Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 2700K OC on the Z77-UD5H
New Posts  All Forums:Forum Nav:

2700K OC on the Z77-UD5H

post #1 of 4
Thread Starter 

Been trying to OC my 2700K SB on the Z77-UD5H MB until the 3770K arrives

 

I cant get it stable at all @ 4.5Ghz  with a vcore of 1.35v

 

Got a H100 mounted on it and having 40 idle temps and about 65C load max ( in the few seconds it takes OCCT to give me an error and stop the burn ) are the temps fine ? or is something wrong ? 

 

Got a few settings in the bios i dont realy know about like vcore load line calibration ( wich iv tries to set to extreme or turbo ) 

 

CPU vtt is on auto , ( also tried 1.850 without any luck ) , multiplier at 45 , BCLK at 100 manual 

My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 3770K Gigabyte Z77X-UD5H Sapphire 6970 X2 TeamGroup 2x4GB 2133 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ vertex 3 MAXIOPS WD Velociraptor x 2  Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit SP1 Asus VE278 27" LED Logitech K800 Corsair 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 v1 Logitech G7 QcK Auzentech X-Fi Forte  
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 3770K Gigabyte Z77X-UD5H Sapphire 6970 X2 TeamGroup 2x4GB 2133 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ vertex 3 MAXIOPS WD Velociraptor x 2  Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit SP1 Asus VE278 27" LED Logitech K800 Corsair 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 v1 Logitech G7 QcK Auzentech X-Fi Forte  
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Probably LLC down to high or ultra high
you can also try using offset mode for your vcore
i'm new too but posting all ur settings or screenshots of the bios would help
Power Edition
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3610QM Clevo p151EMx Intel HM77 NVidia GTX 670m 16GB 1600Mhz DDR3 Samsung 4x4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus 750GB 7200 RPM 16MB Cache TSSTcorp CDDVDW SN-208AB Sager NP9130 Internal Fans Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6” 1920x1080 LED-Backlit Display Matte Finish Sager NP9130 Keyboard 8 Cell Smart Lithium-Ion Battery 76.96Wh Sager NP9130 
MouseAudio
Touchpad or Logitech G5 Onkyo Installed Speakers 
  hide details  
Reply
Power Edition
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3610QM Clevo p151EMx Intel HM77 NVidia GTX 670m 16GB 1600Mhz DDR3 Samsung 4x4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus 750GB 7200 RPM 16MB Cache TSSTcorp CDDVDW SN-208AB Sager NP9130 Internal Fans Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6” 1920x1080 LED-Backlit Display Matte Finish Sager NP9130 Keyboard 8 Cell Smart Lithium-Ion Battery 76.96Wh Sager NP9130 
MouseAudio
Touchpad or Logitech G5 Onkyo Installed Speakers 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 

I have now set the vcore llc to turbo ( wich would mean im allowing for some vdroop ( as the extreme setting doesnt not allow for vdroop at all as iv read , still something is wrong :S )

 

The moment i start OCCT with a small FTT it gives an error ( error detected on core .. etc .. ) and stops ;S , 

 

memory is set to nominal factory settings , ( XMP )  2133   9 11 11 28 at 1.5v

 

LE : now with just the vcore LLC set to turbo and the rest to auto i get abit more stability but still fails after abit of time , also lowered vcore to 1.325  is it good for 4.5 or it should be higher ? 

 

 

 

 

120505162232.jpg 196k .jpg file

 

 

 

 

 

 

120505162042.jpg 144k .jpg file
Edited by drotaru - 5/5/12 at 1:51am
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 3770K Gigabyte Z77X-UD5H Sapphire 6970 X2 TeamGroup 2x4GB 2133 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ vertex 3 MAXIOPS WD Velociraptor x 2  Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit SP1 Asus VE278 27" LED Logitech K800 Corsair 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 v1 Logitech G7 QcK Auzentech X-Fi Forte  
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 3770K Gigabyte Z77X-UD5H Sapphire 6970 X2 TeamGroup 2x4GB 2133 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ vertex 3 MAXIOPS WD Velociraptor x 2  Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit SP1 Asus VE278 27" LED Logitech K800 Corsair 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 v1 Logitech G7 QcK Auzentech X-Fi Forte  
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 

Upon doing abit more testing i have reached the conclusion that my memory isnt capable of holding factory timings .. 

 

i got a pair of teamgroup xtreme LV 2x4gb 9-11-11-28 2133  1.5v   

 

what settings must i increase to make it work ? 

 

all i did was enable XMP , rest is on auto 

My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 3770K Gigabyte Z77X-UD5H Sapphire 6970 X2 TeamGroup 2x4GB 2133 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ vertex 3 MAXIOPS WD Velociraptor x 2  Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit SP1 Asus VE278 27" LED Logitech K800 Corsair 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 v1 Logitech G7 QcK Auzentech X-Fi Forte  
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 3770K Gigabyte Z77X-UD5H Sapphire 6970 X2 TeamGroup 2x4GB 2133 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ vertex 3 MAXIOPS WD Velociraptor x 2  Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit SP1 Asus VE278 27" LED Logitech K800 Corsair 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 v1 Logitech G7 QcK Auzentech X-Fi Forte  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 2700K OC on the Z77-UD5H