by Lord 666 View Post

@Iardas - was the CNPS11X able to fit on this board?

I will only be able to install my board on July 3rd bro. I will be going on a vacation and pick up some of the componenets for my computer.

 

I will not install the small motherboard fan and i am sure my CNPS11x will fit the board though. If not, this will suck.

 

Edit : Appereantly it will not fit. Which sux.

 

A newegg reviewer said that 

 

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835118091

 

 

Pros: Well built.

Cons: Does not fit over thermal armor on Asus sabertooth z77

post #958 of 6918

SO now i will have to change my CPU cooler.

 

Can anyone lead me towards one?

post #959 of 6918
VT-d and ESXi5.0

Have a special project that I need to start ASAP for a client. Basically start a temporary production environment either using ESXi 5.0 or Workstation 8 while the real production servers are ordered. Just so happens I have the Sabertooth z77 still sitting new in a box and going to use it as a base.

So basically my questions are;

1. I just ordered the 3770 (non-k) this morning specifically for VT-d. Has anyone confirmed that with the latest bios and a non-K IB cpu that VT-d is exposed and not just VT-x?

2. Has anyone installed ESXi 5.0 with the Sabertooth yet? The Intel nic should do well and everything else.

3. Looking to max out the memory at 32gb, but the QVL memory is way too expensive. Looking at Corsair Vengence 32gb kit (4*8gb) of 1600 (CMZ32GX3M4X1600C10) or 1866 (CMZ32GX3M4X1866C10). Neither are on the QVL, but do not see why there would be an issue. Thats a big chunk of change less than the 32gb kit on the QVL.

Thanks
post #960 of 6918
iARDAS and everyone else... which CPU cooler has fit the best with the armor?

PS - Thanks iARDAS as I only saw the CPNS 11x Performa on Newegg, but not the extreme version with the feedback.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Z77 Owners Thread/Club