Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI x1800xt not running good as expected
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ATI x1800xt not running good as expected - Page 4

post #31 of 59
Did you completely uninstall your Nvidia Graphics Drivers?
The Naked Scooter
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4Ghz@1.24V Asus P6T Deluxe eVGA GTX 285 12GB Patriot DDR3-1600 8-8-8-24@1.65V 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB WD in RAID 0+1TB Seagate 7200.11 HP LightScribe DVD Burner Windows 7 Ultimate x64 22" Samsung 720p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 1000W Antec TruePower Quattro CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9x 
  hide details  
Reply
The Naked Scooter
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4Ghz@1.24V Asus P6T Deluxe eVGA GTX 285 12GB Patriot DDR3-1600 8-8-8-24@1.65V 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB WD in RAID 0+1TB Seagate 7200.11 HP LightScribe DVD Burner Windows 7 Ultimate x64 22" Samsung 720p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 1000W Antec TruePower Quattro CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9x 
  hide details  
Reply
post #32 of 59
sounds like you should be getting higher FPS then that... most be something very wrong dont blame ATI or the card though... lol

Did you check your video card control settings and see if maybe you have the quality/AF/AA up to high? perhaps this is hurting your performance...
THE BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2 ghz 1.37v DFI Blood Iron GTX285 4gig corsair pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
300gb sata Windows Vista 64bit 24" Samsung 2433BW Elite Logitech 
PowerCaseMouse
650Watt Corsair mid size ATX microsoft 
  hide details  
Reply
THE BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2 ghz 1.37v DFI Blood Iron GTX285 4gig corsair pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
300gb sata Windows Vista 64bit 24" Samsung 2433BW Elite Logitech 
PowerCaseMouse
650Watt Corsair mid size ATX microsoft 
  hide details  
Reply
post #33 of 59
Thread Starter 
well i just uninstalled everything, funny thing with driver cleaner pro is that evertime i run it the same stuff comes up over and over, mostly in system32 and registry. went there and tried to delete it manally, but it just comes back. Should i not worry about that or not? Im about to reinstall drivers and hope that helps. thanks
     
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
  hide details  
Reply
     
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
  hide details  
Reply
post #34 of 59
If you mean that the same nvidia video drivers keep coming up, that is definitely good. It's probably just some corporate conspiracy to keep you to use nvidia.
Hopfully unistalling will do the trick for you. Keep us updated. I always love to help a fellow X1800XT owner.
The Naked Scooter
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4Ghz@1.24V Asus P6T Deluxe eVGA GTX 285 12GB Patriot DDR3-1600 8-8-8-24@1.65V 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB WD in RAID 0+1TB Seagate 7200.11 HP LightScribe DVD Burner Windows 7 Ultimate x64 22" Samsung 720p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 1000W Antec TruePower Quattro CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9x 
  hide details  
Reply
The Naked Scooter
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4Ghz@1.24V Asus P6T Deluxe eVGA GTX 285 12GB Patriot DDR3-1600 8-8-8-24@1.65V 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB WD in RAID 0+1TB Seagate 7200.11 HP LightScribe DVD Burner Windows 7 Ultimate x64 22" Samsung 720p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 1000W Antec TruePower Quattro CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9x 
  hide details  
Reply
post #35 of 59
Thread Starter 
def. didnt work, maybe its the card
     
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
  hide details  
Reply
     
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
  hide details  
Reply
post #36 of 59
I doubt it.. but try RMAing it and then see if the new one works I guess.
The Naked Scooter
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4Ghz@1.24V Asus P6T Deluxe eVGA GTX 285 12GB Patriot DDR3-1600 8-8-8-24@1.65V 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB WD in RAID 0+1TB Seagate 7200.11 HP LightScribe DVD Burner Windows 7 Ultimate x64 22" Samsung 720p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 1000W Antec TruePower Quattro CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9x 
  hide details  
Reply
The Naked Scooter
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4Ghz@1.24V Asus P6T Deluxe eVGA GTX 285 12GB Patriot DDR3-1600 8-8-8-24@1.65V 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB WD in RAID 0+1TB Seagate 7200.11 HP LightScribe DVD Burner Windows 7 Ultimate x64 22" Samsung 720p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 1000W Antec TruePower Quattro CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9x 
  hide details  
Reply
post #37 of 59
did you try taking the card out checking the fan and try putting it back in. perhaps the card isnt sitting right or something.

have you defragged your Hard drive and scanned for visruses?

if your using something like ATI tools make sure your core/mem speeds are correct and also your voltages because if your volts are low it will be unstable.
THE BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2 ghz 1.37v DFI Blood Iron GTX285 4gig corsair pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
300gb sata Windows Vista 64bit 24" Samsung 2433BW Elite Logitech 
PowerCaseMouse
650Watt Corsair mid size ATX microsoft 
  hide details  
Reply
THE BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2 ghz 1.37v DFI Blood Iron GTX285 4gig corsair pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
300gb sata Windows Vista 64bit 24" Samsung 2433BW Elite Logitech 
PowerCaseMouse
650Watt Corsair mid size ATX microsoft 
  hide details  
Reply
post #38 of 59
Just a thought, since this has happend to me before, go into the catalyst control center, and scroll down to SmartGart, and make sure everything in there is enabled or your card may be running at PCI speeds lol. Just click them to Yes and restart. If that was the problem and they still test back as Off, turn off your overclock then retest it, then overclock back afterwords.

Hope thats it, otherwise I have no idea whats going on lol
SUPERPWN
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4670K Asus z87-Pro MSI GTX 1080 Aero 32GB DDR3 Gskill Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorMonitor
4TB Seagate Windows 8 x64 Overlord x270 OC HP ZR27 
MonitorKeyboardPowerAudio
Asus PG279Q G-Tune Topre Realforce 800w Yulong D100 DAC with Denon D7000 headphones 
  hide details  
Reply
SUPERPWN
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4670K Asus z87-Pro MSI GTX 1080 Aero 32GB DDR3 Gskill Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorMonitor
4TB Seagate Windows 8 x64 Overlord x270 OC HP ZR27 
MonitorKeyboardPowerAudio
Asus PG279Q G-Tune Topre Realforce 800w Yulong D100 DAC with Denon D7000 headphones 
  hide details  
Reply
post #39 of 59
How does the card perform in other games? It should be doing much better in FEAR - its not the card. If you have softshadows and AA enabled at the same time, try turning one off, as Ive heard it sometimes causes issues with both enabled. You also should try some 3rd party drivers and see if those do any better.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E2140 @2.67GHz Abit IP35 Pro Radeon X1900XT 512MB 2x1GB GSkill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x500GB Samsung HD501LJ + 2x80GB (1.16TB total) 2 X NEC ND-3550A Windows XP Home 24" Acer LCD (AL2324W) 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Executive PC P&C Silencer 610W AeroCool AeroEngine II w/ 2x140mm intake fans Logitech MX518 
Mouse Pad
Generic foam rubber pad 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E2140 @2.67GHz Abit IP35 Pro Radeon X1900XT 512MB 2x1GB GSkill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x500GB Samsung HD501LJ + 2x80GB (1.16TB total) 2 X NEC ND-3550A Windows XP Home 24" Acer LCD (AL2324W) 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Executive PC P&C Silencer 610W AeroCool AeroEngine II w/ 2x140mm intake fans Logitech MX518 
Mouse Pad
Generic foam rubber pad 
  hide details  
Reply
post #40 of 59
Thread Starter 
well im not oc'n, uninstalled ati tool, i have everything down in fear, everything minimum, volumetric off. I cant seem to find smart gart in catalyst either. i tried omega once, didnt like it at all. can u suggest any 3rd party drivers
     
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
  hide details  
Reply
     
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
MotherboardGraphicsRAMCooling
ASUS M4A79Xtd EVO EVGA GTX 280 SAMSUNG 2x4gb DDR3 1600 HYPER 212 EVO 
OS
Windows 7 64bit 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI x1800xt not running good as expected