Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club - Page 557

post #5561 of 7827
Quote:
Originally Posted by Andros7 View Post

Flashed it !! Went nice...all ok!!

But my OC`ing continues to suckck bad!

Moved all voltage to MAX , Core Clock +100 and memory +500 .... CRASH (BF3)

Went down the memory to +400 ... CRASH (BF3)

Moved the memory again +340... CRASH (BF3)

What should i do now???
Are my cards very very bad?

PS: I'm in SLi

Which version of afterburner are you using? because if its different than 2.2.3 you have to modify one cfg to be able to oc the voltage.

And well after some testing now I'm able to play at

1385mhz max gpu clock at 1.275-85v (Afterburner) I dont have enough money to use a better tester (Very expensive in my country)
7020mhz effective memory clock
memory voltage +10
aux voltage (pll voltage) -50 I was like *** how really that works? And well, I saw it and really impressive
Max temps of 60-65° celsius memory temps 40-50 vrm temps 40-55 fan at 100% and ambient temperature arround 20-25° celsius.

Lowering the pll voltage let me oc a little more the memory but not the gpu clock as I cant get 1.3v(idk if afterburner inaccuracy) lower temps and better stability overall.
post #5562 of 7827
I'm going to get a 2nd Lightning next week and may have a problem with my sound card due to the GPU reactor on top of the lower card. Is it ok to only remove the plastic dome and leave the PCB underneath attached?
post #5563 of 7827
Quote:
Originally Posted by rankftw View Post

I'm going to get a 2nd Lightning next week and may have a problem with my sound card due to the GPU reactor on top of the lower card. Is it ok to only remove the plastic dome and leave the PCB underneath attached?

Yeah there is no problem.
post #5564 of 7827
Quote:
Originally Posted by rankftw View Post

I'm going to get a 2nd Lightning next week and may have a problem with my sound card due to the GPU reactor on top of the lower card. Is it ok to only remove the plastic dome and leave the PCB underneath attached?

I've been running that setup for months =P
The plastic cap looks cheap imo

BUT the PCB of the reactor still sticks out quite a bit you might have clearance issues.
You can take it out, it does not affect OC in my experience and from what I've read.
Edited by Scorpion667 - 2/3/13 at 8:22pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k 4.7 1.368v RIVE BIOS 2105 680L 1330/7011 16GB Samsung 2133Mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 240GB  H110 after 4x H220 RMA Win 8.1 64bit XL2420T Lightboost  
KeyboardPowerCaseMouse
SS 6Gv2  EVGA 1300G2  Arc Midi R2 Zowie AM, many opticals 
Mouse PadAudioAudioAudio
SS QCK+ Xonar Essence STX AK100 MKII Shure SE846  
AudioAudioOther
Ultrasone Pro 900 Sennheiser HD700 Intel EXPI9301CT NIC 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k 4.7 1.368v RIVE BIOS 2105 680L 1330/7011 16GB Samsung 2133Mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 240GB  H110 after 4x H220 RMA Win 8.1 64bit XL2420T Lightboost  
KeyboardPowerCaseMouse
SS 6Gv2  EVGA 1300G2  Arc Midi R2 Zowie AM, many opticals 
Mouse PadAudioAudioAudio
SS QCK+ Xonar Essence STX AK100 MKII Shure SE846  
AudioAudioOther
Ultrasone Pro 900 Sennheiser HD700 Intel EXPI9301CT NIC 
  hide details  
Reply
post #5565 of 7827
Quote:
Originally Posted by Andros7 View Post

Flashed it !! Went nice...all ok!!

But my OC`ing continues to suckck bad!

Moved all voltage to MAX , Core Clock +100 and memory +500 .... CRASH (BF3)

Went down the memory to +400 ... CRASH (BF3)

Moved the memory again +340... CRASH (BF3)

What should i do now???
Are my cards very very bad?

PS: I'm in SLi

Don't start off with max voltages, quite a few people have done better with the aux voltage undervolted a bit. Too high voltage can make things unstable as easily as not enough voltage.
Even for 1800Mhz + memory, I bump the voltage to +10, I rarely touch the aux voltage at all.
Core voltage you can try the max & see what the core clocks can do, although bumping up the voltage as you increase the clocks & test is generally better to see what the card can do at what voltage.

Also, should test the cards separately to know what each can do, then overclock in sli using the weaker cards requirements.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #5566 of 7827
Quote:
Originally Posted by Andros7 View Post

So i flashed the bios and for my surprise it went very, very bad...

I followed all the steps RIGHT and after the reboot the card went crazy, Fans went to MAX, lots of noise and did'nt stop!

The screen was ****ed up badly with scratches! And my resolution was very low too.... i reboot again after the "windows install", thought it would be right then, but no, it became worse....

I managed to flash it back to backup bios now.... it was a hell of a scary thing!!

downloaded all files, then nvflash -4 -5 -6 archive.rom

Y
Y

then reboot

It became like hell

What should i do now??

You probably got the F8 bios and you have a newer card. Re flash with the 3A Bios from the link on the main page. it will work
post #5567 of 7827
Quote:
Originally Posted by Andros7 View Post

Flashed it !! Went nice...all ok!!

But my OC`ing continues to suckck bad!

Moved all voltage to MAX , Core Clock +100 and memory +500 .... CRASH (BF3)

Went down the memory to +400 ... CRASH (BF3)

Moved the memory again +340... CRASH (BF3)

What should i do now???
Are my cards very very bad?

PS: I'm in SLi

2.2.3
post #5568 of 7827
Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

80C? Damn. That's with what kind of voltage/overclock? I can run +100mv on both cards in SLI and its still hard for me to get temps up to 70.

and you throttled all the way down to 20fps? Or was it just the beta showing its performance issues?
I'm running at 1346 core with +75mV right now, tried to reduce voltage but +63mV isn't stable (only in Crysis 3). 80°c was a peak, around 75°c for the first card (and still 10°c lower the second card).
As for the throttle, I guess it's some kind of driver issue cause restart the pc and it's all good again.
Quote:
Originally Posted by Shperax View Post

You either have very bad case cooling, not a custom fan profile(which can take off 5-10c), or your OC is way up there. you should be able to stay under 70c all the way up to 1400 core.
Or you live in mexico with no A/C
You can see my case few pages ago, 2x140mm fan in front, one 140 on the back and the 2x120 on the h100i on top, could be worst... I already run a custom fan profile since day 1 (80°c -> 100% fan speed). Room temp was about 22°c and I'm not in Mexico but in France lol. As far as I know, all cards can't get 1400, I may have one of the 2 that could, but in SLI it's a no go.

note: I'm running Crysis 3 with everything maxed out btw, in BF3, everything is smooth at 70-71°c max.
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
post #5569 of 7827
Quote:
Originally Posted by Shperax View Post

2.2.3

That
post #5570 of 7827
Quote:
Originally Posted by Shperax View Post

You probably got the F8 bios and you have a newer card. Re flash with the 3A Bios from the link on the main page. it will work

Yes!! Thx thumb.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] MSI GTX 680 Lightning Owners Club