Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Temp readings a little screwy on my DFI Lanparty!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Temp readings a little screwy on my DFI Lanparty!

post #1 of 3
Thread Starter 
Does anybody elses DFI board have screwy temp readings? Here's what I notice on my board:

Fluctuations when full CPU load, like 3-6 degrees, back and forth.
And I can be running two Folding console versions and say the load temp is 45c. After I shut down both foldings the cpu temp will immediatly in a split second drop 10c. So from 45c to 35c apon shutting down folding in a fraction of a second.

This sound weird to anybody but me? I'm thinking I got a bad temp sensor. Its only with the CPU temp too. I have used Everest, Smart Gaurdian, Speed fan and the results are the same on all programs. Any thoughts?

Thanks.
My Sandy Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700K 4.8ghz @ 1.32 vcore Asus P8Z68-V/Gen3 PowerColor 7950 Boost Patriot DDR3 1600 4gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 1TB, 750 black LG SATA DVD burner Corsair A70 dual fan 7 Home Premium 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Zalman 23"  Azio PC P & C 750 Silencer NZXT ZERO 
MouseMouse Pad
Logitech MX-500 Laser My Desk 
  hide details  
Reply
My Sandy Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700K 4.8ghz @ 1.32 vcore Asus P8Z68-V/Gen3 PowerColor 7950 Boost Patriot DDR3 1600 4gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 1TB, 750 black LG SATA DVD burner Corsair A70 dual fan 7 Home Premium 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Zalman 23"  Azio PC P & C 750 Silencer NZXT ZERO 
MouseMouse Pad
Logitech MX-500 Laser My Desk 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
I would go ask at dfi-street.com . Sounds like a problem with the sensor.
My RIG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 170 CCB1E 0550VPMW DFI LanParty NF4 Ultra-D 7900 GTO 2gb G.Skill HZ DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x250g WD2500KS in Raid0 XP Pro/Ubuntu 19" Hyundai L90D+ LCD Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
700w OCZ GameXtream Chenming 601Aeb Logitec MX518 
  hide details  
Reply
My RIG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 170 CCB1E 0550VPMW DFI LanParty NF4 Ultra-D 7900 GTO 2gb G.Skill HZ DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x250g WD2500KS in Raid0 XP Pro/Ubuntu 19" Hyundai L90D+ LCD Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
700w OCZ GameXtream Chenming 601Aeb Logitec MX518 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
the drop in temp at 100% load on both cores seems reasonable to me, but a spit sec seems kind of fast. The 3-6 fluctuation is unusual
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5 Gigabyte Sniper Z77 ASUS Strix GTX 1080ti 2x8gb G.Skill RipjawsX 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 840 EVO Win 10 64 ASUS Corsair 1000 HX 
Case
CM Storm Sniper Bk Ed. 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5 Gigabyte Sniper Z77 ASUS Strix GTX 1080ti 2x8gb G.Skill RipjawsX 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 840 EVO Win 10 64 ASUS Corsair 1000 HX 
Case
CM Storm Sniper Bk Ed. 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Temp readings a little screwy on my DFI Lanparty!