New Posts  All Forums:Forum Nav:

no sound[device?]

post #1 of 7
Thread Starter 
hobo i think you might have had this before
so how do you "create" the file?
Atlantis
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ Asus M2N-SLI deluxe bfg tech geforce 7600 gt oc 1 GB corsair xms ddr2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
80 GB sata +320 GB sata Gentoo:win2k3 ACER micro wireless 
PowerCaseMouse Pad
350w need 600w TT sviking the "blue mouse pad" 
  hide details  
Reply
Atlantis
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ Asus M2N-SLI deluxe bfg tech geforce 7600 gt oc 1 GB corsair xms ddr2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
80 GB sata +320 GB sata Gentoo:win2k3 ACER micro wireless 
PowerCaseMouse Pad
350w need 600w TT sviking the "blue mouse pad" 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
if your using onboard check to make sure that you have the onboard sound enabled if you are using a soundcard then it maybe that you need some drivers, get connected and look for drivers, i know when i was using linux the problem i had is that the pins in the motherboard for the front panel was taken out and i didnt place it back in when i disconnected the frontpanel, the card was detected but it wasnt getting played. make sure its enabled in the bios, make sure you have set jumper settings [if needed] make sure drivers are installed if not plug and play compatible.
post #3 of 7
Wow, 3 weeks old. Sorry, don't know how I missed this one.
Yeah I got the same window on my FreeBSD install. I couldn't figure it out so I asked Xaimus about it, but I've never heard back from him.
However, I haven't spent much time on this problem as I haven't had much free time since this semester is starting to wind down. And if I do boot into FreeBSD I mess around it the port trying to get KDE to ******* upgrade from 3.5.1 to 3.5.4. Seems to fail everytime, no matter what. So I think I might just forget that now and work on the sound since you too have the same problem. I'll try to post some progress back before tomorrow morning. Hopefully together we can find a solution.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
go into the bios and turn on hd-audio.
The first
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
pentium 4 550 prescott 3.4ghz Asus p5ad2-e-premium sapphire Radeon x850xt Crucial Ballistix 2x 1Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 111 Gb A-open dvd/cd-rw Windows xp pro sp.2 LG 17" 715z 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Playstation 2 style starpower 500 watts Raidmax Samurai xe Basic black 
Mouse Pad
nope 
  hide details  
Reply
The first
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
pentium 4 550 prescott 3.4ghz Asus p5ad2-e-premium sapphire Radeon x850xt Crucial Ballistix 2x 1Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 111 Gb A-open dvd/cd-rw Windows xp pro sp.2 LG 17" 715z 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Playstation 2 style starpower 500 watts Raidmax Samurai xe Basic black 
Mouse Pad
nope 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
the way iixed it, i don't know but its a hardware problem
Atlantis
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ Asus M2N-SLI deluxe bfg tech geforce 7600 gt oc 1 GB corsair xms ddr2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
80 GB sata +320 GB sata Gentoo:win2k3 ACER micro wireless 
PowerCaseMouse Pad
350w need 600w TT sviking the "blue mouse pad" 
  hide details  
Reply
Atlantis
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ Asus M2N-SLI deluxe bfg tech geforce 7600 gt oc 1 GB corsair xms ddr2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
80 GB sata +320 GB sata Gentoo:win2k3 ACER micro wireless 
PowerCaseMouse Pad
350w need 600w TT sviking the "blue mouse pad" 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
OK, I'll try messing with the BIOS then.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Well I looked in the BIOS and I only have one option for audio, and the only options are disable or auto and it was on auto, but it still didn't work.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix