New Posts  All Forums:Forum Nav:

Some issues!!!!!

post #1 of 11
Thread Starter 
If I understand correctly Linux is a very hands on OS you really have to work at it to get it to work but when you do OMG its like the greatest in the world.

Here's the problem I am running into when I download drives even after reading the FAQ, and related TXT documents, I understand the concept behind it all its simplicity but, i never can get them to install proper i hit ctrl + alt + F1 to get into the command screen and then I cant reboot into the GUI ubuntu so I searched and no help. I ended up formatting the drive and trying to reinstall with no luck.

So today I will spend my spare time reading and I will go to the library.

I like Linux I can clearly see the potential.
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
Quote:
Originally Posted by iamme
If I understand correctly Linux is a very hands on OS you really have to work at it to get it to work but when you do OMG its like the greatest in the world.

Here's the problem I am running into when I download drives even after reading the FAQ, and related TXT documents, I understand the concept behind it all its simplicity but, i never can get them to install proper i hit ctrl + alt + F1 to get into the command screen and then I cant reboot into the GUI ubuntu so I searched and no help. I ended up formatting the drive and trying to reinstall with no luck.

So today I will spend my spare time reading and I will go to the library.

I like Linux I can clearly see the potential.
Ctrl+Alt+F9 That what it is for me in FreeBSD. If it's not try Ctrl+Alt+F7.
If you switched to runlevel 3 then just type "init 5", without the quotes.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
OK NOW, I am trying to install SUSE 10.1 for AMD 64 using iso file on my dvd media it installs and then restarts but when i go to boot from hard disk it says that no root is there it just wants me to reinstall over and over its like it isn't installing it onto my hard disk......when the installation completes am i suppose to remove or leave the dvd in the drive is there something i am missing?


after installation when leaving the dvd in or out and trying to boot from hard disk i get

unable to find bootit in the EMBRM partition!
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Thread Starter 
Bump Bump Bump
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
it should just go through the install step by step in suse. After that you should remove the disk
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
i believe the problem is my dual boot software was still active i formated the drive and i am not doing a clean install of suse wish me luck lol by the end of the night ill have ever distro if this keeps up lol


it was the dual boot software its fine now


linux is interesting thats for sure!
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
I found 32 bit SuSE better than 64bit(64 bit still lacks support), but let me know what you think of it please.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Thread Starter 
welp now the graphics want display proper what command do i enter to run in safe graphics mode from the command line in fail safe mode?


Still got this issue suse 10.1 see's my xfx6800xt nvidia card but gives me the xserver is not configured correctly and it boots into the command line how do i get, run, install the default or proper driver so i can use this distro?
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Thread Starter 
after installing and everything and rebooting i get a blue screen that says

Failed to start the X server (your graphical interface). It is likely that it is not set up correctly. Would you like to view the X server output to diagnose the problem?

< Yes > < No >
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
Laptop
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Athlon-II P320 DualCore 2.1GHz AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 3GB 250GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD/RW Windows 7 Home Premium 64Bit 24in 1080p Viewsonic Wireless 
Mouse
Wireless 
  hide details  
Reply
post #10 of 11
Type "yast" in the command line and then search for xorg and uninstall it then install it again. See if that fixed the problem. You can also search for the nvidia drivers. If you cannot get it through yast then I can post the manual way.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix