Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Why use Linux (VM or not) for folding?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Why use Linux (VM or not) for folding? - Page 4

post #31 of 44
That's more than necessary, I've used 2-4GB, 2GB should be plenty fine with straight SMP.

You have to power down the VM to change it, you wouldn't just rip out a memory module on your sig rig while it's running, would you? tongue.gif
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
post #32 of 44
In my experience it doesn't hurt anything leaving it at 4.6GB, it's not like it uses all the RAM even when it doesn't have to.
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700k ASUS P8P67 WS Revolution MSI GTX 580 Lightning Samsung 2x4GB DDR3 2133MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD VelociRaptor Samsung Spinpoint F4 Samsung BD Combo Noctua NH-D14 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Dell U2713HM Kingwin Lazer Platinum 1000W Silverstone Raven RV03 
  hide details  
Reply
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700k ASUS P8P67 WS Revolution MSI GTX 580 Lightning Samsung 2x4GB DDR3 2133MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD VelociRaptor Samsung Spinpoint F4 Samsung BD Combo Noctua NH-D14 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Dell U2713HM Kingwin Lazer Platinum 1000W Silverstone Raven RV03 
  hide details  
Reply
post #33 of 44
Quote:
Originally Posted by arvidab View Post

That's more than necessary, I've used 2-4GB, 2GB should be plenty fine with straight SMP.
You have to power down the VM to change it, you wouldn't just rip out a memory module on your sig rig while it's running, would you? tongue.gif

Ah good point, will try that biggrin.gif

Quote:
Originally Posted by juano View Post

In my experience it doesn't hurt anything leaving it at 4.6GB, it's not like it uses all the RAM even when it doesn't have to.

Yeah it definitely wasn't using the whole 4.5 GB but I wanted to try turn it down to see if my mega lag went away.
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #34 of 44
Turns out lowering the RAM allocation didn't help with the lag. But that's ok, I just wrote a simple cmd file so when I start up VMware Player it starts with below normal priority with no additional software needed biggrin.gif

I just finished my first WU in the VM and I checked the log and saw this:
Quote:
[11:07:53] + Attempting to send results [May 12 11:07:53 UTC]
[11:07:53] - Couldn't send HTTP request to server
[11:07:53] + Could not connect to Work Server (results)
[11:07:53] (128.143.231.202:8080)
[11:07:53] + Retrying using alternative port
[11:07:53] - Couldn't send HTTP request to server
[11:07:53] + Could not connect to Work Server (results)
[11:07:53] (128.143.231.202:80)
[11:07:53] - Error: Could not transmit unit 01 (completed May 12) to work server.
[11:07:53] Keeping unit 01 in queue.
[11:07:53] Project: 6099 (Run 9, Clone 27, Gen 144)

...[a bunch more like the above so it was retrying]...

[11:07:59] + Attempting to send results [May 12 11:07:59 UTC]
[11:07:59] - Couldn't send HTTP request to server
[11:07:59] + Could not connect to Work Server (results)
[11:07:59] (128.143.199.97:8080)
[11:07:59] + Retrying using alternative port
[11:07:59] - Couldn't send HTTP request to server
[11:07:59] + Could not connect to Work Server (results)
[11:07:59] (128.143.199.97:80)
[11:07:59] Could not transmit unit 01 to Collection server; keeping in queue.
[11:07:59] + Closed connections

So it won't upload. Does this happen sometimes? Will it try again later?

EDIT - just checked the log again and it said:
Quote:
[11:31:21] - Error: Could not get length of results file work/wuresults_01.dat
[11:31:21] - Error: Could not read unit 01 file. Removing from queue.

So it discarded the results and I won't get any points for it? ಠ_ಠ
Edited by jdip - 5/12/12 at 4:36am
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #35 of 44
That does happen some times, Stanfords servers might go down now and again. But right now both IP's listed in your log are operational according to this: http://fah-web.stanford.edu/pybeta/serverstat.html.

Do you have any firewall blocking connections?
Edited by arvidab - 5/12/12 at 4:40am
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
post #36 of 44
Quote:
Originally Posted by arvidab View Post

That does happen some times, Stanfords servers might go down now and again. But right now both IP's listed in your log are operational according to this: http://fah-web.stanford.edu/pybeta/serverstat.html.
Do you have any firewall blocking connections?

It does say the servers are accepting but under status they are all "full". Is that why?

I only have Windows Firewall on.

Is there a way I can re-enter my finished WU back into the queue? It sucks having 12+ hours going to waste.
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #37 of 44
Anything wrong with the latest version of VMWare 4.0.3?
The Ancient
(14 items)
 
FZ-G1
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X6 1055T 4.2GHz NB 3.1GHz ASUS Crosshair V  XFX 7950 DD 1000/1400 8GB G.Skill TridentX 1652MHz CL7-7-8-20-22 1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 60GB Vertex 2E - 3x HDD's Samsung Blu-Ray Drive Custom W/C Loop Windows 7 64bit 
PowerCase
Coolermaster Silent Pro 700W Coolermaster Storm Scout Mod 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i5-3437U Intel HD4000 8GB 256GB SSD 
OSMonitorKeyboardCase
Windows 8 Pro 10.1 WUXGA Touchscreen Worlds Durable Tablet 
  hide details  
Reply
The Ancient
(14 items)
 
FZ-G1
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X6 1055T 4.2GHz NB 3.1GHz ASUS Crosshair V  XFX 7950 DD 1000/1400 8GB G.Skill TridentX 1652MHz CL7-7-8-20-22 1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 60GB Vertex 2E - 3x HDD's Samsung Blu-Ray Drive Custom W/C Loop Windows 7 64bit 
PowerCase
Coolermaster Silent Pro 700W Coolermaster Storm Scout Mod 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i5-3437U Intel HD4000 8GB 256GB SSD 
OSMonitorKeyboardCase
Windows 8 Pro 10.1 WUXGA Touchscreen Worlds Durable Tablet 
  hide details  
Reply
post #38 of 44
Quote:
Originally Posted by jdip View Post

Quote:
Originally Posted by arvidab View Post

That does happen some times, Stanfords servers might go down now and again. But right now both IP's listed in your log are operational according to this: http://fah-web.stanford.edu/pybeta/serverstat.html.
Do you have any firewall blocking connections?

It does say the servers are accepting but under status they are all "full". Is that why?

I only have Windows Firewall on.

Is there a way I can re-enter my finished WU back into the queue? It sucks having 12+ hours going to waste.

Try disabling the firewall and/or allow VMware. I don't run a FW so I don't how it should be configured.

Full means: server is in full operation, everything is ok, a little confusing to me too at first.

You can try to add -send all flag at the end of your startup command (if you start it manually, I can't remember if you do that or automatic).


Quote:
Originally Posted by Atomfix View Post

Anything wrong with the latest version of VMWare 4.0.3?

For 4+ cored CPU's you can't utilize them all in one VM, 3.0.0 is limited to 8 cores while later versions is limited to 4. VirtualBox has a much higher limit than that, I've seen quotes of both 16 and 24 cores.
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
post #39 of 44
Quote:
Originally Posted by arvidab View Post

Try disabling the firewall and/or allow VMware. I don't run a FW so I don't how it should be configured.
Full means: server is in full operation, everything is ok, a little confusing to me too at first.
You can try to add -send all flag at the end of your startup command (if you start it manually, I can't remember if you do that or automatic).

Ok I tried disabling the firewall and it still doesn't work.
Quote:
[12:33:02] Loaded queue successfully.
[12:33:02] Attempting to return result(s) to server...
[12:33:02] Project: 6099 (Run 9, Clone 27, Gen 144)
[12:33:02] - Failed to send unit 01 to server

I went to view my queue info and got this:
Quote:
Current Queue:
Slot 03 Empty/Deleted

Slot 04 Empty/Deleted

Slot 05 Empty/Deleted

Slot 06 Empty/Deleted

Slot 07 Empty/Deleted

Slot 08 Empty/Deleted

Slot 09 Empty/Deleted

Slot 00 Empty/Deleted

Slot 01 Empty/Deleted
Project: 6099 (Run 9, Clone 27, Gen 144), Core: a3
Work server: 128.143.231.202:8080
Collection server: 128.143.199.97
Download date: May 11 14:03:33
Finished date: May 12 11:07:53

Slot 02 *Ready
Project: 6099 (Run 7, Clone 64, Gen 113), Core: a3
Work server: 128.143.231.202:8080
Collection server: 128.143.199.97
Download date: May 12 11:07:58
Deadline date: May 25 06:19:58

Slot 01 is what is failing to send. It shows "Empty/Deleted" yet the info of the completed unit is still listed there. confused.gif
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #40 of 44
Bump

I want my points frown.gif
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
White Walker
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5 GHz MSI P67A-G43 Radeon HD 6950 2GB G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata S511 120GB SSD 1 TB WD Caviar Black 7200RPM CM Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorMonitorPowerCase
Dell U2711 LG 23" 1080p Corsair TX650 V2 Corsair 600T White 
MouseAudio
Logitech MX-518 Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team
Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Why use Linux (VM or not) for folding?