Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Mayhems users club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Mayhems users club - Page 612

post #6111 of 15453
Quote:
Originally Posted by SavellM View Post

Im currently using Berry Blue with some UV in my rig smile.gif
Warning: Spoiler! (Click to show)



Its currently up for MOTM so go cast your votes wink.gif

Is that a home built desk or third party? It's brilliant.
The Laboratory
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Vishera 8-Core 4.0GHz Asus Crosshair V Formula-Z Radeon R9 290X Generic 1333MHz R.A.M. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Wester Digital 5400RPM HP CH20L "The Russian Winter" Windows 8 
KeyboardPowerCase
Steel Series Merc Fatal1ty 1000Watt PSU DIY Rig 
  hide details  
Reply
The Laboratory
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Vishera 8-Core 4.0GHz Asus Crosshair V Formula-Z Radeon R9 290X Generic 1333MHz R.A.M. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Wester Digital 5400RPM HP CH20L "The Russian Winter" Windows 8 
KeyboardPowerCase
Steel Series Merc Fatal1ty 1000Watt PSU DIY Rig 
  hide details  
Reply
post #6112 of 15453
Built at home smile.gif

Well in my mates garden at first, then rest done at home...

And thanks biggrin.gif
HTPC Power!
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-2120T Asus V Gene Asus GT520 SL/DI/2GD3LP Kingston HyperX LoVo 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Nocti mSATA LG CH10LS28 Scythe Kozuti OpenELEC 
PowerCaseOtherOther
Be Quiet! E9 StraightPower 480W Modular Moneual 312 Logitech Harmony One Onkyo TX-NR616 Amp 
Other
Q Acoustics Q7000 5.1 Surround Sound 
  hide details  
Reply
HTPC Power!
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-2120T Asus V Gene Asus GT520 SL/DI/2GD3LP Kingston HyperX LoVo 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Nocti mSATA LG CH10LS28 Scythe Kozuti OpenELEC 
PowerCaseOtherOther
Be Quiet! E9 StraightPower 480W Modular Moneual 312 Logitech Harmony One Onkyo TX-NR616 Amp 
Other
Q Acoustics Q7000 5.1 Surround Sound 
  hide details  
Reply
post #6113 of 15453
@ Mayhem

I have a little problem.
I stored my pastel red (in their bottles) because I decide to use distilled water in my loop for a period.
Yesterday I filled the loop with the pastel red



and the flow collapsed!
With distilled water I had 210 L/h now It starts at 110 L/h and after some minutes it stays on the 80 L/h!
how is this possible?? could you help me?
post #6114 of 15453
Quote:
Originally Posted by silveralf View Post

Wow, beautiful build you got there. What is this coolant?

Cyphon was partially right.

I took pastel white and added 2 bottles of deep blue (dark blue) dye to it. Probably could have achieved it with blueberry + one bottle but I wanted to try straight white first before I sleeved everything. Ended up liking the blue though. It's a bit darker than the pictures show but I am happy with the way it matched the sleeve.

Thanks for the compliment thumb.gif
post #6115 of 15453
Quote:
Originally Posted by liberato87 View Post

@ Mayhem

I have a little problem.
I stored my pastel red (in their bottles) because I decide to use distilled water in my loop for a period.
Yesterday I filled the loop with the pastel red
Warning: Spoiler! (Click to show)

and the flow collapsed!
With distilled water I had 210 L/h now It starts at 110 L/h and after some minutes it stays on the 80 L/h!
how is this possible?? could you help me?

beautiful bends you got there man!

Not sure about your flow issues. I don't think that's ever been seen here before. I would check all your connections and make sure your pump is running at the same speed it was prior. You can always drain/store your coolant and try again with water and see if the flow goes back up.
post #6116 of 15453
Thread Starter 
If any thing you flow should go up a tiny amount. Sound like you loop is blocked and looking what rad you have i hope you cleaned it well before adding pastel red if not it will change colour ...
post #6117 of 15453
Quote:
Originally Posted by liberato87 View Post

@ Mayhem

I have a little problem.
I stored my pastel red (in their bottles) because I decide to use distilled water in my loop for a period.
Yesterday I filled the loop with the pastel red



and the flow collapsed!
With distilled water I had 210 L/h now It starts at 110 L/h and after some minutes it stays on the 80 L/h!
how is this possible?? could you help me?

What are you using to monitor flow? It might not that you now have lower flow rates, but that the flow rate monitor is clogged. Cheaper mechanical flow meters can be clogged by nano fluids.
The Laboratory
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Vishera 8-Core 4.0GHz Asus Crosshair V Formula-Z Radeon R9 290X Generic 1333MHz R.A.M. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Wester Digital 5400RPM HP CH20L "The Russian Winter" Windows 8 
KeyboardPowerCase
Steel Series Merc Fatal1ty 1000Watt PSU DIY Rig 
  hide details  
Reply
The Laboratory
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Vishera 8-Core 4.0GHz Asus Crosshair V Formula-Z Radeon R9 290X Generic 1333MHz R.A.M. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Wester Digital 5400RPM HP CH20L "The Russian Winter" Windows 8 
KeyboardPowerCase
Steel Series Merc Fatal1ty 1000Watt PSU DIY Rig 
  hide details  
Reply
post #6118 of 15453
Quote:
Originally Posted by Mayhem View Post

If any thing you flow should go up a tiny amount. Sound like you loop is blocked and looking what rad you have i hope you cleaned it well before adding pastel red if not it will change colour ...

I got the same loop.. It is 2 years since I use pastel red with the same components.

http://www.overclock.net/t/1286896/mayhems-users-club/1210#post_19079883

never had flow issues.
Using distilled water I had flow about 220 L/h. So nothing wrong with connection, waterblock or radiators!
The only difference is the liquid used.

I have not cleaned the loop (obviously I cleaned the radiators with vinegar before using them the first time), if you mean using bicarbonate to normalize pH, after using distilled water. I will do (con you repeat me the procedure? I dont find it on the first page) but i dont think it is related to flow issues.
Quote:
Originally Posted by ZytheEKS View Post

What are you using to monitor flow? It might not that you now have lower flow rates, but that the flow rate monitor is clogged. Cheaper mechanical flow meters can be clogged by nano fluids.

I use two flow meter, one mechanic aquacomputer highflow and one aquamputer mps 200.
Never had issues before, I repeat I have been using pastel red for about 2 years. And I used distilled water just for few months.
Edited by liberato87 - 4/28/14 at 5:59am
post #6119 of 15453
Thread Starter 
Hmm oky we have the same flow meter with no issues could it be just wear and tear on you system as said the liquid should not affect your system.
post #6120 of 15453
Quote:
Originally Posted by Mayhem View Post

Hmm oky we have the same flow meter with no issues could it be just wear and tear on you system as said the liquid should not affect your system.

sorry but I can't understand what you mean, sorry but english is not my first language.

If I use water the flow increases to 220 L/h. If I use pastel red is 90... this is the only difference.
should I have to do anything to solve that issue?
Edited by liberato87 - 4/28/14 at 6:03am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Mayhems users club