Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club - Page 119

post #1181 of 3170
How I can disable my 2600K internal GPU ?

I have a Z77 Fatal1ty Profesional ?

Thanks
Tha G1-Killer RIG
(11 photos)
  
Reply
Tha G1-Killer RIG
(11 photos)
  
Reply
post #1182 of 3170
Same here, I changed mine from Intel+AS5 to AS5 +AS5 after de-lid my 3770k, now its 14 C less.....

Unbelievable!!!
post #1183 of 3170
Ok, what have I done? Just installed core temp and it's telling me my 2500K is running at 1599.97 Mhz.....Or have I not done anything and the board just underclocks the cpu when not under heavy load?
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asrock Extreme 4 Sapphire HD7950 G.Skill 16G 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD intel 520 - 120G  WD - Caviar Black 1T LG DH-14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium BenQ XL2410T Logitech G15 TT Toughpower 850W 
CaseMouseMouse Pad
Corsair 600T Logitech G5 Goliathus 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asrock Extreme 4 Sapphire HD7950 G.Skill 16G 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD intel 520 - 120G  WD - Caviar Black 1T LG DH-14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium BenQ XL2410T Logitech G15 TT Toughpower 850W 
CaseMouseMouse Pad
Corsair 600T Logitech G5 Goliathus 
  hide details  
Reply
post #1184 of 3170
Quote:
Originally Posted by Gnickrapon View Post

Ok, what have I done? Just installed core temp and it's telling me my 2500K is running at 1599.97 Mhz.....Or have I not done anything and the board just underclocks the cpu when not under heavy load?
its the chip underclocking yes. if you dont want it you can turn off intel speedstep(EIST) and C1E.
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
post #1185 of 3170
Does anybody know if there is some sort of recovery bios on the Asrock z77 extreme4?
post #1186 of 3170
Quote:
Originally Posted by Tom114 View Post

Does anybody know if there is some sort of recovery bios on the Asrock z77 extreme4?
no backup or second bios. it does have a "crashless feature" if you use instant or internet flash from inside the uefi but im guessing your already past that point? frown.gif
Edited by punceh - 7/17/12 at 9:27am
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
post #1187 of 3170
You're right, I can't get it in the bios. I ordered a new bios chip if that would help
post #1188 of 3170
Hey question for anyone who has a asrock z77 pro3, I'm not sure if the other asrock boards have this, but do you guys have the 775 bracket screw holes on there? Would I be able to use my zalman 9700 cooler on that with the 775 bracket with no issues?
post #1189 of 3170
Hi all.

I’ve just built a new pc. The parts are listed below. . But I’m having problems booting past bios.

Asrock Z77 Fatal1ty Professional motherboard.

Intel Ivy Bridge i7-3770K CPU.

16gb x4 4gb S. Skill RipjawsZ X79 1866Mhz F3-14900CL9Q-16GBZ memory kite, that are listed on the Asrock web site as compatible.

Samsung 830 256gb SSD.

Liteon DVD sata writer.

USB Logitech EX100 wireless keyboard and mouse.

Corsair TX 750W PSU.

I can access bios with no problems, so the keyboard and mouse seem compatible.

I have tested this PSU on my other computer and it works fine. I also tried the PSU from my other computer on this one with no change. The voltages are all within listed spec for both PSUs.

I tested the RAM last night using Memtest 86+ for several hours and all 4 sticks passed. So the memory looks good.

I have inspected the CPU socket for missing or bent pins and they are all OK.

I have re-seated the CPU and heat sink twice after cleaning and using new paste each time with no change.

I have checked that the HDMI cable is seated properly at both ends and it is. I can see the bios on the screen with no problems so I would think that is OK.

The motherboard just loops. It keeps shutting down and re-starting over and over again.

If I set the motherboard bios to default settings, should the motherboard at least start-up past bios and allow me to install Windows 7 onto the hard drive. Am I missing some settings that should be changed first?

I have built a lot of pc’s for family and friends over the years without any problems like this.


Please, can anyone help?

I only seen this thread after posting the same in a new thread. If one of my posts needs deleteing if it's not allowed please do so. Sorry in advance.
Edited by zinc - 7/17/12 at 12:10pm
post #1190 of 3170
Quote:
Originally Posted by zinc View Post

Hi all.
I’ve just built a new pc. The parts are listed below. . But I’m having problems booting past bios.
Asrock Z77 Fatal1ty Professional motherboard.
Intel Ivy Bridge i7-3770K CPU.
16gb x4 4gb S. Skill RipjawsZ X79 1866Mhz F3-14900CL9Q-16GBZ memory kite, that are listed on the Asrock web site as compatible.
Samsung 830 256gb SSD.
Liteon DVD sata writer.
USB Logitech EX100 wireless keyboard and mouse.
Corsair TX 750W PSU.
I can access bios with no problems, so the keyboard and mouse seem compatible.
I have tested this PSU on my other computer and it works fine. I also tried the PSU from my other computer on this one with no change. The voltages are all within listed spec for both PSUs.
I tested the RAM last night using Memtest 86+ for several hours and all 4 sticks passed. So the memory looks good.
I have inspected the CPU socket for missing or bent pins and they are all OK.
I have re-seated the CPU and heat sink twice after cleaning and using new paste each time with no change.
I have checked that the HDMI cable is seated properly at both ends and it is. I can see the bios on the screen with no problems so I would think that is OK.
The motherboard just loops. It keeps shutting down and re-starting over and over again.
If I set the motherboard bios to default settings, should the motherboard at least start-up past bios and allow me to install Windows 7 onto the hard drive. Am I missing some settings that should be changed first?
I have built a lot of pc’s for family and friends over the years without any problems like this.
Please, can anyone help?
I only seen this thread after posting the same in a new thread. If one of my posts needs deleteing if it's not allowed please do so. Sorry in advance.
'
did you make sure your DVD drive is selected first in the boot list? and did you connect the dvd drive and the hard drive(s) to the intel controller ports or the asmedia controlled ports? ive heard off some issues with people using the asmedia controller ports. for anything other than fast SSDs(which will go into the intel controlled SATA 3 ports) the intel controlled sata 2 ports are more than enough smile.gif
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club