Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › windows xp detects no hard disks!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

windows xp detects no hard disks!! - Page 6

post #51 of 60
Thread Starter 
the virus made it so i could not access any part of my computer so i had no real choice in the matter.
i can and will, ill be on untill 11:00 estern time. ill be on tomar also around 3:00 so
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #52 of 60
Quote:
Originally Posted by death25
i can and will, ill be on untill 11:00 estern time. ill be on tomar also around 3:00 so
Go ahead and send me an IM at tubnotub1 when you get on, we will see if we cant figure this out.
post #53 of 60
Quote:
Originally Posted by death25
well it still says that there are no disks, but yet i still get to the install page with the data error........
Try to load your RAID driver even if you aren't running a RAID. I said that before because it also happened to me. I was installing my OS and Windows didn't detected any hard disk. I wasn't running RAID and still have to install that driver.

But in my case, my mobo (A8V Deluxe) has 2 RAID controllers. One via southbridge and one via Promise.

For the CRC error... I have no idea, maybe your CD/DVD drive is not working properly. Try to re-attach the cable and see if that fixes it.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenon II X4 946 3Ghz A790GXM-AD3 Black Series XFX HD5750 1GB 4GB DDR3 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate X64 Samsung 932BW Clone ZM500-HP 
CaseMouseMouse Pad
CaseMall ATX R120-V2 SE Black Logitech G5 Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenon II X4 946 3Ghz A790GXM-AD3 Black Series XFX HD5750 1GB 4GB DDR3 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate X64 Samsung 932BW Clone ZM500-HP 
CaseMouseMouse Pad
CaseMall ATX R120-V2 SE Black Logitech G5 Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #54 of 60
I was trying to walk him through installing via IM yesterday. It appeared to me that his HDD is not being picked up by the bios at all. Im starting to wonder if there is something wrong with his mobo. I think im gonna have him flash the bios tonight and see if that fixes anything. Here is to hoping.
post #55 of 60
Quote:
Originally Posted by tubnotub1
I was trying to walk him through installing via IM yesterday. It appeared to me that his HDD is not being picked up by the bios at all. Im starting to wonder if there is something wrong with his mobo. I think im gonna have him flash the bios tonight and see if that fixes anything. Here is to hoping.
Does it shows in POST? My mobo also doesn't show the HDD (both of them) in BIOS (only in the boot sequence and just one HDD) but it shows in the POST message when I start up the system.

If the HDDs doesn't appear in any of this cases then the HDD or the MOBO are damaged.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenon II X4 946 3Ghz A790GXM-AD3 Black Series XFX HD5750 1GB 4GB DDR3 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate X64 Samsung 932BW Clone ZM500-HP 
CaseMouseMouse Pad
CaseMall ATX R120-V2 SE Black Logitech G5 Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenon II X4 946 3Ghz A790GXM-AD3 Black Series XFX HD5750 1GB 4GB DDR3 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate X64 Samsung 932BW Clone ZM500-HP 
CaseMouseMouse Pad
CaseMall ATX R120-V2 SE Black Logitech G5 Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #56 of 60
Im not sure whether it shows up during the post, ill be sure to ask him tonight when he gets on IM. Odd that yours dont show up, both of mine show up fine on post and in bios. *shrug* Im trying to think if there is anything really obvious that I havent thought of. The only thing I have come up with, is maybe the win xp disk is an upgrade disk and not a full install disk... hmm...
post #57 of 60
Thread Starter 
its trum they dont show in my bios but in my boot priority they do so.
the disk is from my first dell about 2 years ago but i used it when i firlst got this build so i dont see why it wouldnt work- :reinattation cd: microsoft windows XP home eddition: including service pack 1

hope to see ya online again tonight, i feel that were going to meke some progress
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #58 of 60
Quote:
Originally Posted by death25
its trum they dont show in my bios but in my boot priority they do so.
the disk is from my first dell about 2 years ago but i used it when i firlst got this build so i dont see why it wouldnt work- :reinattation cd: microsoft windows XP home eddition: including service pack 1

hope to see ya online again tonight, i feel that were going to meke some progress
Exactly like mine... Just load your RAID driver and try once again.

Also you have 4 SATA ports... which one are you using?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenon II X4 946 3Ghz A790GXM-AD3 Black Series XFX HD5750 1GB 4GB DDR3 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate X64 Samsung 932BW Clone ZM500-HP 
CaseMouseMouse Pad
CaseMall ATX R120-V2 SE Black Logitech G5 Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenon II X4 946 3Ghz A790GXM-AD3 Black Series XFX HD5750 1GB 4GB DDR3 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate X64 Samsung 932BW Clone ZM500-HP 
CaseMouseMouse Pad
CaseMall ATX R120-V2 SE Black Logitech G5 Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #59 of 60
Thread Starter 
im using non of my sata's
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #60 of 60
Thread Starter 
ok i dont know how i did it but i switched around a couple bios options and now "for now'' my op system is installing as it should.... well see if it goes threw
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D 6750 2.66 MSI P35 Platinum pny 8600gt fact"OC 512mb OCZ 2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
360 WD lg dvd/cd burner XP is the best flat screen 19'' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 logitech nuuo 550 ammo 533 logitech G5 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › windows xp detects no hard disks!!