Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club - Page 137

post #1361 of 3173
Quote:
Originally Posted by BenchAndGames View Post

Lol, you do not understand me, my system goes more than 4 hours Prime95 stable without any fails, and when I have the F-Stream Tuning open to look at temperatures, at 5 seconds my system hangs with the code 101 only.
I also tested with Linx, ay me 5 seconds also fails.
But remember, I'm talking about when I have the F-Stream Tuning open for temperatures, because if I have closed, you can go without fails any more than 4 hours of stress test.
it's as simple as that tongue.gif

Sorry, I apologize. 4 Hours of Prime95? That's a long time. Here's me thinking that Prime is worthless until you pass 8 hours. Nevermind me! I don't do this stuff for a living or ANYTHING.
Black and Yellow
(19 items)
 
Review Rig
(14 items)
 
The mATX HTPC
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k ASRock Z77 OC Formula Inno3d GTX 680 16GB Avexir "MPower"  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
128GB Plextor M3 750GB Seagate Momentus XT Optical drive!? NEVARRRR EK Supremacy Copper/Plexi 
CoolingCoolingOSMonitor
EK XTX 360 EK DCP 4.0 Windows 7 Ultimate x64 ASUS VS247H 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 23" CM Storm QuickFire Pro Corsair AX1200i Case Labs Merlin SM8 
MouseMouse PadAudio
CM Storm Sentinel Advance II Inno3d High Speed Large mousepad Roccat Kave 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Z77 Extreme6 Sparkle Calibre GTX X480 Samsung Green 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Plextor 128GB M3 Thermaltake WATER2.0 Extreme Windows 7 Ultimate x64 ASUS VS247H 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 23" CM Storm Quickfire Pro High Power Platinum Astro PT NZXT Switch 810 SE Gunmetal 
MouseAudio
CM Sentinel Advance II Corsair Vengeance 1500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2100 Z68MA-G45 (B3) (MS-7676) Radeon HD 4870 Samsung  
RAMRAMRAMHard Drive
Samsung  Samsung  Samsung  WD Caviar Green 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung Air D: Windows 7 Home Premium LG 32" 1080p HDTV 
PowerCaseMouse
Cooler Master eXtreme Power Plus 500w SilverStone PS07 NZXT Avatar S 
  hide details  
Reply
Black and Yellow
(19 items)
 
Review Rig
(14 items)
 
The mATX HTPC
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k ASRock Z77 OC Formula Inno3d GTX 680 16GB Avexir "MPower"  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
128GB Plextor M3 750GB Seagate Momentus XT Optical drive!? NEVARRRR EK Supremacy Copper/Plexi 
CoolingCoolingOSMonitor
EK XTX 360 EK DCP 4.0 Windows 7 Ultimate x64 ASUS VS247H 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 23" CM Storm QuickFire Pro Corsair AX1200i Case Labs Merlin SM8 
MouseMouse PadAudio
CM Storm Sentinel Advance II Inno3d High Speed Large mousepad Roccat Kave 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Z77 Extreme6 Sparkle Calibre GTX X480 Samsung Green 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Plextor 128GB M3 Thermaltake WATER2.0 Extreme Windows 7 Ultimate x64 ASUS VS247H 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 23" CM Storm Quickfire Pro High Power Platinum Astro PT NZXT Switch 810 SE Gunmetal 
MouseAudio
CM Sentinel Advance II Corsair Vengeance 1500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2100 Z68MA-G45 (B3) (MS-7676) Radeon HD 4870 Samsung  
RAMRAMRAMHard Drive
Samsung  Samsung  Samsung  WD Caviar Green 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung Air D: Windows 7 Home Premium LG 32" 1080p HDTV 
PowerCaseMouse
Cooler Master eXtreme Power Plus 500w SilverStone PS07 NZXT Avatar S 
  hide details  
Reply
post #1362 of 3173
Quote:
Originally Posted by Erakith View Post

Sorry, I apologize. 4 Hours of Prime95? That's a long time. Here's me thinking that Prime is worthless until you pass 8 hours. Nevermind me! I don't do this stuff for a living or ANYTHING.

Each person has a different concept is advisable to spend much time .. you think Prime95 8 hours, that's fine, I think 4-5 hours, another person would think that it's okay to spend 1 hour, and another 24 hours.

This is endless, but I wanted to say the least, not advisable to spend time being, I have given my example that my system is stable, but when you start F-Stream, in just 5 seconds I have BSOD with any program stress.

I understand you now what I mean?

I just think that F-Stream has problems
Tha G1-Killer RIG
(11 photos)
  
Reply
Tha G1-Killer RIG
(11 photos)
  
Reply
post #1363 of 3173
Asrock z77 extreme4, keeps loosing pci-e tv tuner
Hello to all.
I have a problem that really has tired me up.
I have this mobo for about three months now and my problem is that it keeps losing my WinFast PxDVR3200 H. At my system, I have a gtx260 gpu, a xonar d2x audio card and the tv tuner.
The really weird and annoying thing, is that it is not happening all the time. Sometimes it is showing at my devises properly and sometimes it is not. Of course, it does not work... After two- three restarts, it starts playing again....
I have change audio card and tv tuner to all possible positions at my motherboard, but the problem remains....
I have the 2500k, in case you need it.
If you have any suggestion, please do it, because I am stuck.
Thank you a lot....
post #1364 of 3173
Quote:
Originally Posted by TziMmys View Post

Asrock z77 extreme4, keeps loosing pci-e tv tuner
Hello to all.
I have a problem that really has tired me up.
I have this mobo for about three months now and my problem is that it keeps losing my WinFast PxDVR3200 H. At my system, I have a gtx260 gpu, a xonar d2x audio card and the tv tuner.
The really weird and annoying thing, is that it is not happening all the time. Sometimes it is showing at my devises properly and sometimes it is not. Of course, it does not work... After two- three restarts, it starts playing again....
I have change audio card and tv tuner to all possible positions at my motherboard, but the problem remains....
I have the 2500k, in case you need it.
If you have any suggestion, please do it, because I am stuck.
Thank you a lot....
did you update the bios yet? the stock bios it came with had some problems with pci-e devices(gpu's not being detected), maybe this is the same problem?
Quote:
Originally Posted by BenchAndGames View Post

Each person has a different concept is advisable to spend much time .. you think Prime95 8 hours, that's fine, I think 4-5 hours, another person would think that it's okay to spend 1 hour, and another 24 hours.
This is endless, but I wanted to say the least, not advisable to spend time being, I have given my example that my system is stable, but when you start F-Stream, in just 5 seconds I have BSOD with any program stress.
I understand you now what I mean?
I just think that F-Stream has problems
f-stream is an asus utility though, i guess you will have more luck with peoples experiences in the ASUS thread. from what ive seen of it it tends to give problems(just like AXTU for asrock does). i would uninstall it and use realtemp for temperature readings smile.gif
Edited by punceh - 7/30/12 at 2:30am
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
post #1365 of 3173
Quote:
Originally Posted by punceh View Post

did you update the bios yet? the stock bios it came with had some problems with pci-e devices(gpu's not being detected), maybe this is the same problem?)

Yes friend. I have tryied almost every bios that has come till today, with no luck at all. problem remains. Now I am at the latest 2.0
post #1366 of 3173
Quote:
Originally Posted by johnnyw View Post

I have rather strange problem now with my Z77E-ITX & 3570K.
Have tried to get 4.6GHz stable which seemed to be the case, prime95 27.7 & ibt runned fine, no whea errors in event manager, games working fine but weirdly sometimes when pc has been at idle long time it triggers my gtx580 to have constant loop of "gfx driver crashes and recovered" and also have some desktop corruption. Evenmore weird is that reboot wont help to that, only way to get that to stop is to shut down pc, switch psu off and let it sit some mins. Then after powered on again it works day or few till that same thing starts to happen all of sudden again. Its just really strange and wont happen with 4.5Ghz clocks so im totally lost now so any suggestions would be appreciated.
Someone? Really start to get annoyed about this, allready tried to increase vcore and vtt a lot but didnt make any difference frown.gif
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 6600K MSI Z170A Gaming M5 Sapphire R9 390 Nitro OC 8GB G.Skill Ripjaws V 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data SU800 250GB & 3TB HDD Thermalright Macho Rev.B Windows 10 Pro 64bit Samsung C24FG70 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 ( MX blue / Red led ) Seasonic 550W PCGH Fractal Design Define C  Logitech G400  
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 6600K MSI Z170A Gaming M5 Sapphire R9 390 Nitro OC 8GB G.Skill Ripjaws V 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data SU800 250GB & 3TB HDD Thermalright Macho Rev.B Windows 10 Pro 64bit Samsung C24FG70 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 ( MX blue / Red led ) Seasonic 550W PCGH Fractal Design Define C  Logitech G400  
  hide details  
Reply
post #1367 of 3173
Quote:
Originally Posted by johnnyw View Post

Someone? Really start to get annoyed about this, allready tried to increase vcore and vtt a lot but didnt make any difference frown.gif
are you offset overclocking? if so check your load temps in prime and set your manual voltage to that point and see if that fixes it(just temp). maybe it is unstable when idle? did you undervolt PLL?
what graphics driver are you on? i know my gtx570 crashes all the time on the newer(300+) drivers but it runs rock solid on the 295 one. i doubt this is the issue though, considering you are running fine on 4.5ghz.
do you have the lucid virtu software installed(and enabled)?
Quote:
Originally Posted by TziMmys View Post

Yes friend. I have tryied almost every bios that has come till today, with no luck at all. problem remains. Now I am at the latest 2.0
are you also losing your graphics/audio devices from time to time or is it only the tv tuner you are losing? do you have the possibility to test the card in another pc, or did you use it in another pc before this one? have you tried different drivers for the card itself/reinstalling the drivers?
Edited by punceh - 7/30/12 at 4:23am
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
post #1368 of 3173
Quote:
Originally Posted by punceh View Post

are you offset overclocking? if so check your load temps in prime and set your manual voltage to that point and see if that fixes it(just temp). maybe it is unstable when idle? did you undervolt PLL?
what graphics driver are you on? i know my gtx570 crashes all the time on the newer(300+) drivers but it runs rock solid on the 295 one. i doubt this is the issue though, considering you are running fine on 4.5ghz.
do you have the lucid virtu software installed(and enabled)?
Ye been using offset. Temps are not the issue as im getting like high 60:s to low 70:s in prime depeding on core and while gaming temps are like mid 50 and high 20:s at idle. You cant adjust cpu pll with Z77E-ITX so obviously havent made any changes to it.

GFX card is MSI GTX580 and drivers doesnt really seem to matter, i did try 296.10:s too but result was just same. Virtu is disabled.

Im just totally lost with this, must be strangest problem i even had with any hardware. It can work few days just fine and never had any problems in games or at stress tests, but then randomly after being at idle longer perioid after few days gfx card driver starts to crash and recover at every few secs, and only way to make it stop is to turn psu completely off for few mins, after that it works few days again without hiccup before same thing starts again..

Allready tried 2 different psu:s , updated bios to latest one and neither of those made any difference. I guess ill just need to settle for 4.5 as im totally out of ideas what could cause it.
Edited by johnnyw - 7/30/12 at 6:16am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 6600K MSI Z170A Gaming M5 Sapphire R9 390 Nitro OC 8GB G.Skill Ripjaws V 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data SU800 250GB & 3TB HDD Thermalright Macho Rev.B Windows 10 Pro 64bit Samsung C24FG70 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 ( MX blue / Red led ) Seasonic 550W PCGH Fractal Design Define C  Logitech G400  
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 6600K MSI Z170A Gaming M5 Sapphire R9 390 Nitro OC 8GB G.Skill Ripjaws V 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data SU800 250GB & 3TB HDD Thermalright Macho Rev.B Windows 10 Pro 64bit Samsung C24FG70 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 ( MX blue / Red led ) Seasonic 550W PCGH Fractal Design Define C  Logitech G400  
  hide details  
Reply
post #1369 of 3173
Quote:
Originally Posted by punceh View Post

did you update the bios yet? the stock bios it came with had some problems with pci-e devices(gpu's not being detected), maybe this is the same problem?
f-stream is an asus utility though, i guess you will have more luck with peoples experiences in the ASUS thread. from what ive seen of it it tends to give problems(just like AXTU for asrock does). i would uninstall it and use realtemp for temperature readings :)

Nop, The Fatal1ty-Stream Tuning is a AsRock Fatal1ty motherboard utility.

For this I write in this thread.
Tha G1-Killer RIG
(11 photos)
  
Reply
Tha G1-Killer RIG
(11 photos)
  
Reply
post #1370 of 3173
Quote:
Originally Posted by johnnyw View Post

Ye been using offset. Temps are not the issue as im getting like high 60:s to low 70:s in prime depeding on core and while gaming temps are like mid 50 and high 20:s at idle. You cant adjust cpu pll with Z77E-ITX so obviously havent made any changes to it.
GFX card is MSI GTX580 and drivers doesnt really seem to matter, i did try 296.10:s too but result was just same. Virtu is disabled.
Im just totally lost with this, must be strangest problem i even had with any hardware. It can work few days just fine and never had any problems in games or at stress tests, but then randomly after being at idle longer perioid after few days gfx card driver starts to crash and recover at every few secs, and only way to make it stop is to turn psu completely off for few mins, after that it works few days again without hiccup before same thing starts again..
Allready tried 2 different psu:s , updated bios to latest one and neither of those made any difference. I guess ill just need to settle for 4.5 as im totally out of ideas what could cause it.
thats really odd :/ the fact that the problems only occur when your at 4.6ghz kind of makes you think it is a cpu related issue.. is your spread spectrum disabled? i doubt thats the issue but you can give it a shot. it cant be your psu because it crashes at idle and that wouldnt make sense(that it wouldnt happen on 4.5 either). i cant really help you :/ id guess your better off just running on 4.5 tongue.gif
Quote:
Originally Posted by BenchAndGames View Post

Nop, The Fatal1ty-Stream Tuning is a AsRock Fatal1ty motherboard utility.
For this I write in this thread.
oh my bad, but you are using it on you sig rig correct? either way i would stick with realtemp/cpu-z for temp/voltage readings smile.gif
Edited by punceh - 7/30/12 at 6:36am
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
...
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 760 Asus P7p55d-e LX(RMA) MSI Nvidia 9800gtx+ Corsair dominator 2x2gb 1600mhz 7-7-7-18  
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500gb Stock Windows/Linux 650W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club