Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › VM won't contact assignment server
New Posts  All Forums:Forum Nav:

VM won't contact assignment server

post #1 of 7
Thread Starter 
Hey guys this was working fine about 2 weeks ago, shut down ran updates etc. and now when I try to get folding in my VM (linux, same one reccomended around here) It wont connect to assignment server to pull a WU, I have left it on overnight and it just keeps retrying. I am able to use the V2 client in my regular windows to get work units.

I tried a search but it was pretty unfruitful.
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Make sure that the vm is able to connect to the internet first of all. I remember seeing a thread about bigadv WUs disappearing a few days ago but I would imagine that you would be redirected to a different server if that was the case. If you are just having the problem in linux then i imagine that it is either a problem with your setup/connection or a problem on Stanfords side which will probably get addressed withing a couple of days (with the weekend here though it might take till Monday)
post #3 of 7

Make sure the VMWare connection is set to bridged mode. Try performing troubleshooting via Windows 7 on the 2 VMWare connections. Turn off your firewall for a second to see if that works.

 
HDPC
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen 7 1700x Asus Prime X370-Pro MSI Hawk Ek GTX 1070 MSI Hawk Ek GTX 1070 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
EVGA DDR4 3200 Kingston SSDNow 120GB WD Green 2TB WD Black 2 TB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung DVDR Ek Supremacy Evo Blue Edition XSPC RX360 Radiator Swiftech MCP 655b 
CoolingCoolingOSMonitor
EK XSPC Dual Bay Reservoir Windows 10 e-Machine 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
OCN Ducky DK9008 G2 Keyboard PC Power & Cooling Silencer 750W Antec Lanboy Air Logitech G400s 
Audio
Realtek HD Audio 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k Asus Sabertooth P67 EVGA GTX 770 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Kingston SSDNow 120GB XSPC Rasa Acetal XSPC Pump/Res  Ek GTX 770 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro Vizio 58" 4k Logitec Wireless Coolmax 600w 
CaseMouseAudio
Antec 300 Logitec Wireless Realtor HD Audio  
  hide details  
Reply
 
HDPC
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen 7 1700x Asus Prime X370-Pro MSI Hawk Ek GTX 1070 MSI Hawk Ek GTX 1070 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
EVGA DDR4 3200 Kingston SSDNow 120GB WD Green 2TB WD Black 2 TB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Samsung DVDR Ek Supremacy Evo Blue Edition XSPC RX360 Radiator Swiftech MCP 655b 
CoolingCoolingOSMonitor
EK XSPC Dual Bay Reservoir Windows 10 e-Machine 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
OCN Ducky DK9008 G2 Keyboard PC Power & Cooling Silencer 750W Antec Lanboy Air Logitech G400s 
Audio
Realtek HD Audio 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k Asus Sabertooth P67 EVGA GTX 770 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Kingston SSDNow 120GB XSPC Rasa Acetal XSPC Pump/Res  Ek GTX 770 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro Vizio 58" 4k Logitec Wireless Coolmax 600w 
CaseMouseAudio
Antec 300 Logitec Wireless Realtor HD Audio  
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Quote:
Originally Posted by BWG View Post

Make sure the VMWare connection is set to bridged mode. Try performing troubleshooting via Windows 7 on the 2 VMWare connections. Turn off your firewall for a second to see if that works.

In almost every case I would actually recommend NAT over bridged mode. I know if young VM ware player it is a hit or miss with either NAT or bridged and one will work and the other won't so will would have to try both and see which one works for you.

If using VMware work station NAT always has worked best for me with a win 7 host machine.
Maxi
(11 items)
 
  
Reply
Maxi
(11 items)
 
  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
I will give both a try, although I have verified that I can reach the internet through the VM, I have pinged google.com as well as folding.stanford.edu.
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
up for some weekend help, I get better PPD in the VM so I would like to have this back up and working for the CC.
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
maybe try a re install of the client? if you are able to get on the internet through the VM then the only problems I can see are: Stanford's end, a problem with the client, or a problem with firewalls. Although since this is not being reported as happening to others I would guess it is one of the last two.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team
Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › VM won't contact assignment server