Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club - Page 45

post #441 of 7827
Quote:
Originally Posted by MouthofJustin View Post

i have a little question...as im learning more and researching more..soon to be a proud owner of another one of these cards...SLI FTW!! anyways...im using the Ln2 bios and i was running stable at 1298mhz core clock +95 in afterburner...i was playing witcher 2, secret world, BF3, all the good stuff.for a good almost two days on the OC. fan set at 70% never went above 50C.. anyways..all of the sudden last night i was running around in secret world and my comp crashed to black screen had to reset...making all the funky sounds like when the card went too high in overclocks...just dont understand why it was running fine for so long then all of the sudden..boom! unstable? i have a AX1200 PSU from corsair..and i have not touched the memory clocks yet..trying to get the core clock down...any reason why this would be happening all of the sudden...i personally think Msi did great with the card smile.gif thanks guys. muchoo

Mine does the same thing. I ended up lowering the core clock to a all the way around stable 1333MHz/+500 memory. I noticed Crysis 2 would crash after 6-10 minutes, and BF3. Sometimes it would be fine for hours on 1350+.

And yes, there is also a noise coming from the GPU. Like a small audible buzzer, along with a black screen.
post #442 of 7827
Hey guys,

Some help if you would. Currently I'm running a 2560x1600 monitor and am selling my 2 reference GTX680s.

So now I'm going to be in for 2 non-reference GTX680s but the question is - at my resolution should I get 2 x 680 Lightnings or should I get 2 x 4GB EVGA 680 Classifieds.

Non-biased answers would be much appreciated!

Thanks guys!
Evtron-01
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k ASRock Z77 Extreme4 NVidia GTX980 TI 16GB G.SKILL DDR3-2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i Windows 7 Catleap Q270 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine TKL w/ Cherry MX Reds Corsair HX1000 Corsair Obsidian 800D Corsair M90 
  hide details  
Reply
Evtron-01
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k ASRock Z77 Extreme4 NVidia GTX980 TI 16GB G.SKILL DDR3-2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i Windows 7 Catleap Q270 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine TKL w/ Cherry MX Reds Corsair HX1000 Corsair Obsidian 800D Corsair M90 
  hide details  
Reply
post #443 of 7827
Quote:
Originally Posted by Evtron View Post

Hey guys,
Some help if you would. Currently I'm running a 2560x1600 monitor and am selling my 2 reference GTX680s.
So now I'm going to be in for 2 non-reference GTX680s but the question is - at my resolution should I get 2 x 680 Lightnings or should I get 2 x 4GB EVGA 680 Classifieds.
Non-biased answers would be much appreciated!
Thanks guys!

I really can recommend two classifieds, when you can get either:
Two 4gb 670's for $470
Two Galaxy 680 OC 4gb for $559 each
Two Lightnings for less.

Or two 7970's Lightning for $529 each.
post #444 of 7827
Quote:
Originally Posted by Bosniac View Post

I really can recommend two classifieds, when you can get either:
Two 4gb 670's for $470
Two Galaxy 680 OC 4gb for $559 each
Two Lightnings for less.
Or two 7970's Lightning for $529 each.

Point well taken - the real question is, will 4GB of VRAM really do that much for me @ 2560x1600 instead of 2GB of VRAM
Evtron-01
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k ASRock Z77 Extreme4 NVidia GTX980 TI 16GB G.SKILL DDR3-2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i Windows 7 Catleap Q270 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine TKL w/ Cherry MX Reds Corsair HX1000 Corsair Obsidian 800D Corsair M90 
  hide details  
Reply
Evtron-01
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k ASRock Z77 Extreme4 NVidia GTX980 TI 16GB G.SKILL DDR3-2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i Windows 7 Catleap Q270 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine TKL w/ Cherry MX Reds Corsair HX1000 Corsair Obsidian 800D Corsair M90 
  hide details  
Reply
post #445 of 7827
Hi guys(new to this forum), I just Got my Video card this Thursday from new egg, and this is what has happened so far.
1. The cards build quality is excellent, very heavy and large, it even comes with a Cerfificate
2. According to GPU-z the ACIS quality is 94%, this card replaced a gigabyte gtx 670 with ACIS quality for 80%
3. Upon installing the card I installed the new drivers 304.79 beta i believe, removed the old drivers properly
4. The card is powered by my 1350w Enermax maxrevo power supply which powered 2 gtx 570 sc hd cards
when i installed the card it ran perfectly at stock speeds, overclocked the card to 1260 core and 6600 memory, ran perfect with 133% power limit and 100+ mv.. played bf3 for a while, ran Heaven and the card crashed I thought the card needed more voltages, so I turned the computer off and switched to LN2 bios. Set memory to 7025, core to 1302mhz, with 1.21 core voltage, and power limit to 200%, ran heaven and right after the screen turned black......this was 2 days ago, since then the problem seems to be getting worse and worse, i started with stable core clock of 1302 mhz (LN2) and now its stable at 1285 mhz core (with everything same). I don't know if over time the Bios is going corrupt or the nvidia drivers are not mature enough...
more thoughts:
......Even at full gpu load the card seems to consume 75-100w, (any benchmark or load, read the comment below)
......It will sometimes spike to either 173W or 230W depending on the bios used----> for me these spikes cause the card to crash (GPu-z used for monitering), this happens during all benchmarks or games
......my card gets more fps in bf3 when using LN2 bios (same core, memory speeds, but different voltages)
......temp always stays below 55%
i didnt bother to put any pictures because i have been busy dealing with these issues and pulling my hair out
i really dont know what to do, i just opened an RMA ticket with new egg. I like this card a lot but i don't know if the second will do the same thing, at 600$ this is not a cheap card, my other option is Evga gtx 680 classified. I don't mind paying 600$ for a card but this card is advertised for the wrong crowd, i wouldn't mind paying 700$ for it if it did all the things it listed on the box, i just feel a little disappointed when people paying 499 are doing better. Any fix someone has please share with us. Thx in advance smile.gif
post #446 of 7827
Quote:
Originally Posted by haris525 View Post

Hi guys(new to this forum), I just Got my Video card this Thursday from new egg, and this is what has happened so far.
1. The cards build quality is excellent, very heavy and large, it even comes with a Cerfificate
2. According to GPU-z the ACIS quality is 94%, this card replaced a gigabyte gtx 670 with ACIS quality for 80%
3. Upon installing the card I installed the new drivers 304.79 beta i believe, removed the old drivers properly
4. The card is powered by my 1350w Enermax maxrevo power supply which powered 2 gtx 570 sc hd cards
when i installed the card it ran perfectly at stock speeds, overclocked the card to 1260 core and 6600 memory, ran perfect with 133% power limit and 100+ mv.. played bf3 for a while, ran Heaven and the card crashed I thought the card needed more voltages, so I turned the computer off and switched to LN2 bios. Set memory to 7025, core to 1302mhz, with 1.21 core voltage, and power limit to 200%, ran heaven and right after the screen turned black......this was 2 days ago, since then the problem seems to be getting worse and worse, i started with stable core clock of 1302 mhz (LN2) and now its stable at 1285 mhz core (with everything same). I don't know if over time the Bios is going corrupt or the nvidia drivers are not mature enough...
more thoughts:
......Even at full gpu load the card seems to consume 75-100w, (any benchmark or load, read the comment below)
......It will sometimes spike to either 173W or 230W depending on the bios used----> for me these spikes cause the card to crash (GPu-z used for monitering), this happens during all benchmarks or games
......my card gets more fps in bf3 when using LN2 bios (same core, memory speeds, but different voltages)
......temp always stays below 55%
i didnt bother to put any pictures because i have been busy dealing with these issues and pulling my hair out
i really dont know what to do, i just opened an RMA ticket with new egg. I like this card a lot but i don't know if the second will do the same thing, at 600$ this is not a cheap card, my other option is Evga gtx 680 classified. I don't mind paying 600$ for a card but this card is advertised for the wrong crowd, i wouldn't mind paying 700$ for it if it did all the things it listed on the box, i just feel a little disappointed when people paying 499 are doing better. Any fix someone has please share with us. Thx in advance smile.gif

Sounds like another low clocking 'Lightning'. Most here will tell you to deal with it. I say return it for a classy. I've gotten 2 that clock under 1280 under ln2 bios... then i think back to that video saying how these cards were meant to break records...lols.... that's if you win the silicon lottery.. i'd bet money your chances of getting a 1300mhz+ card is better with the evga classified.
post #447 of 7827
Quote:
Originally Posted by Evtron View Post

Point well taken - the real question is, will 4GB of VRAM really do that much for me @ 2560x1600 instead of 2GB of VRAM

I meant to say "CAN'T".

But at 4gb, there seems to be little advantage with 680's 192 bandwith. Me personally would get two 7970 lightning, for that resolution, or wait for the upcoming 7990 with dual 6gb vram. Unless you're the kind of enthusiast who upgrades every year. If that's the case, get a single 7970 and sell it in a year or two, where the loss won't be nearly as bad as something like two cards or a dual gpu.
post #448 of 7827
Quote:
Originally Posted by haris525 View Post

Hi guys(new to this forum), I just Got my Video card this Thursday from new egg, and this is what has happened so far.
1. The cards build quality is excellent, very heavy and large, it even comes with a Cerfificate
2. According to GPU-z the ACIS quality is 94%, this card replaced a gigabyte gtx 670 with ACIS quality for 80%
3. Upon installing the card I installed the new drivers 304.79 beta i believe, removed the old drivers properly
4. The card is powered by my 1350w Enermax maxrevo power supply which powered 2 gtx 570 sc hd cards
when i installed the card it ran perfectly at stock speeds, overclocked the card to 1260 core and 6600 memory, ran perfect with 133% power limit and 100+ mv.. played bf3 for a while, ran Heaven and the card crashed I thought the card needed more voltages, so I turned the computer off and switched to LN2 bios. Set memory to 7025, core to 1302mhz, with 1.21 core voltage, and power limit to 200%, ran heaven and right after the screen turned black......this was 2 days ago, since then the problem seems to be getting worse and worse, i started with stable core clock of 1302 mhz (LN2) and now its stable at 1285 mhz core (with everything same). I don't know if over time the Bios is going corrupt or the nvidia drivers are not mature enough...
more thoughts:
......Even at full gpu load the card seems to consume 75-100w, (any benchmark or load, read the comment below)
......It will sometimes spike to either 173W or 230W depending on the bios used----> for me these spikes cause the card to crash (GPu-z used for monitering), this happens during all benchmarks or games
......my card gets more fps in bf3 when using LN2 bios (same core, memory speeds, but different voltages)
......temp always stays below 55%
i didnt bother to put any pictures because i have been busy dealing with these issues and pulling my hair out
i really dont know what to do, i just opened an RMA ticket with new egg. I like this card a lot but i don't know if the second will do the same thing, at 600$ this is not a cheap card, my other option is Evga gtx 680 classified. I don't mind paying 600$ for a card but this card is advertised for the wrong crowd, i wouldn't mind paying 700$ for it if it did all the things it listed on the box, i just feel a little disappointed when people paying 499 are doing better. Any fix someone has please share with us. Thx in advance smile.gif

What are the temperatures loading at? In a case with warm ambient can make a difference in the max overclock compared to caseless or lower ambient. I haven't experimented too much with temps, but with many cards loading at say 70° can make a fair bit of difference to the overclock compared to loading at 50°. I would think it can do better with asic 94%.
Just curious, how are you reading watts consumed by the gpu?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #449 of 7827
Quote:
Originally Posted by haris525 View Post

Hi guys(new to this forum), I just Got my Video card this Thursday from new egg, and this is what has happened so far.
1. The cards build quality is excellent, very heavy and large, it even comes with a Cerfificate
2. According to GPU-z the ACIS quality is 94%, this card replaced a gigabyte gtx 670 with ACIS quality for 80%
3. Upon installing the card I installed the new drivers 304.79 beta i believe, removed the old drivers properly
4. The card is powered by my 1350w Enermax maxrevo power supply which powered 2 gtx 570 sc hd cards
when i installed the card it ran perfectly at stock speeds, overclocked the card to 1260 core and 6600 memory, ran perfect with 133% power limit and 100+ mv.. played bf3 for a while, ran Heaven and the card crashed I thought the card needed more voltages, so I turned the computer off and switched to LN2 bios. Set memory to 7025, core to 1302mhz, with 1.21 core voltage, and power limit to 200%, ran heaven and right after the screen turned black......this was 2 days ago, since then the problem seems to be getting worse and worse, i started with stable core clock of 1302 mhz (LN2) and now its stable at 1285 mhz core (with everything same). I don't know if over time the Bios is going corrupt or the nvidia drivers are not mature enough...
more thoughts:
......Even at full gpu load the card seems to consume 75-100w, (any benchmark or load, read the comment below)
......It will sometimes spike to either 173W or 230W depending on the bios used----> for me these spikes cause the card to crash (GPu-z used for monitering), this happens during all benchmarks or games
......my card gets more fps in bf3 when using LN2 bios (same core, memory speeds, but different voltages)
......temp always stays below 55%
i didnt bother to put any pictures because i have been busy dealing with these issues and pulling my hair out
i really dont know what to do, i just opened an RMA ticket with new egg. I like this card a lot but i don't know if the second will do the same thing, at 600$ this is not a cheap card, my other option is Evga gtx 680 classified. I don't mind paying 600$ for a card but this card is advertised for the wrong crowd, i wouldn't mind paying 700$ for it if it did all the things it listed on the box, i just feel a little disappointed when people paying 499 are doing better. Any fix someone has please share with us. Thx in advance smile.gif

I think manual fan will fix your problems. I've said it before and will say it again, auto fan is NOT ADEQUATE most of the time for high overclocks

FYI, I get 1352 completely stable in SLI but if I use auto fan I get artifacts at signifigantly lower clock speeds. You NEED manual fan. I thought this was common knowledge among overclockers but apparently some people still use auto fan. This is very odd to me as in the Fermi days, people overclocking accepted as common knowledge that if you overclock, you use high manual fan settings.

Lets use an analogy, if you overclock a 2600k to 4.8ghz, do you use the stock fan? Hell no! You need something more adequate. No matter what anyone tells you, manual fan will do a much better job at preventing artifacts and weirdness with high overclocks, period.
Edited by xoleras - 7/15/12 at 8:44pm
post #450 of 7827
Quote:
Originally Posted by sp33dyj View Post

Sounds like another low clocking 'Lightning'. Most here will tell you to deal with it. I say return it for a classy. I've gotten 2 that clock under 1280 under ln2 bios... then i think back to that video saying how these cards were meant to break records...lols.... that's if you win the silicon lottery.. i'd bet money your chances of getting a 1300mhz+ card is better with the evga classified.

Not so sure on that. The overclocking results i've read from users is underwhelming to say the least (1260-1305). Thats in addition to a louder cooler that maxes out at 55% manual speed.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club