Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club - Page 238

post #2371 of 3170
I recently installed a Samsung 840 Pro 128GB to replace my old OCZ Agility 3 64GB drive and I have the weirdest issue that happens sometimes. Basically after hitting Shutdown the computer will shutdown and go through the process (very quickly) and get to a black screen where the OS is shutdown. However it takes another 5-10 seconds or sometimes more for my actual hardware to power off. Is there a setting in the BIOS on my Z77 Extreme 3 that could be causing this or fix this?

Also is there a known cold boot issue with my motherboard or any in the series (Extreme3/4/6/etc) where you start up and all of your programs never load and you can't click on anything, even to shutdown? This hasn't happened yet since installing my 840 Pro, but it was happening about 30% of the time I would start up my computer after it had been turned off for a while.

Thanks for any help.
post #2372 of 3170
Hello guys, i am trying to know how RELIABLE is the ASROCK Z77 EXTREME6 motherboard and how good is their customer RMA service. is one on my checklist for a new incoming gaming rig im building. Any techincal issue that forced you to RMA it? Thank you very much.

things i already have>

Case: Storm Enforcer Cooler master
SSD: 512 GB Crucial M4
1 tb Caviar Black
Antec High Current Pro HCP-850W
post #2373 of 3170
Quote:
Originally Posted by NCSUZoSo View Post

I recently installed a Samsung 840 Pro 128GB to replace my old OCZ Agility 3 64GB drive and I have the weirdest issue that happens sometimes. Basically after hitting Shutdown the computer will shutdown and go through the process (very quickly) and get to a black screen where the OS is shutdown. However it takes another 5-10 seconds or sometimes more for my actual hardware to power off. Is there a setting in the BIOS on my Z77 Extreme 3 that could be causing this or fix this?
Also is there a known cold boot issue with my motherboard or any in the series (Extreme3/4/6/etc) where you start up and all of your programs never load and you can't click on anything, even to shutdown? This hasn't happened yet since installing my 840 Pro, but it was happening about 30% of the time I would start up my computer after it had been turned off for a while.
Thanks for any help.

Did you install Instant boot? If so, just uninstall it. As far as the cold boot issue, not sure what would be causing that.
Edited by Airrick10 - 1/2/13 at 1:07pm
post #2374 of 3170
Any of you guys know how to get lower voltages and still keep the system stable, i had a stable OC of 4.5Ghz but i think my bios was playing up because randomly when my screen is off the system would blue screen and only when the screen is off and forgot my old bios settings =_=

before i had a stable load vcore voltage of 1.274-1.292v and i thought that was great, any advice because theres several other voltages that can be changed but im not sure what they do hell idk what the PLL voltage does but i no it lowers the load voltage some but yeah.

Any help would be great.

P.S. im currently running intel burn test, then prime 95 for an hr then 3D mark 11, ill let you know how i go. well if i still have a system after im done aha
post #2375 of 3170
Waiting for my Extreme6 to come in tomorrow (grumbles about Newegg taking their time getting my motherboard shipped mad.gif ) Already know my delidded 3570k can do 5Ghz on my friends Extreme4 so I'm interested to see what I can do on my board,
post #2376 of 3170
I got this motherboard and is awesome! I have had this mobo since July snd it's been rock solid since first boot on my new gaming build.

I overclocked my i5 3570k @ 4.2(stable) with an offset of -0.90, level 5. Everythig else on auto.

I am going to try overclock it to 4.5

Temps are about 56c using a Hyper 212+
post #2377 of 3170

Hey guys i got the Extreme 6 and i feel my HDD is just runing slow i had the UD3H and everything was quick but i sorta messed up a piece so i got a exchange, now with the extreme 6 i feel the computer pretty sluggish whats the deal here... 

 

EDIT: hey guys where are the sata 6 located A1 A2 or sata 3 0/1 ?? 


Edited by Emu105 - 1/4/13 at 12:22am
Phantom X
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ASrock X99 Extreme 4  Nvidia TITAN X  Corsair 16GB 2 x 8GB DDR4-3000 32GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO  Samsung 840 EVO  H220  Windows 10 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2715Q 4k G910  Evga Super Nova 850W NZXT H440 
MouseAudio
Logitech g502 G51 
  hide details  
Reply
Phantom X
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ASrock X99 Extreme 4  Nvidia TITAN X  Corsair 16GB 2 x 8GB DDR4-3000 32GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO  Samsung 840 EVO  H220  Windows 10 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2715Q 4k G910  Evga Super Nova 850W NZXT H440 
MouseAudio
Logitech g502 G51 
  hide details  
Reply
post #2378 of 3170
I dunno. Check your manual. I have 2 ssd in raid0 and get over 1gb per sec transfer so I doubt it's the board. You must be in the wrong slots or its not slow at all and u feel it is.
post #2379 of 3170
Quote:
Originally Posted by Emu105 View Post

........ 

EDIT: hey guys where are the sata 6 located A1 A2 or sata 3 0/1 ?? 

Its these:



Are you in AHCI mode?
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
TheSadFlute
(16 items)
 
DyingHeart
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K TUF Sabertooth MSI 1080 Ti 16GB 2400MHz C15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair 480GB LE 3TB WD Green Sammy 500GB 850 EVO H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro  BenQ XR3501 Logitech G710+ EVGA G2 750W 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Stryker Logitech G602 Asus Strix Nakamichi 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965BE  Sapphire 790X Zotac GTX650  4GB Corsair 1066 DDR2 (1GBx4) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
G.Skill Phoenix Pro 120GB WD 2TB Green Stock 3x120mm UQ fans 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro SP1 x64 LG 21' 1680x1050 Genius  Corsair CX600 
CaseMouseMouse PadAudio
Gigabyte  E-Blue Mazer XFX WarPad On-board 
Audio
Logitech G35 
  hide details  
Reply
post #2380 of 3170
Good evening folks,

After being 100% set on getting an extreme 4, ive seen a fair "few" "ram incompatibility issues".
I used to have a p5n 32 esli, that had dreadfull issues with ram and i dont want this issue again.
Can anyone give me pro's/cons to getting this board?

I did get an email from asrock telling me not to worry about the qvl, and as long as the ram was non eec and unbuffered then i shouldnt be concerned.

I thought this was the best place to post so i didnt get the "fanboy" debate with other boards.

Ps i am looking @ 2400Mhz ram, cl10, preferably ripjaws z series to go into this board.

Regards
Paul
coolermaster
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k Gigabyte ud5h EVGA GTX 670 FTW G.SKILL trident x 2400 c10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
crucial M4 64GB for O/S, M4 256GBfor games hyper 212 evo push/pull windows 7 home premium retail viewsonic 24" 
PowerCase
nzxt hale90 550w nzxt phantom enthusiast (black) 
  hide details  
Reply
coolermaster
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k Gigabyte ud5h EVGA GTX 670 FTW G.SKILL trident x 2400 c10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
crucial M4 64GB for O/S, M4 256GBfor games hyper 212 evo push/pull windows 7 home premium retail viewsonic 24" 
PowerCase
nzxt hale90 550w nzxt phantom enthusiast (black) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASRock Z77 Discussion/Owners Club