Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Problems using two XFX Radeon HD6870 Graphics Cards...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problems using two XFX Radeon HD6870 Graphics Cards...

post #1 of 6
Thread Starter 
Right, I have an unusual problem here... and also apologise for the lengthy discription, but I though, the more I add the better.

This is my spec, just to help you out a bit

ASROCK 990fx Extreme 3 Mobo
FX8120 CPU> Asus AXE square Cooler
16gb Ram
2 XFX Radeon HD6870 GFX Xfire with Gelid Icy Vision Coolers
900W PSU
1TB 7200RPM HDD
OCZ Synapse Cache 64GB SSD
DVD/RW samsung
Windows 7 64x Ultimate


I am running 2 monitors using a DVI port and a mini Display port, and I have a HDMI cable connected to the TV, they all run on extended desktop in this formation


[ TV ].......[MAIN MONITOR].......[SECOND MONITOR]

The setup works perfect, and I have all screens connected to the Top graphics card, or the 1st PCIe Slot.

Connected via Crossfire bridge

a second HD6870 , connected in to the 2nd PCIe Slot. This doesnt have any displays connected into it.



Here is the problem, When I first started the setup, it worked great, both devices recognised in windows device manager, displayed both cards in the display adapters list.
I also have GPU observer gadgets on the WIN7 desktop, one gadget for each card, both worked fine, showed correct temperatures etc


A day or two ago, after shutting down and restarting, I noticed my gpu observer gadget for one of ther cards read " GPU not found" so I checked my device manager... it was correct, not even showing in there... so I restarted the comp 2 or 3 times... until it finally re appeared... fine.. so I left it, it runs perfectly, crossfire works, temperatures are great, so, last night, I shut my computer down.... turn on today.. not there again, and wont come back.


I have tried each card alone, in both slots, using both sets of pcie connectors, they work fine. but together, they are very temperamental.

Im running out of ideas now... and looking for some help. I have literally tried everything. and lets not forget, the drivers. Ive tried un installing and re installing. no luck..... Id say Im a few more trys away from a WIN7 clean wipe... haha

thanks for looking guys
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Thread Starter 
Just shutdown pc.... turned it back on.... and it works again

It REALLY is confusing me this.... Drivers checked and up to date in catalyst and in windows.... now both gpu temps working again..

310
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Just played modern Warfare 3 for half hour...... game ends to go back to the lobby.... The whole computer freezed... so i left it, come back about 20 mins later after food, to find the comp rebooted, and now.. guess what.... only one GFX card working...

493
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
I had a similar problem... check your power connectors
Turd Burner
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula Sapphire HD 7970 @ 1175/1575 AMD HD 7970 E-Sample @ 1175/1575 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill ripjaws X @ 2000Mhz OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus BW-12B1ST Blu-ray Corsair H80 Win7 x64 52" Toshiba LCD 1080p TV 
PowerCaseMouseMouse Pad
cooler master 1000w silent pro M Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol 
Audio
SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula Sapphire HD 7970 @ 1175/1575 AMD HD 7970 E-Sample @ 1175/1575 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill ripjaws X @ 2000Mhz OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus BW-12B1ST Blu-ray Corsair H80 Win7 x64 52" Toshiba LCD 1080p TV 
PowerCaseMouseMouse Pad
cooler master 1000w silent pro M Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol 
Audio
SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Im not too sure what it was, but now its ok again :s very confusing...
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Turned out to be a driver issue.... working perfectly now. Thanks anyway guys.
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
Alienware M17x R3
(12 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM Geforce GTX 580m 8gb 1333mhz ddr3 320gb HDD 7200rpm 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
8x Blu-Ray Player windows 7 ultimate 3d 1080p 17" 120hz illuminated full keyboard 
MouseMouse PadOtherOther
R.A.T 9 Wireless Custom MW3 - Personalised Full Cost of system 3D Vision Glasses 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Problems using two XFX Radeon HD6870 Graphics Cards...