Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club - Page 507

post #5061 of 7827
Quote:
Originally Posted by StreekG View Post

Yes i did flash both cards, although thinking about it now, i flashed the cards while the LN2 bios button was flicked over, does this matter? Should i have the cards set at normal bios, then flash, then flip the switch over to LN2? I am on 3A.

Yes, you want the switch to the right when flashing, so that you have the LN2 BIOS on one side of the switch and the normal one on the other.

Quote:
Originally Posted by StreekG View Post

Read up on a few forums users have reported better stability be reducing the AUX voltage
I seem to remember when i tried it, that it helped.
Quote:
Originally Posted by GenoOCAU View Post

For my single 680L 3dmark 11 run at 1502mhz core I had AUX at -50mV.
Still not 100% sure if AUX does anything :S

Yep. I also had it lowered for my max OC run. 1475mhz was my max stable, and with the same temps as that run, I lowered the Aux Voltage to -50mv and passed a run at 1480mhz. So, no clue why that is.

Quote:
Originally Posted by johnnyw View Post

Seems like i wasnt very lucky with my lightning.
Got it few days ago and yesterday started to do some testing, it has locked bios versions and so on so far only 1.175v
At stock it has boost of 1228mhz with both bios versions & max it seems to get past benchmarks without artifacts/crashing are +85/1306mhz, ram i just throwed to +300 and havetn tested that more yet.
How much added voltage helps with overcloking these? Just wondering if its worth to flash unlocked bios.
Quote:
Originally Posted by johnnyw View Post

Ok, well need to consider it if it gets considerable boost to clocks with added volts. Im just not big fan of updating bios to gfx card, pretty bad memories from vbios flash gone wrong few years ago with GTX580 and after that havetn really dared to try it.
My card has these bios versions:
NonLN2 : 80.04.47.00.18
LN2 : 80.04.47.00.19

Wasn't very lucky??? You got a great card. 1228mhz Boost is better than what both of mine do. People running 'stock voltage' on their LN2 BIOS are doing so at 1.26v, not 1.175v like you, because they have the unlocked 3A BIOS. As soon as you get that, you'll probably be able to do 1300mhz or more on the stock voltage. Flashing is easy, not like the 500-series. Literally takes 1 minute. Check the directions in the first post. You'll do fine and before you know it you'll be over 1300mhz with ease thumb.gif
Edited by dph314 - 1/18/13 at 4:30am
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #5062 of 7827
hi, i think i have a problem with this GPU, i opened a post, but now that i see this post i gonna put here my question, hope anyone can help me

My post:
Quote:
Hi, first of all sorry for my bad english, i'm spanish

2 days ago i buyed a MSI 680 lightning, then i changed it to LN2 bios and flashed the unlocked bios, then i saw that the fans goes crazy (100%) until reach windows, but thats not the problem, then i start to OC using MSI Afterburner, set voltage to +100, power +133 (i know, same as LN2 bios locked, cause i want to test first), and then i start to try core/mems, i reached 170/250 stable in 4 consecutive runs of Heaven, then i changed the bios again to stock cause of the fans, but then the problems start, i cant reach now even 100 of core, it crashes, even flashing again the unlocked LN2, my card its broken? i used driver sweeper and deleted the drivers each time i changed bios... I dont know what to do

I tried everything, changing core from 170 to 100, now there's nothing stable! , the problem its that i'm new with this graphic cards and his OC.. I come form a crossfire 5770..

my equip:

Nox 750w
i5 3570k@4.2
Asrock Z77 Extreme 4
8GB ram ripjaws
680 Lightning 310.90

Hope you guys can help me, thanks for all
post #5063 of 7827
Quote:
Originally Posted by p3gaz_001 View Post

This is about aux voltage?

Yes sorry should have said that. Seemed slightly more stable with -100 aux voltage, but not much.
post #5064 of 7827
Quote:
Originally Posted by ADSL View Post

hi, i think i have a problem with this GPU, i opened a post, but now that i see this post i gonna put here my question, hope anyone can help me

My post:
Quote:
Hi, first of all sorry for my bad english, i'm spanish

2 days ago i buyed a MSI 680 lightning, then i changed it to LN2 bios and flashed the unlocked bios, then i saw that the fans goes crazy (100%) until reach windows, but thats not the problem, then i start to OC using MSI Afterburner, set voltage to +100, power +133 (i know, same as LN2 bios locked, cause i want to test first), and then i start to try core/mems, i reached 170/250 stable in 4 consecutive runs of Heaven, then i changed the bios again to stock cause of the fans, but then the problems start, i cant reach now even 100 of core, it crashes, even flashing again the unlocked LN2, my card its broken? i used driver sweeper and deleted the drivers each time i changed bios... I dont know what to do
I tried everything, changing core from 170 to 100, now there's nothing stable! , the problem its that i'm new with this graphic cards and his OC.. I come form a crossfire 5770..
my equip:
Nox 750w
i5 3570k@4.2
Asrock Z77 Extreme 4
8GB ram ripjaws
680 Lightning 310.90

Hope you guys can help me, thanks for all

The fans spin at start-up to blow out dust, it's supposed to happen.

Congrats on the overclock, +170mhz on the core is pretty good. The reason you're crashing on the stock BIOS with that overclock now is because the voltage on the LN2 BIOS is higher than on the stock one. So, with less voltage, you'll get a lesser overclock. An offset on the LN2 BIOS might not be stable on the stock one.

Basically, you'll have different stability levels for each voltage level on each BIOS, because the 3A has a higher voltage.

Welcome to the Green side biggrin.gif
Edited by dph314 - 1/18/13 at 5:27am
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #5065 of 7827
Yeah but when i change AGAIN to LN2 unlocked, does not matter, i cant do anything! it just crashes again.. And again.. And again... No matter what i do, i use Afterburner 2.3, does that matter?

If its not a problem, can anyone help me via MSN? XD, i'm so noob in this new OC system
post #5066 of 7827
It matters, yes. You need Afterburner 2.2.3.

2.3.0 requires a config file edit to adjust the voltage, so, unless you're set on 2.3.0, it's probably just easier for you to use 2.2.3 redface.gif

Is that what you were doing? Using 2.2.3 at first, then when you tried the LN2 BIOS the second time and you used 2.3.0? If so, that would explain the problem.
Edited by dph314 - 1/18/13 at 6:06am
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #5067 of 7827
Quote:
Originally Posted by ADSL View Post

Yeah but when i change AGAIN to LN2 unlocked, does not matter, i cant do anything! it just crashes again.. And again.. And again... No matter what i do, i use Afterburner 2.3, does that matter?

If its not a problem, can anyone help me via MSN? XD, i'm so noob in this new OC system

Could you flash the LN2 BIOS again? Sounds like a problem with the BIOS more than GPU
The New One
(19 items)
 
Ocing rig z97
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k Gigabyte Z170X Ulta Gaming GTX 1080 HoF Mushking 4*4GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Crucial M500 Itachi Desktar Itachi Desktar 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Toshiba Raystorm Pro CPU Windows 10 Professional BenQ XL2420Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Thermaltake Corsair AX1200i HAF X Thermaltake Saphira 
Mouse PadAudioOther
QCK Gamecome 780 APC 1500VA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core G3258 Gigabyte Z97X SOC Force ASUS GTX 760 Striker Platinum G.Skill TridentX 
Hard DriveCoolingOSOS
Crucial MX100 Extreme cooling Windows 7 Pro x64 Windows XP Pro SP3 x86 
Power
EVGA SuperNOVA 1300V G2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Gigabyte 890FXA-UD5 ASUS GTX 760 Striker Platinum Crucial Ballistix Tracer 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Trident Crucial M4 Itachi Desktar Itachi Desktar 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M500 Toshiba LG EK Supreme HF Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MCR-320QP Swiftech MCP655-D XSPC Reservoir Windows 7 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XL2420z TT eSports Meka G1 Corsair AX1200i Cooler Master HAF X 
MouseMouse PadAudioOther
TT eSports Saphira QCK+ Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Profess... Plantronics GameCom 780 
  hide details  
Reply
The New One
(19 items)
 
Ocing rig z97
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k Gigabyte Z170X Ulta Gaming GTX 1080 HoF Mushking 4*4GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Crucial M500 Itachi Desktar Itachi Desktar 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Toshiba Raystorm Pro CPU Windows 10 Professional BenQ XL2420Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Thermaltake Corsair AX1200i HAF X Thermaltake Saphira 
Mouse PadAudioOther
QCK Gamecome 780 APC 1500VA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core G3258 Gigabyte Z97X SOC Force ASUS GTX 760 Striker Platinum G.Skill TridentX 
Hard DriveCoolingOSOS
Crucial MX100 Extreme cooling Windows 7 Pro x64 Windows XP Pro SP3 x86 
Power
EVGA SuperNOVA 1300V G2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Gigabyte 890FXA-UD5 ASUS GTX 760 Striker Platinum Crucial Ballistix Tracer 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Trident Crucial M4 Itachi Desktar Itachi Desktar 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M500 Toshiba LG EK Supreme HF Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MCR-320QP Swiftech MCP655-D XSPC Reservoir Windows 7 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XL2420z TT eSports Meka G1 Corsair AX1200i Cooler Master HAF X 
MouseMouse PadAudioOther
TT eSports Saphira QCK+ Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Profess... Plantronics GameCom 780 
  hide details  
Reply
post #5068 of 7827
Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

It matters, yes. You need Afterburner 2.2.3.

2.3.0 requires a config file edit to adjust the voltage, so, unless you're set on 2.3.0, it's probably just easier for you to use 2.2.3 redface.gif

Is that what you were doing? Using 2.2.3 at first, then when you tried the LN2 BIOS the second time and you used 2.3.0? That would explain the problem.

Ok, i reinstalled 2.2.3, now, should i edit any file or something? i'm again on LN2 unlocked bios
post #5069 of 7827
Quote:
Originally Posted by CryptiK View Post

Yes sorry should have said that. Seemed slightly more stable with -100 aux voltage, but not much.

thanks for sharing this info thumb.gif


Air Cooling biggrin.gif

GPU @ 1437Mhz +150mv 1.36v

post #5070 of 7827
its strange, i'm on LN2 bios unlocked, with voltage control, but i cant put more than +100 voltage.. (93 in fact), why?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club