Overclock.net › Forums › Case Mods & Cases › Builds & Case Mods › Build Logs › water cooling i7 3930k xfire 7970 ran into problems. (need help)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

water cooling i7 3930k xfire 7970 ran into problems. (need help)

post #1 of 32
Thread Starter 
my specs.
NZXT switch 810
Benq 24 inches. 120mhz gaming monitor.
crosair ax 1200 custom self made full single sleeve
rampage iv extream
I7 3930K. with xspc raystorm cpu block
team group 16gb 2133 ram 9-11-11-28 timing @1.5V
2 x saphire OC dual x with swiftech komodo water block.
corsair force GT 180GB SSD.
GTX 360 n GTX 240 top & button, and 120 swiftech qp in the rear all with gentel typoon Ap15 with a fan control.

i dunno how to post pictures here.
but i ran into some problems while installing new windows 7 ultimate.
i checked all the water lining n everything r ok.

so as soon as i turn on my computer, i went into the bios, i turn off all the things that i am not using, than suddenly the monitor just went off, it said's detects no signal, but the fans n everything it's still running, mobo still running.
the led light of the right side where 24 pin on mobo told it's VGA devce.
so i thought it could be VGA problem.
so i swap out one of the graphic card, n it works out, but after i finish installed windows, n mobo drivers.
i try to install the AMD 12.4 drivers, after the driver i reboot the computer, while rebooting as soon as i c the welcome windows7 image , the monitor just went blank, but it's getting signal....
so i had no idea what's going wrong, than i turn off the computer by the PSU switch, n turning back on, but than after bios loaded up, windows won't boot in, it asked me to inject windows disc to repair , so i did as it asked, n after rebooting, it came back with some code on black screen,
0000027 or something more... .

anyone got any clue, any help will be deeply apreciated.
post #2 of 32
Thread Starter 
450

here is a crapy cell phone picture..
will take some good pictures after everything solve.
post #3 of 32
Quote:
Originally Posted by forever109 View Post

450
here is a crapy cell phone picture..
will take some good pictures after everything solve.

Well, to be completely honest.. Good pictures would definitely get you quicker answers.

 

If something were to be wrong, (visually) I don't think someone could spot it with that picture..

 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
post #4 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Dustin1 View Post

Well, to be completely honest.. Good pictures would definitely get you quicker answers.

If something were to be wrong, (visually) I don't think someone could spot it with that picture..

how could it be tell just by pictures .rolleyes.gif.
i tryed my best to descripe my problems, i am here to hope someone can tell me what they might know, but with pictures out, how can be tell ?
post #5 of 32
I can tell you. The 24 pin isn't connected and no monitor is connected lol. Also no keyboards or mice seem to be connected.
 
4x r290's
(9 items)
 
3x 7970's
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K 4.8Ghz offset ASUS X79 Rampage IV Extreme GTX 780 with EK waterblock GTX 780 with EK waterblock 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX 780 with EK waterblock  Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 256GB Samsung 950 Pro 256GB Samsung 840 Pro 
CoolingCoolingOSMonitor
RX360, EX360, EX360, and 480 Rad's XSPC Raystorm CPU Block Dual boot (other unnamed OS) and Win8 Pro QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 112hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX1200 Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K GA-Z77X-UD3H 4x R9 290's 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOSPowerCase
1TB Hard Drive Win8 Corsair Dual PSU - AX1200 and HX650 Open Case 
Other
Thee 16x Risers and One 1x Riser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K 5Ghz Bench ASUS X79 Rampage IV Extreme 3x AMD 7970's w/ EK water blocks Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 
Hard DriveCoolingCoolingMonitor
128GB Samsung 830  RX360, RX240, EX360 XSPC Raystorm CPU Block QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 114hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX760i Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
  hide details  
Reply
 
4x r290's
(9 items)
 
3x 7970's
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K 4.8Ghz offset ASUS X79 Rampage IV Extreme GTX 780 with EK waterblock GTX 780 with EK waterblock 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX 780 with EK waterblock  Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 256GB Samsung 950 Pro 256GB Samsung 840 Pro 
CoolingCoolingOSMonitor
RX360, EX360, EX360, and 480 Rad's XSPC Raystorm CPU Block Dual boot (other unnamed OS) and Win8 Pro QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 112hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX1200 Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K GA-Z77X-UD3H 4x R9 290's 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOSPowerCase
1TB Hard Drive Win8 Corsair Dual PSU - AX1200 and HX650 Open Case 
Other
Thee 16x Risers and One 1x Riser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K 5Ghz Bench ASUS X79 Rampage IV Extreme 3x AMD 7970's w/ EK water blocks Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 
Hard DriveCoolingCoolingMonitor
128GB Samsung 830  RX360, RX240, EX360 XSPC Raystorm CPU Block QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 114hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX760i Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
  hide details  
Reply
post #6 of 32
Quote:
Originally Posted by forever109 View Post


how could it be tell just by pictures .rolleyes.gif.
i tryed my best to descripe my problems, i am here to hope someone can tell me what they might know, but with pictures out, how can be tell ?

 

All I was saying was if it were to be something we COULD see visually then a good picture would help.

 

But personally, it sounds like either a bad GPU or PCI-e Lane. All I can come up with at the moment.

 

Hopefully someone can chime in and give you some different opinions. :)

 

Edit - Possible you may have one PCI-e Lane disabled?


Edited by Dustin1 - 5/9/12 at 4:29pm
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
post #7 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Dustin1 View Post

All I was saying was if it were to be something we COULD see visually then a good picture would help.

But personally, it sounds like either a bad GPU or PCI-e Lane. All I can come up with at the moment.

Hopefully someone can chime in and give you some different opinions. smile.gif

o .. thx for the input.
and as for bad pci e lane or bad gpu, why didn't it just won't turn on ? for example if a bad pci-e lane, it's not going to turn on the GPU since the beginning? am i wrong?
as for bad gpu, samething as bad pci-e lane. why it turn on , n work out for few minutes, sometimes shorter sometimes longer.
post #8 of 32
Quote:
Originally Posted by forever109 View Post

450
here is a crapy cell phone picture..
will take some good pictures after everything solve.

bro that 24 pin psu cable need to go to the motherboard. do that then post back.
post #9 of 32
Quote:
Originally Posted by killerhz View Post

Quote:
Originally Posted by forever109 View Post

450
here is a crapy cell phone picture..
will take some good pictures after everything solve.

bro that 24 pin psu cable need to go to the motherboard. do that then post back.

The pic was obviously taken while he was leak testing/bleeding the system, doh..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Citra ♥
(15 items)
 
Big Mac
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Core i7 2600K [Asus] P8Z68-V Pro [Gainward] Geforce 9800 GTX+ [Corsair] Vengeance 16GB @ 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Kingston] HyperX 120GB SSD [Intel] 520 series 60GB [Corsair] H80 [Canonical] Ubuntu 12.10 
MonitorKeyboardPowerCase
[BenQ] XL2420T [Corsair] Vengeance K60 Performance [OCZ] ZX 850W [CM] Storm Enforcer 
MouseAudioOther
[Razer] Mamba 4G 2012 [Beats] urBeats [NZXT] 24/8/6 pin extensions 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Core i5-3210M [Apple] Proprietary [Intel] HD 4000 [Hynix] H5TC2G83CFR DDR3L 8GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[Samsung] 128GB SSD [Apple] OS X 10.8.2 ML 13" 2560x1600 Retina [Apple] Backlit Keyboard 
CaseMouse Pad
[Apple] Unibody [Apple] Trackpad 
  hide details  
Reply
Citra ♥
(15 items)
 
Big Mac
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Core i7 2600K [Asus] P8Z68-V Pro [Gainward] Geforce 9800 GTX+ [Corsair] Vengeance 16GB @ 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Kingston] HyperX 120GB SSD [Intel] 520 series 60GB [Corsair] H80 [Canonical] Ubuntu 12.10 
MonitorKeyboardPowerCase
[BenQ] XL2420T [Corsair] Vengeance K60 Performance [OCZ] ZX 850W [CM] Storm Enforcer 
MouseAudioOther
[Razer] Mamba 4G 2012 [Beats] urBeats [NZXT] 24/8/6 pin extensions 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Core i5-3210M [Apple] Proprietary [Intel] HD 4000 [Hynix] H5TC2G83CFR DDR3L 8GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[Samsung] 128GB SSD [Apple] OS X 10.8.2 ML 13" 2560x1600 Retina [Apple] Backlit Keyboard 
CaseMouse Pad
[Apple] Unibody [Apple] Trackpad 
  hide details  
Reply
post #10 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by killerhz View Post

bro that 24 pin psu cable need to go to the motherboard. do that then post back.

that is a picture i took ealier , way earlier than windows installing.
Quote:
Originally Posted by bruflot View Post

The pic was obviously taken while he was leak testing/bleeding the system, doh..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

that's right, thx for that input
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Build Logs
Overclock.net › Forums › Case Mods & Cases › Builds & Case Mods › Build Logs › water cooling i7 3930k xfire 7970 ran into problems. (need help)