Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help getting x1900 CF card going
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help getting x1900 CF card going - Page 5

post #41 of 49
Thread Starter 
nope just had a friend round to see if he could help. the fan is working and I don't know where that battery thing is
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
post #42 of 49
Thread Starter 
nope just had a friend round to see if he could help. the fan is working and I don't know where that battery thing is
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
post #43 of 49
The battery is somewere on the mobo, mine is on next to my pci slots. You've seen a watch battery right? It looks exactly like that but bigger. About the size of a 20p coin (sorry dont know the size of $ coins) All you have to do is take it out (it should just pop out) and leave it out for about 2 minutes then reseat it.

Sometimes the battery is laid flat, sometimes it is stood upright. You will know what it is as soon as you see it, trust me.
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
post #44 of 49
Thread Starter 
and why will it make it work?



also what do I need to configure in my bios, I can't find anything to do with my video options in there?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
post #45 of 49
Taking out the battery would reset all of your BIOS settings, I doubt that would help you. You need to find and set your graphics adapter priority to PEG (Pci Express Graphics) in my BIOS the options are PEG>PCI, PCI>PEG etc., find an option like that and set PEG to be the first one.

To be honest if you can't find it just go through each and every menu, it may be hidden in somewhere that you thought it wouldn't be.

EDIT: you do have your DVI cable plugged into your X1900 and not the integrated graphics right?
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
post #46 of 49
Thread Starter 
DVI?
is that the monitor cable?

if do then no because the screen is just black!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
post #47 of 49
ok try this in bios go to advanced then chipset sellect the northbridge there you will have a optiopn to change to igd peg/igd or pci/igd sellect the peg/igd option
post #48 of 49
Please post your system specs, it will only help you !
Its in your user cp !
Craiginator
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6420 - L712a517 Abit AB9 Pro P965 XFX 7800 GTX 2GB GEIL PC2-8500 Ultra 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Wd 160gb Raid 0 Asus Dvd/Cd-RW Ubuntu / XPlite 22' Acer ws X222W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec 550 True Power Antec 900 G5 
Mouse Pad
Yes Please. 
  hide details  
Reply
Craiginator
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6420 - L712a517 Abit AB9 Pro P965 XFX 7800 GTX 2GB GEIL PC2-8500 Ultra 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Wd 160gb Raid 0 Asus Dvd/Cd-RW Ubuntu / XPlite 22' Acer ws X222W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec 550 True Power Antec 900 G5 
Mouse Pad
Yes Please. 
  hide details  
Reply
post #49 of 49
Thread Starter 
Ok I changed that setting and still no joy.

DO I maybe need to update my bios?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 p5rd2-VM x1900 wont work!! grr 2 x 512 (1g) 
OSKeyboardPowerMouse
xp logitech 570 w logitech 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help getting x1900 CF card going