Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › SuSE 10.1 Video Player problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SuSE 10.1 Video Player problems

post #1 of 9
Thread Starter 
xine ui, MPlayer, and Movie Player closes before anything loads...runs no longer than half a second. Kaffeine and Noatun stays on but doesn't play my files (.avi, .mpeg- divx,xvid?) Running GNOME
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
you will need codecs etc.
Take a look at my faq
http://www.overclock.net/faqs/104037...o-support.html
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Squeeky
you will need codecs etc.
Take a look at my faq
http://www.overclock.net/faqs/104037...o-support.html
=) this is after doing what's in your faq
I couldn't install the files using -i, though...it says
bash: -i: command not found
so I installed it by just clicking on it...I think it used something called zeninstaller or something.
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
um it tells you how to install codecs xvid divx etc. You can also get the libs for dvd playing if you know where to look but i cant include that as in some places it isnt legal cos of lisencing
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
I think I installed the codecs correctly, but there's something wrong with the players. When I open it, it closes before I even blink!
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
mm ok ill look in to it for you
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Squeeky
mm ok ill look in to it for you
Thanks. I just need to get divx and xvid to work...don't recall the last time i used my dvd drive anyway.
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
id try getting new rpms from that faq i mentioned and reinstalling xine-libs and xine etc
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3670 A75M-HVS NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1GB Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ 128GB Vertex 4 SATA III SSD Windows 10 LG 24" FullHD FSP Epsilon 700W 
Mouse
Microsoft Intelli Mouse 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Squeeky
id try getting new rpms from that faq i mentioned and reinstalling xine-libs and xine etc
How do you reinstall? If I just double click, it says that it's already installed. I used the GNOME Terminal and typed rpm -i *.* with all the files in a folder, but it says that they're already installed...do I have to uninstall them? If so, how? I thought of this before but didn't know how to reinstall, so I reinstalled suse 10.1.
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 175 ASUS A8V Deluxe Leadtek 6600GT 128MB 2x 512MB OCZ Platinum DDR1 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate SATA 160GB Windows XP/Vista Dell 2007WFP Antec 450W 
Case
Antec Overture II 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › SuSE 10.1 Video Player problems