Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Z77 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22**
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Z77 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22** - Page 24

post #231 of 1288
well, I thought that the annoying cold boot issues would be solved with the p8z77-v - which initially seemed to work just fine - but it has started yet again. not so bad like with my previous P8P67, but still not the way it should be.

currently the latest beta bios is installed (ver 1050), but it did the same with 0906.

system components:

2500k @ 4.7 (offset +0.035), load vcore 1.4V (cooling: TRU120E, highest temps under load don´t reach 70°C)
mushkin redline 1600 MHz 2x2 GB 6-8-6-24 @ 1.65V
PLL set to 1.7V
internal PLL auto (will try enabled)

the system is stable (prime, occt, no random bsods or alike)

any suggestions?
post #232 of 1288
Just recieved my gene v and 3770k. So i installed cpu, ram, psu and my old intel ssd and i all i get is a q-code A2. I plugged the monitor through a displayport to dvi adapter. I dont get any signal though to get into bios. Any ideas cause im lost here.
Pure Dark TJ07
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790K@4.8Ghz Gigabyte Z87X-OC Inno3D GTX 1080 iChiLL x3 TeamXtreem 8GB 2666C11 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 840 Pro 128Gb WD Red 3TB XSPC Raystorm ThermoChill PA120.3 - 3xAP15  
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech MCP655V - EK Top Windows 10 Pro x64 Samsung S27A850D (2560x1440) Ducky Shine / MX Red 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX850 TJ07 Full Matte Black (Modded) Logitech G900 Chaos Spectrum Asus Xonar Essence STX 
Audio
Εpoz Aktimate Mini on IsoAcoustics 
  hide details  
Reply
Pure Dark TJ07
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790K@4.8Ghz Gigabyte Z87X-OC Inno3D GTX 1080 iChiLL x3 TeamXtreem 8GB 2666C11 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 840 Pro 128Gb WD Red 3TB XSPC Raystorm ThermoChill PA120.3 - 3xAP15  
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech MCP655V - EK Top Windows 10 Pro x64 Samsung S27A850D (2560x1440) Ducky Shine / MX Red 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX850 TJ07 Full Matte Black (Modded) Logitech G900 Chaos Spectrum Asus Xonar Essence STX 
Audio
Εpoz Aktimate Mini on IsoAcoustics 
  hide details  
Reply
post #233 of 1288
Quote:
Originally Posted by ChaosAD View Post

Just recieved my gene v and 3770k. So i installed cpu, ram, psu and my old intel ssd and i all i get is a q-code A2. I plugged the monitor through a displayport to dvi adapter. I dont get any signal though to get into bios. Any ideas cause im lost here.
Start out using the onboard HDMI if you can, then update to the latest BIOS and load optimized defaults.
Seems the Gene has a hard time seeing GPU's on the first boot.
The HedgeHog
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K Z77-UP7 MSI GTX 680 Twin 4 Gig G.Skill Trident X 2600's and some Dom's Hypers 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Yes, lots of them. LN2  The smallest one I can get! Samsung 2333 HD 23" 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corisar 1200 AX=1.21 jigawatts Fractal Design/Dimastech G5 Rocketfish 
  hide details  
Reply
The HedgeHog
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K Z77-UP7 MSI GTX 680 Twin 4 Gig G.Skill Trident X 2600's and some Dom's Hypers 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Yes, lots of them. LN2  The smallest one I can get! Samsung 2333 HD 23" 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corisar 1200 AX=1.21 jigawatts Fractal Design/Dimastech G5 Rocketfish 
  hide details  
Reply
post #234 of 1288
Need some help guys. I would like to try out the Lucid MVP but then I can't seem to install the driver for the VGA. Do note that I have installed windows with my GPU on so do I need to remove my GPU first to be able to install the VGA driver or do I need to reinstall my windows while the GPU is removed?
post #235 of 1288
Quote:
Originally Posted by dave1991 View Post

Need some help guys. I would like to try out the Lucid MVP but then I can't seem to install the driver for the VGA. Do note that I have installed windows with my GPU on so do I need to remove my GPU first to be able to install the VGA driver or do I need to reinstall my windows while the GPU is removed?
I think I read somewhere here that you need to plug your monitor into the onboard graphic. Then enable onboard graphic in the BIOS. Then you will finally be able to install the onboard graphic drivers. Don't quote me on this. I haven't done this and don't plan to use onboard graphic or Lucid Virtu.
2nd Build
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 7700k Asus Strix Z270E  ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX-GTX1080-A8G-GA... CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DD... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial MX100 512GB SSD WD Black 3TB Hitachi 1TB Corsair Hydro Series H100i V2 Extreme Performan... 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Acer XB271HU 27" 2560 x 1440  Corsair HX1000i EVGA DG-86 
  hide details  
Reply
2nd Build
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 7700k Asus Strix Z270E  ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX-GTX1080-A8G-GA... CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DD... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial MX100 512GB SSD WD Black 3TB Hitachi 1TB Corsair Hydro Series H100i V2 Extreme Performan... 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Acer XB271HU 27" 2560 x 1440  Corsair HX1000i EVGA DG-86 
  hide details  
Reply
post #236 of 1288
Trying to get my build up and running today and find out that almost none of the Asus provided drivers (from their website) support W8 :/
FutzyDD
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k 4.4ghz @ 1.14v Asus Z77-V Pro Asus GTX 670 DCUII TOP Corsair Vengeance 8gb 1600 LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb Crucial M4 HR-02 Macho Windows 8 RP Viewsonic VG900b 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 27Q Corsair K60 Seasonic 620w Modular Fractal Design Define R3 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Steelseries QcK Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
FutzyDD
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k 4.4ghz @ 1.14v Asus Z77-V Pro Asus GTX 670 DCUII TOP Corsair Vengeance 8gb 1600 LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb Crucial M4 HR-02 Macho Windows 8 RP Viewsonic VG900b 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 27Q Corsair K60 Seasonic 620w Modular Fractal Design Define R3 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Steelseries QcK Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #237 of 1288
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Futzy View Post

Trying to get my build up and running today and find out that almost none of the Asus provided drivers (from their website) support W8 :/

Most, if not all, Windows 7 drivers should work on Windows 8. Intel has a special set for the Intel IGP. I didn't include that in the OP as it seems like not many people are using Windows 8.
post #238 of 1288
Quote:
Originally Posted by SimpleTech View Post

Most, if not all, Windows 7 drivers should work on Windows 8. Intel has a special set for the Intel IGP. I didn't include that in the OP as it seems like not many people are using Windows 8.

All of their installers perform a version check and do not recognize the OS.
FutzyDD
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k 4.4ghz @ 1.14v Asus Z77-V Pro Asus GTX 670 DCUII TOP Corsair Vengeance 8gb 1600 LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb Crucial M4 HR-02 Macho Windows 8 RP Viewsonic VG900b 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 27Q Corsair K60 Seasonic 620w Modular Fractal Design Define R3 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Steelseries QcK Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
FutzyDD
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k 4.4ghz @ 1.14v Asus Z77-V Pro Asus GTX 670 DCUII TOP Corsair Vengeance 8gb 1600 LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb Crucial M4 HR-02 Macho Windows 8 RP Viewsonic VG900b 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 27Q Corsair K60 Seasonic 620w Modular Fractal Design Define R3 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Steelseries QcK Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #239 of 1288
Quote:
Originally Posted by NoGuru View Post

Start out using the onboard HDMI if you can, then update to the latest BIOS and load optimized defaults.
Seems the Gene has a hard time seeing GPU's on the first boot.

So do you think the main problem is the dispalyport to dvi connection? Because the q-code A2 shows something like IDE problem, dont remember exactly. I think i ll have to wait for my 670 then, today or tomorrow hopefully if there is no way around mad.gif
Pure Dark TJ07
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790K@4.8Ghz Gigabyte Z87X-OC Inno3D GTX 1080 iChiLL x3 TeamXtreem 8GB 2666C11 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 840 Pro 128Gb WD Red 3TB XSPC Raystorm ThermoChill PA120.3 - 3xAP15  
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech MCP655V - EK Top Windows 10 Pro x64 Samsung S27A850D (2560x1440) Ducky Shine / MX Red 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX850 TJ07 Full Matte Black (Modded) Logitech G900 Chaos Spectrum Asus Xonar Essence STX 
Audio
Εpoz Aktimate Mini on IsoAcoustics 
  hide details  
Reply
Pure Dark TJ07
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790K@4.8Ghz Gigabyte Z87X-OC Inno3D GTX 1080 iChiLL x3 TeamXtreem 8GB 2666C11 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 840 Pro 128Gb WD Red 3TB XSPC Raystorm ThermoChill PA120.3 - 3xAP15  
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech MCP655V - EK Top Windows 10 Pro x64 Samsung S27A850D (2560x1440) Ducky Shine / MX Red 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX850 TJ07 Full Matte Black (Modded) Logitech G900 Chaos Spectrum Asus Xonar Essence STX 
Audio
Εpoz Aktimate Mini on IsoAcoustics 
  hide details  
Reply
post #240 of 1288
Quote:
Originally Posted by rp1 View Post

well, I thought that the annoying cold boot issues would be solved with the p8z77-v - which initially seemed to work just fine - but it has started yet again. not so bad like with my previous P8P67, but still not the way it should be.
currently the latest beta bios is installed (ver 1050), but it did the same with 0906.
system components:
2500k @ 4.7 (offset +0.035), load vcore 1.4V (cooling: TRU120E, highest temps under load don´t reach 70°C)
mushkin redline 1600 MHz 2x2 GB 6-8-6-24 @ 1.65V
PLL set to 1.7V
internal PLL auto (will try enabled)
the system is stable (prime, occt, no random bsods or alike)
any suggestions?
I had the same problems... cold boot at idle... I think the problem lies in not mature BIOS and his Auto memory timings...
Go to last option in BIOS, something like ASUS SPD Information and write down all SPD settings and enter it manually
I noticed another strange thing...
Memory REF Voltages arent set to 0.50 on Auto, my Corsair Dominator 2133 doesnt even boot when I leave it on Auto
... You have to set it to 0.50 manually
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.4GHz ASUS P8Z77-V Gigabyte HD 7970OC 4x4GB DDR3-2133 Corsair Dominator GT 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256GB 2x1TB Seagate, 2x3TB Seagate LG Bluray ThermalRight TRUE Spirit 140 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 SP1 PL HP ZR2740w Logitech Illuminated Corsair AX650 
CaseAudio
Thermaltake Xaser VI (Black-Red) SB X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.4GHz ASUS P8Z77-V Gigabyte HD 7970OC 4x4GB DDR3-2133 Corsair Dominator GT 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256GB 2x1TB Seagate, 2x3TB Seagate LG Bluray ThermalRight TRUE Spirit 140 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 SP1 PL HP ZR2740w Logitech Illuminated Corsair AX650 
CaseAudio
Thermaltake Xaser VI (Black-Red) SB X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Z77 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22**