Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte G1. Sniper 5/5M/3/M3 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte G1. Sniper 5/5M/3/M3 Owners Thread/Club - Page 83

post #821 of 1879
Are you using offset? Idle voltage is too low in that case.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #822 of 1879
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post

lol, typo. I mean fan, not fun.

Have you tried a different fan? This a case fan or cpu cooler fan?
Quote:
Originally Posted by mlibby1980 View Post

Question my cpu is the 3770k and this board its overclocked to 4.5ghz but randomly google crome will crash and internet explorer will lock up along with crome. I have run a 2 hour stress test with prime and no issues. I only have the top ethernet plugged in, and running raid 0 samsung 840 120gb (x2). Any idea what would be causing this?

Does your os lockup too? tried Firefox and/or reinstalling the browsers?

I stick to firefox, its the most stable for my usage.

btw, did you run prime for stress testing?

.
Edited by wermad - 1/17/13 at 2:30pm
post #823 of 1879
Reinstalled twice its almost as if my internet connection is droping. Or loading super slow. And ill download firefox when I get home. Windows has locked up once and that is when I was messing with settings
post #824 of 1879
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post

lol, typo. I mean fan, not fun.
oh, that makes so much more sense. lol
I've had some trouble with the onboard fan and ended up giving up in favor of a fan controller. If you want the fans to go full speed constantly, plug them into a molex cable.
post #825 of 1879
Quote:
Originally Posted by DeXel View Post

Are you using offset? Idle voltage is too low in that case.

What's offset?
post #826 of 1879
Dynamic voltage (DVID) on these boards instead of fixed voltage.
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
Ivy Bridge
(21 items)
 
Ryzen
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Gigabyte GA-Z77X-UD5H EVGA Geforce GTX 780 Classified Crucial Ballistix Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 830 Western Digital WD1001FALS Samsung HD753LJ ST3300822AS 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Western Digital RED 3 TB Custom Loop Lamptron FC Touch Windows 8.1 update 1 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H CM Storm Quickfire Rapid Red EVGA G2 1000W Cooler Master Cosmos II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 Logitech G240 Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM Schiit Valhalla 
Audio
M-Audio AV40 
  hide details  
Reply
post #827 of 1879
How exactly does the DVID setting on these boards work? If I set it to +10mV, will it increase by 10mV at load or decrease by 10mV at idle?
post #828 of 1879
I believe so
post #829 of 1879
So, I finally got my Asus Xonar Essence STX today (been outta stock everywhere) and when I pop it in the only available PCI Express 1x slot my machine will not post (slot 4 counting down from the top). Oddly enough my box POST fine with the STX in any of the PCI Express 16x or 8x slots.

Anyone have any advice?
post #830 of 1879
Quote:
Originally Posted by born2expire View Post

So, I finally got my Asus Xonar Essence STX today (been outta stock everywhere) and when I pop it in the only available PCI Express 1x slot my machine will not post (slot 4 counting down from the top). Oddly enough my box POST fine with the STX in any of the PCI Express 16x or 8x slots.

Anyone have any advice?
Clear the CMOS.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte G1. Sniper 5/5M/3/M3 Owners Thread/Club