Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Ivy Bridge Overclocking Guide ► Asus Motherboards
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Ivy Bridge Overclocking Guide ► Asus Motherboards - Page 40

post #391 of 7032
Quote:
Originally Posted by Swag View Post

Vcore voltage = CPU-Z
VID = CoreTemp

I know that, but when CPU-Z shows my vcore voltage it varies from .963v to 1.135v so which of the two is my vcore? Same question for CPU VID?
Edited by Systemlord - 10/2/12 at 12:54am
post #392 of 7032
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Systemlord View Post

Quote:
Originally Posted by Swag View Post

Vcore voltage = CPU-Z
VID = CoreTemp

I know that, but when CPU-Z shows my vcore voltage it varies from .963v to 1.135v so which of the two is my vcore? Same question for CPU VID?

Run Prime95 and record the Vcore and VID accordingly.
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
post #393 of 7032
Alright, I give this guide one more shot: with the following changes:

Offset->Auto and Negative
LLC->50%(High)
Multi= 42
Everything as stated in the guide.

Temp & voltage are not as rediculous but still high
Data during Prime Blend Custom:
Vcore 1.312 V(down from 1.344 with 75% LLC and Postive Auto Offset)
VID(HWInfo & Core Temp)= 1.281V
Max Temp 67-74-72=70(Room=21C)
10 min Prime95 passed

Any advice on how should I modify this? Should I try Manual Voltage and Offsets?

Target =46-47 Multiplier
Vcore= 1.25-1.30V
Temp= under 80C(typical room temp=23-4C)

Vcore during Bios:
stock: 1.09V
after change: 1.16V

System in Sig: i5-3570K & P8Z77-V with Bios 1606(latest).

Update:
Tried Postive & Negative Auto Offsets with a 75%(Ultra High) LLC and a PLL of 1.65V
Both shows Vcore of 1.344-1.352 on CPU-Z, so seem like the high LLC is causing my high Vcores.
Edited by sherlock - 10/2/12 at 12:42pm
Skylake 1080 FTW
(18 items)
 
XPS 15
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K  ASUS Maximus VIII Ranger EVGA 1080 FTW TridentZ DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SM951 128GB Samsung 840 Pro 256 GB Muskin Reactor 1TB Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD Corsair H110i GT Windows 10 Pro  Acer XB321HK 32" 4K G-sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Rapid Fire EVGA SuperNova 650 P2 NZXT H440 Black Logitech G900  
Mouse PadOther
Razer Vespula CyberPower CP1500PFCLCD - PFC Sinewave UPS Syst... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700HQ 2.8Ghz(3.8Ghz Turbo) Dell XPS 15-9560 Nvidia GTX 1050 8GB DDR4-2400 
Hard DriveOSMonitor
256GB PCIE SSD Windows 10 Pro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
Skylake 1080 FTW
(18 items)
 
XPS 15
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K  ASUS Maximus VIII Ranger EVGA 1080 FTW TridentZ DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SM951 128GB Samsung 840 Pro 256 GB Muskin Reactor 1TB Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD Corsair H110i GT Windows 10 Pro  Acer XB321HK 32" 4K G-sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Rapid Fire EVGA SuperNova 650 P2 NZXT H440 Black Logitech G900  
Mouse PadOther
Razer Vespula CyberPower CP1500PFCLCD - PFC Sinewave UPS Syst... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700HQ 2.8Ghz(3.8Ghz Turbo) Dell XPS 15-9560 Nvidia GTX 1050 8GB DDR4-2400 
Hard DriveOSMonitor
256GB PCIE SSD Windows 10 Pro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
post #394 of 7032
Quote:
Originally Posted by Swag View Post

Run Prime95 and record the Vcore and VID accordingly.

Oh boy I seriously hope that this is not my stock Vcore voltage, Vcore= 1.208V and CPU VID= 1.2610V. The first minute of Prime 95 my Vcore starts at 1.208V, after 1 minute it's 1.200V, my CPU VID is constant during the small change in Vcore.


Edited by Systemlord - 10/2/12 at 1:16pm
post #395 of 7032
Update(Multi still 42)
LLC to 25%(Medium), PLL = 1.65V, CPU Offset= Auto & Positive(defaults), Everything else same as guide, p8Z77-V

Vcore= 1.28V, VID=1.281V, Temp 64-71-69-66 (Room 22C)

This Vcore(1.28) is somehow still higher than my Vcore with stock Bios+ 42 multiplier(1.24-1.25V confirmed by Cpu-Z, HWInfo64, HWMonitor & ASUS Probe II), VID in both cases is 1.281V

Tried PLL of 1.6V, it works,, everything else is the same, Prime testing now-> passed 15 min

Going to 43 Multi with the same setting(25% LLC, PLL=1.65V, CPU Offset= Auto)
Vcore = 1.352V-1.36V, VID= 1.281V during Prime

Alright, so my Volts are going out of control at 43( a .8V increase from 42), what should I do to fix it?

FYI:
running at stock Bios(3.8Ghz with boost)
VID= 1.261V
Vcore= 1.192 in Prime.
Edited by sherlock - 10/2/12 at 2:13pm
Skylake 1080 FTW
(18 items)
 
XPS 15
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K  ASUS Maximus VIII Ranger EVGA 1080 FTW TridentZ DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SM951 128GB Samsung 840 Pro 256 GB Muskin Reactor 1TB Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD Corsair H110i GT Windows 10 Pro  Acer XB321HK 32" 4K G-sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Rapid Fire EVGA SuperNova 650 P2 NZXT H440 Black Logitech G900  
Mouse PadOther
Razer Vespula CyberPower CP1500PFCLCD - PFC Sinewave UPS Syst... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700HQ 2.8Ghz(3.8Ghz Turbo) Dell XPS 15-9560 Nvidia GTX 1050 8GB DDR4-2400 
Hard DriveOSMonitor
256GB PCIE SSD Windows 10 Pro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
Skylake 1080 FTW
(18 items)
 
XPS 15
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K  ASUS Maximus VIII Ranger EVGA 1080 FTW TridentZ DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SM951 128GB Samsung 840 Pro 256 GB Muskin Reactor 1TB Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD Corsair H110i GT Windows 10 Pro  Acer XB321HK 32" 4K G-sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Rapid Fire EVGA SuperNova 650 P2 NZXT H440 Black Logitech G900  
Mouse PadOther
Razer Vespula CyberPower CP1500PFCLCD - PFC Sinewave UPS Syst... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700HQ 2.8Ghz(3.8Ghz Turbo) Dell XPS 15-9560 Nvidia GTX 1050 8GB DDR4-2400 
Hard DriveOSMonitor
256GB PCIE SSD Windows 10 Pro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
post #396 of 7032
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Systemlord View Post

Quote:
Originally Posted by Swag View Post

Run Prime95 and record the Vcore and VID accordingly.

Oh boy I seriously hope that this is not my stock Vcore voltage, Vcore= 1.208V and CPU VID= 1.2610V. The first minute of Prime 95 my Vcore starts at 1.208V, after 1 minute it's 1.200V, my CPU VID is constant during the small change in Vcore.


Okay, +Auto can mean +0.005 ~ +0.105 or more. It doesn't have a scale in which it goes up or down. When I leave my vcore on +auto, on stock is runs fairly low, but once I change it to 45 or 48, it runs 1.45vcore. There's no "real" way to tell what is the stock vcore for this chip through this method, you have to look into your manual or ask Intel.
Quote:
Originally Posted by sherlock View Post

Update(Multi still 42)
LLC to 25%(Medium), PLL = 1.65V, CPU Offset= Auto & Positive(defaults), Everything else same as guide, p8Z77-V

Vcore= 1.28V, VID=1.281V, Temp 64-71-69-66 (Room 22C)

This Vcore(1.28) is somehow still higher than my Vcore with stock Bios+ 42 multiplier(1.24-1.25V confirmed by Cpu-Z, HWInfo64, HWMonitor & ASUS Probe II), VID in both cases is 1.281V

Tried PLL of 1.6V, it works,, everything else is the same, Prime testing now-> passed 15 min

Going to 43 Multi with the same setting(25% LLC, PLL=1.65V, CPU Offset= Auto)
Vcore = 1.352V-1.36V, VID= 1.281V during Prime

Alright, so my Volts are going out of control at 43( a .8V increase from 42), what should I do to fix it?

FYI:
running at stock Bios(3.8Ghz with boost)
VID= 1.261V
Vcore= 1.192 in Prime.

Auto does not have a limit to what it will do other than the offset max. I would recommend putting in your own number. Now, try to find the vcore you need for the OC you want. When doing this, use manual vcore! Report back once you find the lowest voltage possible for the OC you want. I'd recommend a 12 hour prime95 stress-test!
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
post #397 of 7032
Alright, seem like I am finally making some headway into 43X and up land:
3570K on a P8Z77V Board.
CPU PLL= 1.6V
Voffset= - 0.03V
LLC= medium=25%
Multi=43X

VID=1.281
Vcore= 1.192-1.2V , Idle Minimum= 0.934V
Temp= 62/67/65/63C

Passed 15 minutes of Prime 95 Blend Custom 90% Ram.

Going to 44X
Update= at 1.2V 25% LLC no suprise it BSODed on me pretty quickly
Upping LLC to 75% Ultra High now

CPU PLL= 1.6V
Voffset= - 0.03V
Multi=44X

VID=1.286
Vcore= 1.264 , Idle Minimum= 0.936V
Temp= 65/72/70/67C
15 Min of Prime passed, going to 45X

45X BSODed twice before I upped the offset from -0.03 to -0.02V

CPU PLL= 1.6V
Voffset= - 0.02V
Multi=45X

VID=1.286
Vcore= 1.272-1.28V , Idle Minimum= 0.944V
Temp= 69/76/74/69C
15 Min of Prime passed, going to 46X

46X failed even with a -0.005V off set

Testing 4.5Ghz with a -0.010V offset for long term stability right now, -0.02 & -0.015V both BSODed during Prime when I was also on Mozilla web browsing(hardware accleration off).

Edit: Firefox crashed again, so I restarted and loaded offset of -0.005V, Vcore is now 1.288-1.296V and Prime Blend is running again.

Edit: Firefox crashed again(usually a sign of a BSOD in a few mins). so now running with offset of +0.005V. Vcore=1.304V. VID=1.286V
Temp 69-76-75-70C(23C), VID=1.286V (although 2 cores sometime jump to 1.291V)

Update: Passed 1 hour of Prime and still running(will do a 12 hour run)
CPU-Z validation
Temp: 72-78-76-75(22C).
Edited by sherlock - 10/2/12 at 6:40pm
Skylake 1080 FTW
(18 items)
 
XPS 15
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K  ASUS Maximus VIII Ranger EVGA 1080 FTW TridentZ DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SM951 128GB Samsung 840 Pro 256 GB Muskin Reactor 1TB Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD Corsair H110i GT Windows 10 Pro  Acer XB321HK 32" 4K G-sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Rapid Fire EVGA SuperNova 650 P2 NZXT H440 Black Logitech G900  
Mouse PadOther
Razer Vespula CyberPower CP1500PFCLCD - PFC Sinewave UPS Syst... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700HQ 2.8Ghz(3.8Ghz Turbo) Dell XPS 15-9560 Nvidia GTX 1050 8GB DDR4-2400 
Hard DriveOSMonitor
256GB PCIE SSD Windows 10 Pro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
Skylake 1080 FTW
(18 items)
 
XPS 15
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700K  ASUS Maximus VIII Ranger EVGA 1080 FTW TridentZ DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SM951 128GB Samsung 840 Pro 256 GB Muskin Reactor 1TB Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Baracuda 2TB ST2000DM001 HDD Corsair H110i GT Windows 10 Pro  Acer XB321HK 32" 4K G-sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Rapid Fire EVGA SuperNova 650 P2 NZXT H440 Black Logitech G900  
Mouse PadOther
Razer Vespula CyberPower CP1500PFCLCD - PFC Sinewave UPS Syst... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700HQ 2.8Ghz(3.8Ghz Turbo) Dell XPS 15-9560 Nvidia GTX 1050 8GB DDR4-2400 
Hard DriveOSMonitor
256GB PCIE SSD Windows 10 Pro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
post #398 of 7032
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sherlock View Post

Warning: Spoiler! (Click to show)
Alright, seem like I am finally making some headway into 43X and up land:
3570K on a P8Z77V Board.
CPU PLL= 1.6V
Voffset= - 0.03V
LLC= medium=25%
Multi=43X

VID=1.281
Vcore= 1.192-1.2V , Idle Minimum= 0.934V
Temp= 62/67/65/63C

Passed 15 minutes of Prime 95 Blend Custom 90% Ram.

Going to 44X
Update= at 1.2V 25% LLC no suprise it BSODed on me pretty quickly
Upping LLC to 75% Ultra High now

CPU PLL= 1.6V
Voffset= - 0.03V
Multi=44X

VID=1.286
Vcore= 1.264 , Idle Minimum= 0.936V
Temp= 65/72/70/67C
15 Min of Prime passed, going to 45X

45X BSODed twice before I upped the offset from -0.03 to -0.02V

CPU PLL= 1.6V
Voffset= - 0.02V
Multi=45X

VID=1.286
Vcore= 1.272-1.28V , Idle Minimum= 0.944V
Temp= 69/76/74/69C
15 Min of Prime passed, going to 46X

46X failed even with a -0.005V off set

Testing 4.5Ghz with a -0.010V offset for long term stability right now, -0.02 & -0.015V both BSODed during Prime when I was also on Mozilla web browsing(hardware accleration off).

Edit: Firefox crashed again, so I restarted and loaded offset of -0.005V, Vcore is now 1.288-1.296V and Prime Blend is running again.

Edit: Firefox crashed again(usually a sign of a BSOD in a few mins). so now running with offset of +0.005V. Vcore=1.304V. VID=1.286V
Temp 69-76-75-70C(23C), VID=1.286V (although 2 cores sometime jump to 1.291V)

Update: Passed 1 hour of Prime and still running(will do a 12 hour run)
CPU-Z validation
Temp: 72-78-76-75(22C).

Seems like you got the hang of it. Try going for a full 12 hours and once you pass, you got your Voffset worked out and your OC is going to be ready for basically anything you're going to throw at it!
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
post #399 of 7032
Hello everyone, I am really greatfull that I found this thread,

I am really getting frustrated with my overclock,redface.gif I do have this specs:

i5 3570k
4x2gb Corsair vengeance 1600mhz CL9
Asus P8Z77M-PRO

My goal OC is 4.5ghz for everyday use. I read every reply on this thread, and I did follow every instructions of the guide
I need to set my Vcore to 1.34v (manual) for 45x multiplier in order to successfully boot. LLC is set to regular (0%)
Ram is on 1333mhz 9-9-9-24 2T. When I am running prime the voltage on load varies from 1.296/1.288/1.280 Cant even finish prime for 2minutes

Now I am thinking If I got a very bad Chip, or maybe its my motherboard because of its overclocking potential/settings,
I can see that you can tweak a lot of values and settings on Maximus V GENE. However on this board.
I can only tweak the Vcore, Dram voltage, VCSAA (with only 2 increments 0.925-1.025), CPU PLL(also with 2 increments 1.8-1.9v) and the last one PCH voltage
I have the latest bios for my board, I dont really know what to do next, I tried to set everything on auto and just raised the multi to 45, but my vcore became 1.41v,
and I am sure its really too high for 4.5ghz,

I have a VID of 1.2810 for 4.5ghz, Now I am thinking switching board getting maybe Maximus V gene or Asrock Fatality Pro-M
I wanna know if this limitation is caused by my chip or maybe by my motherboard. I do read once in a forum that VID varies using different motherboard,
I dont know if its exactly true, cause I haven't tried other boards yet, I badly need help right now.

Thanks in advance pips! thumb.gif
post #400 of 7032
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Incubus32 View Post

Hello everyone, I am really greatfull that I found this thread,

I am really getting frustrated with my overclock,redface.gif I do have this specs:

i5 3570k
4x2gb Corsair vengeance 1600mhz CL9
Asus P8Z77M-PRO

My goal OC is 4.5ghz for everyday use. I read every reply on this thread, and I did follow every instructions of the guide
I need to set my Vcore to 1.34v (manual) for 45x multiplier in order to successfully boot. LLC is set to regular (0%)
Ram is on 1333mhz 9-9-9-24 2T. When I am running prime the voltage on load varies from 1.296/1.288/1.280 Cant even finish prime for 2minutes

Now I am thinking If I got a very bad Chip, or maybe its my motherboard because of its overclocking potential/settings,
I can see that you can tweak a lot of values and settings on Maximus V GENE. However on this board.
I can only tweak the Vcore, Dram voltage, VCSAA (with only 2 increments 0.925-1.025), CPU PLL(also with 2 increments 1.8-1.9v) and the last one PCH voltage
I have the latest bios for my board, I dont really know what to do next, I tried to set everything on auto and just raised the multi to 45, but my vcore became 1.41v,
and I am sure its really too high for 4.5ghz,

I have a VID of 1.2810 for 4.5ghz, Now I am thinking switching board getting maybe Maximus V gene or Asrock Fatality Pro-M
I wanna know if this limitation is caused by my chip or maybe by my motherboard. I do read once in a forum that VID varies using different motherboard,
I dont know if its exactly true, cause I haven't tried other boards yet, I badly need help right now.

Thanks in advance pips! thumb.gif

The limitation would probably be due to your chip and not your motherboard. Other motherboards may have a bit more bells and whistles but I'd just switch out the CPU if I could. Tell Intel it won't last a second in Windows and you have replaced ever other hardware you have in that PC and the problem still persists. They will probably let you send that one in. Anyway, if you can't do that. Set as much as you can to the guide and make sure your LLC is Ultra High. 75%. Set vcore to 1.30 and ratio to 45x. Try to boot into Windows. If you can't, up vcore until you can. Once you can, start prime95 and run that for 1 hour. If you fail, up vcore until you can. Report back.
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
Swag's Venus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.8GHz Asus Maximus V Gene EVGA GTX 680 G.Skill RipJaws X 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 Crucial M4 Corsair H100i Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2713HM Crossover 27Q (3x) Ducky TKL OCN-Version Corsair AX650 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair C70 (Military Green) Razer DeathAdder BE Steelseries QCK+ Beats Pro 
AudioAudio
Bose Surround Sound 5.1 Beats Tours 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Ivy Bridge Overclocking Guide ► Asus Motherboards