Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Z77 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22**
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Z77 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22** - Page 102

post #1011 of 1288
Just found an annoying problem with the realtek audio on the p8z77-v pro. I am using an optical cable from the mb to my z-5500, but once I plug in a headphone device into the receiver (z-5500) the audio gets cut off and I need to configure the output from the taskbar menu. And once I unplug my headphones, i need to reconfigure the device via taskbar menu and turn off/on the z-5500 to Is there a way to go around this to be automatic? Because this is just silly...mad.gif
Marble Marvel
(19 items)
 
Name
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700K ASUS z270i EVGA GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX - 16GB 2X8 3000mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 960 EVO m.2 - 500GB EK-Supremacy EVO - Nickel EK-RES X3 110 Black Ice Nemesis 240GTS (x2) 
CoolingCoolingOSMonitor
EK-Vardar F4‑120ER White (x2) Gentle Typhoon - D1225C12B6ZPA-64 (x2) Windows 10 Home Microboard M340CLZ  
MonitorKeyboardPowerCase
Asus vn248h-p Cooler Master Masterkeys S EVGA SuperNOVA G2 - 650W Fractal Design - Define Nano S 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Steelseries Logitech Z5500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-3770K 4.6ghz @ 1.2v Asus P8Z77-V PRO MSI N670 PE 16GB Samsung MIRACLE RAM 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Caviar Black 1TB Samsung 830 SSD 256GB  Asus DRW-24B1ST Swiftech H220 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Professional x64 ASUS VN247H-P 24"  Samsung ln32b360c5d 32" Microsoft SideWinder X4 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 NZXT Phantom 630 Gunmetal Logitech G500 SteelSeries 4HD (Black) 
AudioAudioOtherOther
Logitech z-5500 5.1 Audio Technica ATH-M50WH x3 Silverstone AP122 NZXT Hue 
  hide details  
Reply
Marble Marvel
(19 items)
 
Name
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700K ASUS z270i EVGA GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX - 16GB 2X8 3000mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 960 EVO m.2 - 500GB EK-Supremacy EVO - Nickel EK-RES X3 110 Black Ice Nemesis 240GTS (x2) 
CoolingCoolingOSMonitor
EK-Vardar F4‑120ER White (x2) Gentle Typhoon - D1225C12B6ZPA-64 (x2) Windows 10 Home Microboard M340CLZ  
MonitorKeyboardPowerCase
Asus vn248h-p Cooler Master Masterkeys S EVGA SuperNOVA G2 - 650W Fractal Design - Define Nano S 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Steelseries Logitech Z5500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-3770K 4.6ghz @ 1.2v Asus P8Z77-V PRO MSI N670 PE 16GB Samsung MIRACLE RAM 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Caviar Black 1TB Samsung 830 SSD 256GB  Asus DRW-24B1ST Swiftech H220 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Professional x64 ASUS VN247H-P 24"  Samsung ln32b360c5d 32" Microsoft SideWinder X4 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 NZXT Phantom 630 Gunmetal Logitech G500 SteelSeries 4HD (Black) 
AudioAudioOtherOther
Logitech z-5500 5.1 Audio Technica ATH-M50WH x3 Silverstone AP122 NZXT Hue 
  hide details  
Reply
post #1012 of 1288
Error-id10t

Thank you for your response on this matter.

I submitted to a forum on HardOCP: ASUS Z77 Motherboards, and I got a response from Raja, at support from ASUS, kinda admitting, there’s an issue, with the BCLK Freg adjustment resetting and or not setting up correctly. Should hopefully be a fix soon, but no time table.

Thank you again, for your help. Hop a fix soon.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6850K MSI X99A Gaming Pro Carbon EVGA GTX 1070SC - ACX3.0 -- X2 Corsair Dominator Platinum SE 32GB-CMD32GX4M4C3... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 960Pro M.2 512GB & Samsung 850 Pro SSD ... LG DVDRW GH24LS70 Blu-ray Corsair H80i GT Cooler Windows 10 64Bit Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS ROG 27" PG278Q -- X2 Logitech G910 RGB Gaming Keyboard XFX (P1-BELX-1000w) Power Suppl ThermalTake Core P5 
MouseOther
Corsair M65 Vengeance Mouse APC Smart 1500 UPS 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6850K MSI X99A Gaming Pro Carbon EVGA GTX 1070SC - ACX3.0 -- X2 Corsair Dominator Platinum SE 32GB-CMD32GX4M4C3... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 960Pro M.2 512GB & Samsung 850 Pro SSD ... LG DVDRW GH24LS70 Blu-ray Corsair H80i GT Cooler Windows 10 64Bit Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS ROG 27" PG278Q -- X2 Logitech G910 RGB Gaming Keyboard XFX (P1-BELX-1000w) Power Suppl ThermalTake Core P5 
MouseOther
Corsair M65 Vengeance Mouse APC Smart 1500 UPS 
  hide details  
Reply
post #1013 of 1288
My first post, I hope this turns out well. I have the v pro. I just flashed bios from 1015 to 1504 which I've read is quite stable. Well my areca ARC-1222 raid card is not having its array mounted. The card is showing properly in device manager under disk drives and storage controllers but the volume under Windows 7 (64 bit) Disk Management represents it as Disk 0 Dynamic Invalid. If I select activate I get "this operation is not allowed on the invalid disk pack" I also tried offlining it and putting back online. No luck. The array shows as perfectly fine in the web interface for the card. I had loaded optimized defaults when I flashed the bios although I didn't remove the card during the flash (maybe I should have?) In any event, how do I get this array to mount? Areca tech support said to check with Asus and Asus has not responded. I really would like to stay with 1504 since it's newer and has good reviews. If not, then I'll down flash and see what happens. Thanks in advance.
post #1014 of 1288
bought a P8Z77-i Deluxe for the new sig rig, and i have to say im impressed.
one of the things i love the most right now is those wireless rings it comes with, i've never had such great wireless signal in my room with other usb adapters.
second thing im surprised by is the iGPU on this board, im able to play counter strike source at midwith some settings at high without any issues or lag, this thing will tide me over until i buy a 660ti on my next paycheck in two weeks.
post #1015 of 1288
Just an fyi igpu has nothing to do with the board, but the cpu
post #1016 of 1288
Quote:
Originally Posted by mkimbro View Post

Thank you for the replay, I do appreciate the help… This is frustrating.

I know overclocking is not a perfect or guarantee. But really… when you look at website and/or youtube for ASUS motherboards, that tout you can overclock you system, especially ”@” moderate settings you should not have to many problems.

But when your motherboard bios is set to one thing and software in windows 7 says something else… there’s got to be something wrong. frown.gif

You could try and change the position of TPU switch. If somehow TPU is activated the board is automatically overclocking cpu, using 103 blck
post #1017 of 1288
Greg.m

Thank you, for the suggestion. I did try it, with it on and off. But I could not get it to be stable @ 100.0x45. If I off set it, it seems to work good.

I also found if the TPU is on, it seems to be more stable. For now I have my system set at 105.1x43;4521.

Would like to set this at 100.0x45;4500. If ASUS can get this issue resolved.


Again Thanks for the tip....
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6850K MSI X99A Gaming Pro Carbon EVGA GTX 1070SC - ACX3.0 -- X2 Corsair Dominator Platinum SE 32GB-CMD32GX4M4C3... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 960Pro M.2 512GB & Samsung 850 Pro SSD ... LG DVDRW GH24LS70 Blu-ray Corsair H80i GT Cooler Windows 10 64Bit Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS ROG 27" PG278Q -- X2 Logitech G910 RGB Gaming Keyboard XFX (P1-BELX-1000w) Power Suppl ThermalTake Core P5 
MouseOther
Corsair M65 Vengeance Mouse APC Smart 1500 UPS 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6850K MSI X99A Gaming Pro Carbon EVGA GTX 1070SC - ACX3.0 -- X2 Corsair Dominator Platinum SE 32GB-CMD32GX4M4C3... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 960Pro M.2 512GB & Samsung 850 Pro SSD ... LG DVDRW GH24LS70 Blu-ray Corsair H80i GT Cooler Windows 10 64Bit Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS ROG 27" PG278Q -- X2 Logitech G910 RGB Gaming Keyboard XFX (P1-BELX-1000w) Power Suppl ThermalTake Core P5 
MouseOther
Corsair M65 Vengeance Mouse APC Smart 1500 UPS 
  hide details  
Reply
post #1018 of 1288
Is this thread ever going to get updated?
post #1019 of 1288
Quote:
Originally Posted by Electrochef View Post

Is this thread ever going to get updated?

SimpleTech - OP - Last Online: on 2/8/13
Nyarlathotep
(17 items)
 
Cxaxukluth
(19 items)
 
Yog-Sothoth
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3970X ASUS X79 ROG Rampage IV Extreme Bios 2105 EVGA KingPin Classified 780 Ti 3GB Tri-SLI  G.Skill Trident X F3-2400C10Q-16GTX 16GB (... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 SSD Seagate Barracuda 1TB ST31000524AS Lite-On IHAS124 24X DVDRW 3 x XSPC Rasa 750 RX360 Universal CPU Water Coo... 
CoolingOSMonitorPower
3 x EK-FC780 GTX Classy - Nickel Windows 7 Professional x64 3 x Dell U2412M SilverStone 1500W V2.2 x 2 
Case
Lian Li Pitstop T60 Testbench 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 - 5960X Asus Rampage Extreme V Gigabyte Titan X 12GB G.SKILL Ripjaws 4 series 16GB (4 x 4GB) 288-Pin... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro Series 1TB SSD 3 x Seagate 2TB  Seagate 3TB LG 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Xtreme 1260 Radiator XSPC D5 Photon 170 Reservoir/Pump Combo Microsoft Windows 7 Professional 64bit with SP1  Samsung S34E790C 34in Ultrawide Curved LED Mo... 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless 3000 Silverstone ST1500 Antec Eleven Hundred Microsoft Wireless 3000 
AudioAudioAudio
Audioengine D1 Premium 24-Bit DAC Audioengine 5+ Premium Powered Speakers Black Audioengine S8 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3960X Asus Rampage IV Extreme Gainward "GOOD" GTX 580 x 2 AData x 2 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Seagate XSPC Rasa EX 360 crossflow kit x 2, XSPC Rasa E... EK GW-580 Waterblocks Win 7 Pro 
PowerCase
SilverStone Strider ST1500 InWin D Frame 
  hide details  
Reply
Nyarlathotep
(17 items)
 
Cxaxukluth
(19 items)
 
Yog-Sothoth
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3970X ASUS X79 ROG Rampage IV Extreme Bios 2105 EVGA KingPin Classified 780 Ti 3GB Tri-SLI  G.Skill Trident X F3-2400C10Q-16GTX 16GB (... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 SSD Seagate Barracuda 1TB ST31000524AS Lite-On IHAS124 24X DVDRW 3 x XSPC Rasa 750 RX360 Universal CPU Water Coo... 
CoolingOSMonitorPower
3 x EK-FC780 GTX Classy - Nickel Windows 7 Professional x64 3 x Dell U2412M SilverStone 1500W V2.2 x 2 
Case
Lian Li Pitstop T60 Testbench 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 - 5960X Asus Rampage Extreme V Gigabyte Titan X 12GB G.SKILL Ripjaws 4 series 16GB (4 x 4GB) 288-Pin... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro Series 1TB SSD 3 x Seagate 2TB  Seagate 3TB LG 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Xtreme 1260 Radiator XSPC D5 Photon 170 Reservoir/Pump Combo Microsoft Windows 7 Professional 64bit with SP1  Samsung S34E790C 34in Ultrawide Curved LED Mo... 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless 3000 Silverstone ST1500 Antec Eleven Hundred Microsoft Wireless 3000 
AudioAudioAudio
Audioengine D1 Premium 24-Bit DAC Audioengine 5+ Premium Powered Speakers Black Audioengine S8 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3960X Asus Rampage IV Extreme Gainward "GOOD" GTX 580 x 2 AData x 2 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Seagate XSPC Rasa EX 360 crossflow kit x 2, XSPC Rasa E... EK GW-580 Waterblocks Win 7 Pro 
PowerCase
SilverStone Strider ST1500 InWin D Frame 
  hide details  
Reply
post #1020 of 1288
For anyone else having this issue:

I recently created a RAID0 array for my games just to give me some extra space, but it meant moving my CD drive and my eSATA front panel connection to the Asmedia SATA ports on my P8Z77-V Pro which were disabled in the BIOS.

I created the array without issue using the 11.7 IRST, however I saw that the IRST application would not load in Windows. After testing, and searching online for others with the same problem, it seems that the IRST application tries to control the Asmedia ports but of course cannot. If you disable the Asmedia ports in the BIOS, then the IRST application runs fine so it is definitely the Intel drivers.

I rolled back to several earlier driver versions with the same result, but I found the new 12.x IRST on Station Drivers. It's technically a Release Candidate, but it runs fine for me and solves the issue so I can enable the Asmedia ports and still use the IRST application in Windows. Hope this helps!
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K Asus Z270 Prime-A MSI GTX 1080 Ti Gaming X 16 GB Corsair Vengeance 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 EVO 250GB NZXT X61 Win 10 x64 Pixio 1440p 144Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 Cooler Master V850 Phanteks Enthoo Pro M tempered Glass Mionix Naos 5000 
Mouse Pad
Artizan Raiden 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K Asus Z270 Prime-A MSI GTX 1080 Ti Gaming X 16 GB Corsair Vengeance 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 EVO 250GB NZXT X61 Win 10 x64 Pixio 1440p 144Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 Cooler Master V850 Phanteks Enthoo Pro M tempered Glass Mionix Naos 5000 
Mouse Pad
Artizan Raiden 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Z77 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22**