Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Z9PE-D8 Owner's thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Z9PE-D8 Owner's thread - Page 199

post #1981 of 2450
"Also, did Asus leave us all behind? When are they going to provide updated drivers for the C600 chipset?? Is this how they support a high end mobo? I own a EVGA SR-2 and the damn thing is still totally supported by EVGA."

Thinking of migrating to supermicro...z9pe-d8 was difficult (especially for first build!)...albeit on ES chips
post #1982 of 2450
am I the only one that painted their Z9? But it is finally in a better case.



Exia
(13 items)
 
Kyrios
(9 items)
 
42-174
(13 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 Asus Z9PE-D8 WS MSI R9-290x Gaming 8gb 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX 1866mhz 8x4gb Samsung 840 Evo 240gb (OS) 10tb worth of HDDs Noctua NH-C14s 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro Logitech G710+ Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w Silverstone TJ10-BW 
Mouse
Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5550 Asus P6T Deluxe HIS HD 6870 2gb Crucial Ballistix Tactical Tracer 6x2gb 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128gb Cooler Master TPC-812 Windows 10 Pro Corsiar HX650 
Case
NZXT S340 White 
  hide details  
Reply
Exia
(13 items)
 
Kyrios
(9 items)
 
42-174
(13 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 Asus Z9PE-D8 WS MSI R9-290x Gaming 8gb 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX 1866mhz 8x4gb Samsung 840 Evo 240gb (OS) 10tb worth of HDDs Noctua NH-C14s 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro Logitech G710+ Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w Silverstone TJ10-BW 
Mouse
Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5550 Asus P6T Deluxe HIS HD 6870 2gb Crucial Ballistix Tactical Tracer 6x2gb 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128gb Cooler Master TPC-812 Windows 10 Pro Corsiar HX650 
Case
NZXT S340 White 
  hide details  
Reply
post #1983 of 2450
Hi,
once again some weirdness with my z9pe ... it suddenly went giving 00 qcode.
unmounted everything, did everything i could with no success, then I just sswithjed cpus and it's ... almost working ... as it gives a b1 qcode and only cpu1 is detected.
I'm going to try switching back cpus again. Could a cpu die ??? Never seen that before ....

Any suggestion is appreciated !

Thanks

Edit: just switched cpus again and back to qcode 00. Really, does a cpu failure exist ??
Edited by LeMakisar - 5/17/15 at 1:06pm
post #1984 of 2450
Quote:
Originally Posted by LeMakisar View Post

Hi,
once again some weirdness with my z9pe ... it suddenly went giving 00 qcode.
unmounted everything, did everything i could with no success, then I just sswithjed cpus and it's ... almost working ... as it gives a b1 qcode and only cpu1 is detected.
I'm going to try switching back cpus again. Could a cpu die ??? Never seen that before ....

Any suggestion is appreciated !

Thanks

Edit: just switched cpus again and back to qcode 00. Really, does a cpu failure exist ??

No idea, but for me it helps sometimes turning off, then powering off to release any random electricities (yes I know that is not very scientific, but then we're talking the asus z9 and voodoo!), and then waiting say at least a couple of minutes...and then replugging ps cord back in and restarting. Failing that, the whole reset cmos thing....sometimes believe it or not, just letting the stupid thing sit and stare at me for say a couple of minutes while completely out of electricity, after I have drained the motherfu...., just works...don't ask me why.

My latest prob is constant nvidia drivers just crashing...prbly? due to windows update what do I know? Regardless of driver version...sigh....we need an asus voodoo queen or something...willing to sacrifice a rooster or say some useless asus parts...
post #1985 of 2450
Quote:
Originally Posted by ikem View Post

am I the only one that painted their Z9? But it is finally in a better case.




Any pictures of the cable management in the back? I'm thinking about getting a tj10 as well, but I'm a little worried about the cable management.

Edit: Looks gorgeous btw smile.gif
post #1986 of 2450
Quote:
Originally Posted by Syzygy1290 View Post

Any pictures of the cable management in the back? I'm thinking about getting a tj10 as well, but I'm a little worried about the cable management.

Edit: Looks gorgeous btw smile.gif

Second that! but wow would love to see a corsair 1000d double width with space for say oh I dunno 40 hdd's or something (man keep running out of space here!)...Corsair link etc sucks etc ditto customer service...but gotta say do love my 900d...just needs to be twice as big. And no mountain mods or caselabs doesn't do it for me...for that kind of money will fabricate my own case!thumb.gif
Edited by squidman - 5/17/15 at 5:11pm
post #1987 of 2450
So think I tried to post before, still no ideas on how to migrate a raid 5 from this mobo (z9pe-d8 ws) to newer v3 xeon mobo_ Do I need to purchase a couple of seagate archive drives, copy the stuff over or what..
NB 4x4tb red in raid 5 on the sata/scu ports for total of 10.3 tb...wow would love some help here....sorry boring subject but yes at some point most of us are going to have to migrate to the newer platform...

A little loving for the newb please?rolleyes.gif
post #1988 of 2450
Quote:
Originally Posted by Syzygy1290 View Post

Any pictures of the cable management in the back? I'm thinking about getting a tj10 as well, but I'm a little worried about the cable management.

Edit: Looks gorgeous btw smile.gif

Quote:
Originally Posted by squidman View Post

Second that! but wow would love to see a corsair 1000d double width with space for say oh I dunno 40 hdd's or something (man keep running out of space here!)...Corsair link etc sucks ba!!s etc ditto customer service...but gotta say do love my 900d...just needs to be twice as big. And no mountain mods or caselabs doesn't do it for me...for that kind of money will fabricate my own godda...case!thumb.gifthumb.gif

You just have to think out of the box biggrin.gif

Exia
(13 items)
 
Kyrios
(9 items)
 
42-174
(13 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 Asus Z9PE-D8 WS MSI R9-290x Gaming 8gb 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX 1866mhz 8x4gb Samsung 840 Evo 240gb (OS) 10tb worth of HDDs Noctua NH-C14s 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro Logitech G710+ Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w Silverstone TJ10-BW 
Mouse
Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5550 Asus P6T Deluxe HIS HD 6870 2gb Crucial Ballistix Tactical Tracer 6x2gb 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128gb Cooler Master TPC-812 Windows 10 Pro Corsiar HX650 
Case
NZXT S340 White 
  hide details  
Reply
Exia
(13 items)
 
Kyrios
(9 items)
 
42-174
(13 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 Asus Z9PE-D8 WS MSI R9-290x Gaming 8gb 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX 1866mhz 8x4gb Samsung 840 Evo 240gb (OS) 10tb worth of HDDs Noctua NH-C14s 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro Logitech G710+ Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w Silverstone TJ10-BW 
Mouse
Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5550 Asus P6T Deluxe HIS HD 6870 2gb Crucial Ballistix Tactical Tracer 6x2gb 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128gb Cooler Master TPC-812 Windows 10 Pro Corsiar HX650 
Case
NZXT S340 White 
  hide details  
Reply
post #1989 of 2450
Quote:
Originally Posted by ikem View Post


You just have to think out of the box biggrin.gif


Yeah that's what I'm talkin' about! And will have to go edit my cussin I see again...sigh...
post #1990 of 2450
Sorry if this have been covered elsewhere in the thread, but has anyone else had issues with memtest86? I've recently upgraded to a new memory kit of 32gb samsung registered ecc ram, and have been trying verify that they are working properly. I got the newest version of memtest86 and have tried using both the lastest bios version (4.3.7) and the UEFI version 6.0.0

Both seem to run flawlessly in single core mode (ie the default of 6.0.0 and the single core option on 4.3.7). If I run in round robin or sequential mode with either version, memtest86 locks up and crashes within 30ish second usually when it switches to the second core. If I run in parallel mode on v6.0.0, I get lots of ECC correctable errors (haven't tried parallel on 4.3.7 yet). I've never filled up all the ram slots before, so I'm not sure if this is a cpu IMC issue, ram issue, or something to do with the z9pe-d8 and memtest software not playing nice together.

Bios is version 5304 using e5-2680 cpus. I will probably try updating the bios next and see if that helps things. Still have to test each stick individually as well. Any other suggestions?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Z9PE-D8 Owner's thread