Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › X300 Radeon
New Posts  All Forums:Forum Nav:

X300 Radeon

post #1 of 10
Thread Starter 
Hey! I dont know if i'm allowed to ask this sort of question in this forum, but I am new here and looking for help. My friend is letting me borrow a Radeon X300 because my Nvidia fx5500 is rather old and crusty... anyways i uninstalled the nvidia drivers and put the x300 in. When i restarted it did the load up noises but was a total black screen. My Nvidia is a PCI as the Radeon is PCI-E so i went into boot up setting and set the it to PCI-E instead of PCI, but that didnt work.

anyways just wondering if anyone has info on how to correct this? i looked up on google other people with the same problems but they have lines and lines of script that there is always some error in the text, i have yet to see this scripting. So help me out! Thanks

Russell
post #2 of 10
So did you put it in a PCI or PCI Express slot.
I <3 480's
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 ASUS P5Q PRO Turbo Evga GTX 480 4GB OCZ Platinum 
Hard DriveOSMonitorPower
x2 30GB Vertex SSD in RAID0, 120GB WD Windows 7 Ultimate 64 bit 19" Dell LCD Corsair TX750 
Case
Cheap Rosewill 
  hide details  
Reply
I <3 480's
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 ASUS P5Q PRO Turbo Evga GTX 480 4GB OCZ Platinum 
Hard DriveOSMonitorPower
x2 30GB Vertex SSD in RAID0, 120GB WD Windows 7 Ultimate 64 bit 19" Dell LCD Corsair TX750 
Case
Cheap Rosewill 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
lol i put it in a PCI-E slot, i'm not that dumb, plus it doesnt fit in PCI
post #4 of 10
Ok ya I didn't think you were that stupid.

I think you forgot to plug in a molex cable or something.
I <3 480's
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 ASUS P5Q PRO Turbo Evga GTX 480 4GB OCZ Platinum 
Hard DriveOSMonitorPower
x2 30GB Vertex SSD in RAID0, 120GB WD Windows 7 Ultimate 64 bit 19" Dell LCD Corsair TX750 
Case
Cheap Rosewill 
  hide details  
Reply
I <3 480's
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 ASUS P5Q PRO Turbo Evga GTX 480 4GB OCZ Platinum 
Hard DriveOSMonitorPower
x2 30GB Vertex SSD in RAID0, 120GB WD Windows 7 Ultimate 64 bit 19" Dell LCD Corsair TX750 
Case
Cheap Rosewill 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Wait, so you can see the screen fine in the BIOS? At what point does it go black? When loading Windows?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 @ 4.6ghz 1.425v Sabertooth 990FX Zotac GTX 1070 Amp! 32GB (4x8GB) Kingston Fury 1866mhz CL10 1T 1.5v 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Hitachi 2TB - HDS723020BLA64 Crucial M500 960GB - CT960M500SSD1 WD 4TB Black - WD4001FAEX WD 4TB Black - WD4001FAEX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate 2TB - ST2000DM001 WD 640GB Black - WD6401AALS Seagate 6TB - ST6000DM001 Micron M500 - MTFDDAK480MAV 
Optical DriveOptical DriveOptical DriveOptical Drive
Pioneer DVR-115DBK Samsung SH-S243D/BEBE LG GH22NS90 Lite-On EBAU108 External DVD 
CoolingCoolingCoolingOS
Noctua NH-D15 Fractal Design 140mm Fan - FD-FAN-140 Fractal Design 120mm Fan - FD-FAN-120 Windows 7 
OSMonitorMonitorKeyboard
Ubuntu 14.04 LTS Samsung 2343BWX 23" (2048x1152) BenQ GW2765HT 27" IPS LCD Monitor (2560x1440) Genius Keyboard KB-G235 PA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic Platinum 1000w PSU - SS-1000XP Fractal Design Define R5 Steelseries Rival 6500 dcpi Mousepad + Desk 
AudioAudioOtherOther
Onboard Realtek® ALC 892 Cyber Acoustics CA-2992 2.0 Speakers Razer Krait 1600 DPI nGear G-C1601 Card Reader 
OtherOther
Pisen Card Reader Gigabyte M7 Thor 
CPUMotherboardGraphicsRAM
VIA Eden C7 1200mhz Jetway J7F4K1G2ES-LF VIA Onboard 512MB PC2-4200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data FlashDrive None Fanless Linux 
MonitorKeyboardPowerCase
Headless None 65w Power Brick Antec ISK300-65 
MouseAudio
None Onboard VIA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Barton XP-M 2400+ FJQ4C Asus A7N8X-E Deluxe 256MB BFG 7800GS OC 2x512MB Samsung PC3200 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Raptor 74GB/Seagate 120GB Windows 2000 Pro 60hz 17" CRT Brandless PS2 Keyboard 
PowerMouse
Antec Neo HE 550w Logitech G5 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 @ 4.6ghz 1.425v Sabertooth 990FX Zotac GTX 1070 Amp! 32GB (4x8GB) Kingston Fury 1866mhz CL10 1T 1.5v 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Hitachi 2TB - HDS723020BLA64 Crucial M500 960GB - CT960M500SSD1 WD 4TB Black - WD4001FAEX WD 4TB Black - WD4001FAEX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate 2TB - ST2000DM001 WD 640GB Black - WD6401AALS Seagate 6TB - ST6000DM001 Micron M500 - MTFDDAK480MAV 
Optical DriveOptical DriveOptical DriveOptical Drive
Pioneer DVR-115DBK Samsung SH-S243D/BEBE LG GH22NS90 Lite-On EBAU108 External DVD 
CoolingCoolingCoolingOS
Noctua NH-D15 Fractal Design 140mm Fan - FD-FAN-140 Fractal Design 120mm Fan - FD-FAN-120 Windows 7 
OSMonitorMonitorKeyboard
Ubuntu 14.04 LTS Samsung 2343BWX 23" (2048x1152) BenQ GW2765HT 27" IPS LCD Monitor (2560x1440) Genius Keyboard KB-G235 PA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic Platinum 1000w PSU - SS-1000XP Fractal Design Define R5 Steelseries Rival 6500 dcpi Mousepad + Desk 
AudioAudioOtherOther
Onboard Realtek® ALC 892 Cyber Acoustics CA-2992 2.0 Speakers Razer Krait 1600 DPI nGear G-C1601 Card Reader 
OtherOther
Pisen Card Reader Gigabyte M7 Thor 
CPUMotherboardGraphicsRAM
VIA Eden C7 1200mhz Jetway J7F4K1G2ES-LF VIA Onboard 512MB PC2-4200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data FlashDrive None Fanless Linux 
MonitorKeyboardPowerCase
Headless None 65w Power Brick Antec ISK300-65 
MouseAudio
None Onboard VIA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Barton XP-M 2400+ FJQ4C Asus A7N8X-E Deluxe 256MB BFG 7800GS OC 2x512MB Samsung PC3200 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Raptor 74GB/Seagate 120GB Windows 2000 Pro 60hz 17" CRT Brandless PS2 Keyboard 
PowerMouse
Antec Neo HE 550w Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
How did you get into BIOS? With the new card or old card?

If with the new card, then I think there are still parts of the nVidia drivers left that mess things up for you.

In that case, put the old card back in... boot into Windos SAFE mode, make sure all drivers are removed, run Drivercleaner Pro a couple of times.

Then try again
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Well I would say Reset CMOS. However i dont know the full extent of your issue.

To rest CMOS do the following:

1. Look to your motherboard and locate the small battery
2. Remove the Small Battery for 2 mins.
3. Put the batter back in.
post #8 of 10
Thread Starter 
haha well I figured it out on my own yesterday, I Just put the bios to start up run on the pci video card, then i installed the drivers for the radeon, then restarted a couple times and took out the nvidia card. ended up working perfectly, I feel like a noobie.... thanks for all the potential problem fixers.

Russell
post #9 of 10
So the FX5500 was still in the motherboard when you put the X300 in?

(Well, let us know how the X300 is running on games with some screenshots. I'm still trying to get rid of this one at Best Buy and it's selling for around $60 since it's not on file anymore.)
FAKE RIG 5000
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL QX9770 ASUS RAMPAGE EXTREME CROSSFIRE 2 x 4870X2 8GB CORSAIR DOMINATOR DDR3-2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
6 x VELOCIRAPTOR 300GB RAID10 5 x PLEXTOR PX-716AL SLOT-LOAD VISTA ULTIMATE X64 30" APPLE M9179LL/A DISPLAY 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 SILVERSTONE DA1200 LIAN LI PC-A71B LOGITECH G9 
Mouse Pad
DIAMOND PLATED STEEL 
  hide details  
Reply
FAKE RIG 5000
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL QX9770 ASUS RAMPAGE EXTREME CROSSFIRE 2 x 4870X2 8GB CORSAIR DOMINATOR DDR3-2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
6 x VELOCIRAPTOR 300GB RAID10 5 x PLEXTOR PX-716AL SLOT-LOAD VISTA ULTIMATE X64 30" APPLE M9179LL/A DISPLAY 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 SILVERSTONE DA1200 LIAN LI PC-A71B LOGITECH G9 
Mouse Pad
DIAMOND PLATED STEEL 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
well in the performance thing. they are slower then a 9600se. not by much (about 5% slower) so they would b about the minim 4 most newest games out.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › X300 Radeon