Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Proprietary nVidia drivers not activating in Ubuntu 10.04
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Proprietary nVidia drivers not activating in Ubuntu 10.04

post #1 of 4
Thread Starter 
This is what I'm getting:

480

Nothing that I do will get it to activate. I've black listed the Novau driver still to no avail.

Thoughts?
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Thread Starter 
I found this:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1665630

Which I followed to the T. Upon reboot, I got an nvidia error and had to restart the Xserver.

So, I go into the nvidia x server settings and get this:

480

Also, the hardware propriety drivers say the same as the previously posted screenshot.
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Here's my xorg:
Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 295.40  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-06.nvidia.com)  Thu Apr  5 22:40:54 PDT 2012


Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Never mind, fixed it.

Just went back one version for the driver.


Scratch that...still busted frown.gif

Double scratch - FIXED!

BOOYAHH!
Edited by Krunk_Kracker - 4/24/12 at 5:03pm
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Proprietary nVidia drivers not activating in Ubuntu 10.04