Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › e6600+gskill pc2 800 + oc on p5b deluxe not working!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

e6600+gskill pc2 800 + oc on p5b deluxe not working!!!

post #1 of 6
Thread Starter 
hi guys, i finally got my rig setup, got the ram, video card, BT cooler and artic silver.

Now my problem is with overclocking!! When i go to change the freq. of the cpu, i cannot go any higer than 325, or the system just hangs, i have to clear the cmos in order to start the pc.

I was aiming for a 3.2-3.4 overclock running on air with the BT cooler. right now i have temps at about 40-43 for idle. But for the life of me i cant figure out why i cant get any higher with my rig, is the any other settings i need to change to bump it up?


Frank
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Im thinking its your PSU, 500W might not be enough.
My Rigasaurus-reX
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Toledo 3800 X2 E6 (CCBWE) DFI nF4 LanParty Ultra-D XFX 6800GS 500/1200 2x512MB OCZ Enhanced Latency 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD-Caviar 16M 3GB/s NEC ND-3550A Windows XP Pro SP2 17in. ŁĊĐ 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Åntec TRUEPOWERII 550W ThermalTake Tsunami Logitech G7 Wireless 
Mouse Pad
SteelPad S&S 
  hide details  
Reply
My Rigasaurus-reX
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Toledo 3800 X2 E6 (CCBWE) DFI nF4 LanParty Ultra-D XFX 6800GS 500/1200 2x512MB OCZ Enhanced Latency 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD-Caviar 16M 3GB/s NEC ND-3550A Windows XP Pro SP2 17in. ŁĊĐ 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Åntec TRUEPOWERII 550W ThermalTake Tsunami Logitech G7 Wireless 
Mouse Pad
SteelPad S&S 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Quote:
Originally Posted by ultravorx
hi guys, i finally got my rig setup, got the ram, video card, BT cooler and artic silver.

Now my problem is with overclocking!! When i go to change the freq. of the cpu, i cannot go any higer than 325, or the system just hangs, i have to clear the cmos in order to start the pc.

I was aiming for a 3.2-3.4 overclock running on air with the BT cooler. right now i have temps at about 40-43 for idle. But for the life of me i cant figure out why i cant get any higher with my rig, is the any other settings i need to change to bump it up?


Frank

It's your ram probably. What speed and timing are you using?
TITAN-6
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K @ 4GHZ ASRock Extreme 3 Gen 3 Gigabyte Nvidia GTX 570 8GB G.skill Sniper DDR3 1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 CT128M4SSD2 2.5" 128GB SATA III MATSHITA BD-CMB UJ160 Blu Ray DVD writer Cooler Master Hyper 212+ Windows 7 x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Sceptre 24" LCD BENQ 3D 24" LCD Logitech G510 Corsair 750W HX professional single rail 
CaseMouseMouse PadAudio
CM Storm Sniper Razer Naga left-handed version None Onboard 
  hide details  
Reply
TITAN-6
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K @ 4GHZ ASRock Extreme 3 Gen 3 Gigabyte Nvidia GTX 570 8GB G.skill Sniper DDR3 1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 CT128M4SSD2 2.5" 128GB SATA III MATSHITA BD-CMB UJ160 Blu Ray DVD writer Cooler Master Hyper 212+ Windows 7 x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Sceptre 24" LCD BENQ 3D 24" LCD Logitech G510 Corsair 750W HX professional single rail 
CaseMouseMouse PadAudio
CM Storm Sniper Razer Naga left-handed version None Onboard 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
what bios version are u using? i know the 507 made me hang trying for 3.2 now i can get there but barely. but then again im keeping my temps like 45C with tat ^_^
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Biostar TP67XE MSI 5870 ddr3-1600 gskill 4x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-m G2 80GB (trim fw) W7 64bit viewsonic 21.5 1080p Deck legend (red) 
PowerCaseMouseMouse Pad
750 watt silencer FT02b-w G500 steelpad 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Biostar TP67XE MSI 5870 ddr3-1600 gskill 4x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-m G2 80GB (trim fw) W7 64bit viewsonic 21.5 1080p Deck legend (red) 
PowerCaseMouseMouse Pad
750 watt silencer FT02b-w G500 steelpad 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
im using the most recent bios 0711

as far as ram timmings, i havent touched the settings. but here are the specs for ram timing 5-5-5-15.

i dont even know how to change these settings.

Whats weird though is i tried an oc yesterday, with old ram and crap pci vid card, and i was able to hit 3.6, now with the new equipment, it all just hangs!!!
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
ok, so i finally got it working, i had to adjust the ram from auto to pc2 800.

Every things is pretty good. But whats weird is my idle temps are about 49c-51c and max out at 62c under load.

i know this seems a bit high, but i dont know why its so high.

my vcore is at 1.26, maybe i should lower it?

i do have the proper coolings as well. could it just be the build of my chip? it is a week 29 chip. so it is a "new" one.


thanks,

frank
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › e6600+gskill pc2 800 + oc on p5b deluxe not working!!!